موضوعات داغ: # مذاکرات ایران و آمریکا # مذاکرات # ایتالیا # ایران و آمریکا # عرضه کالا در بورس کالا # بازار سهام # رشد شاخص بورس # آمریکا

شرایط دریافت کارت بازرگانی در ایران چگونه است؟

ضرورت دریافت کارت بازرگانی چیست؟ گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول می‌کشد؟ و شرایط دریافت کارت بازرگانی در ایران چگونه است؟

امروزه افراد برای داد و ستد در سطح بین‌المللی شرکت‌ها باید کارت بازرگانی داشته باشند که این کارت به وسیله اتاق بازرگانی صادر می‌شود. ضرورت دریافت کارت بازرگانی چیست؟ گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول می‌کشد؟ و شرایط دریافت کارت بازرگانی در ایران چگونه است؟ اگر شما نیز می خواهید پاسخ این سوالات را بدانید، حتما تا پایان با ما همراه باشید.

منظور از کارت بازرگانی چیست، نحوه دریافت جواز تاسیس صنعت و معدن چگونه است؟

کارت بازرگانی، مجوزی است که با قوانین گمرک کشور به دارندگان آن چه فرد حقیقی و حقوقی می‌توانند نسبت به کالا اقدام کنند. این کارت توسط شعبه‌های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستان‌ها به نام متقاضیانی که شرایط دریافت کارت را دارند، صادر می‌شود. شرط لازم برای صدور کارت بازرگانی این است که شرکت یا بازرگان، نام خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کنند. در نظر داشته باشید که قبل از دریافت کارت بازرگانی شما باید نسبت به اخذ جواز تاسیس صنعت و معدن اقدام کنید.

زمان لازم برای دریافت جواز تاسیس نیز به شرایط هر شهرستان بستگی دارد و ممکن است بین چند روز تا چند هفته طول بکشد. در سال 1402 شمسی متاسفانه نمیتوان زمان‌بندی دقیقی برای تهیه و صدور جواز تاسیس صنعت و معدن با توجه به بازه های اعلام شده در هر قسمت پیش بینی کرد، اما در یک نگاه کلی حدود زمانبندی آن مشخص شده و شما میتوانید براساس آن برنامه ریزیهای خود را انجام دهید.

بازرگانانی که نسبت به صدور کارت بازرگانی اقدام می‌کنند، باید براساس فرم‌های چاپ شده توسط اتاق بازرگانی، اطلاعات مرتبط با تجارت و کسب و کار خود را بدهند تا توسط دو نفر از افراد اتاق بازرگانی معرفی شوند.

چرا باید نسبت به گرفتن کارت بازرگانی اقدام کنیم

طبق قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی محسوب می‌شود که دارنده آن اعم از فرد حقیقی و حقوقی می‌تواند با دارا بودن این کارت به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا اقدام کند. طبق قوانین، داشتن آن برای واردات و صادرات کالا واجب است و در ایران فقط بازرگانانی می توانند به واردات و صادرات اقدام کنند که کارت بازرگانی داشته باشند. طبق این قانون، واردات و صادرات کالا برای همه تجار آزاد نبوده و تنها بازرگانانی می‌توانند اقدام به ورود و صدور کالا کنند که این کارت بازرگانی را داشته باشند.

images 1682433329 6447e531a6695

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

در زیر نکات بسیار مهم در رابطه با شرایط دریافت کارت بازرگانی در ایران آورده شده است که می توانید آن را مطالعه کنید.

سن فرد متقاضی باید بالای 24 باشد.
باید مدرک تحصیلی یا سابقه فعالیت در حوزه بازرگانی داشته باشد.
مستندات تسلیم اظهارنامه مالیاتی را باید ارائه دهد.
سرمایه کافی و متناسب با زمینه فعالیت خود داشته باشد.
برای عدم استفاده از کارت در فعالیت‌های غیرقانونی تعهد کامل بدهد.
محل فعالیت و کسب و کار خود را داشته باشد.
با همه قوانین مالی و اداری گمرک و سایر قوانین دیگر آشنایی کامل داشته باشد.
دفترهای پلمپ شده و اظهارنامه ثبتی را ارائه دهد.
از صلاحیت اخلاقی اقتصادی اجتماعی و غیره برخوردار باشد.
به سیاست های تجاری دولت تعهد کامل داشته باشد.
برای افرادی که غیر ایرانی هستند صدور کارت به تمام موارد گفته شده بستگی دارد. همچنین خارجی هایی که غیر ایرانی هستند، باید پروانه کار را به همراه اقامت معتبر برای صدور کارت داشته باشند. توجه داشته باشید که شرایط دریافت کارت بازرگانی که در موارد بالا اشاره کردیم، ممکن است به‌مرورزمان تغییر پیدا کند. به عنوان مثال: با گذر زمان سرمایه مورد نیاز برای صدور کارت امکان دارد در طول زمان بیشتر یا کمتر شود.

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی هم برای صدور کارت بازرگانی باید شرایط خاصی را دارا باشند که این شرایط، با مواردی که برای افراد حقیقی بیان کردیم، متفاوت است. مهم‌ترین موارد شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی به شرح زیر است:

پروانه کسب و کار داشته و برای فعالیت خود مجوز داشته و محل اقامت مورد تایید باشد.
محل کار باید مناسب باشد.
مستندات و مدارک مورد نیاز در خصوص فعالیت اقتصادی را ارائه دهد
ورشکستگی را تجربه نکرده باشد
در حوزه اقتصادی سابقه درخشانی داشته باشد.
باید یک حساب‌جاری به اندازه 200 میلیون تومان داشته باشند.
محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.
شرکت‌های متعلق به نهادهای انقلابی و مدیران شرکت‌های دولتی که حکم مدیریت آن‌ها به وسیله سازمان‌های دولتی صادر شده، معاف از ارائه گواهی محکومیت مؤثر کیفری هستند. توجه داشته باشید که برای کسب شرایط مربوط به داشتن سوابق مرتبط در این حوزه، هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی باید مدارک مربوط به کار خود نظیر روزنامه رسمی و سوابق بیمه و حکم کارگزینی را به صورت کامل ارائه دهند.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی انواع گوناگونی دارد که شما باتوجه‌ به شیوه فعالیت خود برای گرفتن کارت بازرگانی اقدام می‌کنید. برخی از این کارت‌ها مخصوص اشخاص حقوقی و بعضی دیگر هم مخصوص هر دو فرد حقیقی و حقوقی هستند. برخی از این کارت‌ها عبارتند از:

کارت بازرگانی تجاری
کارت شرکت‌های تعاونی
کارت اشخاص حقوقی
کارت ویژه اشخاص حقیقی
کارت بازرگانی خدماتی
کارت بازرگانی تولیدی، صنعتی

گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول می‌کشد

مدت زمان صدور کارت بازرگانی از موقع کامل شدن اطلاعات و ارائه مدارک تا تحویل کارت حدود 30 تا 40 روز کاری طول می‌کشد. برای اینکه از زمانبر شدن تحویل کارت جلوگیری کنید باید پروسه صدور، اطلاعات و مدارک را با دقت و توجه زیادی و بدون مشکل ارائه دهید. توجه داشته باشید که مدت زمان لازم برای تمدید کارت بازرگانی کوتاه‌تر از صدور کارت است. برای دریافت کارت بازرگانی به https://rotbebandi.co/اخذ-کارت-بازرگانی/ مراجعه کنید.

با این تعریف ساده به این نتیجه می‌رسیم که دریافت کارت بازرگانی دارای قوانین یا اصول و قواعدی نیست که فقط در اختیار متخصصان خاصی قرار بگیرد و شما به عنوان یک ایرانی می‌توانید برای دریافت آن اقدام کنید.

کارت بازرگانی به عنوان یک مدرک رسمی شناخته شده است که نشان دهنده تجارت و فعالیت‌های تجاری شماست. این کارت شامل اطلاعات مهمی مانند نام، آدرس، شماره تلفن و ایمیل فرد صاحب آن است. دریافت کارت بازرگانی برای افرادی که در حوزه تجارت فعالیت می‌کنند اهمیت زیادی دارد.

مزایا و کاربرد های دریافت کارت بازرگانی

دریافت کارت بازرگانی مزایایی به همراه دارد، برخی از این مزایا شامل موارد زیر است:

عضویت در اتاق بازرگانی را امکان پذیر می‌کند.
واردات و صادرات کالا از منطقه آزاد تجاری با کارت بازرگانی امکان پذیر است.
صادرات و واردات کالا به‌صورت تجاری انجام می‌گیرد.
با این کارت می‌توانید نسبت به ترخیص کالا و ثبت سفارش‌ها اقدام کنید.
می توانید به حق‌العمل‌کاری در گمرک اقدام کنید.
شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی داخلی و خارجی را امکان پذیر می‌کند.
با این کار می‌توانید با تاجران خارجی ارتباط بگیرید و مذاکره کنید.
با این کارت ویزای تجاری صادر می‌شود.
می‌تواند اطلاعات تجاری را با تمام جهان مبادله کند.
اشخاص حقیقی به‌عنوان بازرگان شناخته می‌شوند.

سخن پایانی

در این مقاله به طور گسترده به شرایط دریافت کارت بازرگانی در ایران پرداختیم. همانطور که بیان کردیم گرفتن کارت بازرگانی از مهم‌ترین اسناد برای شروع مراحل واردات و صادرات به‌شمار می‌رود و همه تجار قبل از شروع تجارت باید نسبت به اخذ آن اقدام کنند. در صورت هرگونه سوال میتوانید با پارسه به شماره تلفن 02174492333 تماس بگیرید. آدرس پارسه: تهـران،​ جردن، نبش کوچه گلخانه، پلاک 269، طبقه 2، واحد 4 آدرس سایت پارسه (rotbebandi.co)

 

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی