مطابق با استاندارد روسی، میتوان این محصول را در 4 نوع A1، A2، A3 و A4 قرار داد. شما میتوانید با توجه به نیاز خود از یکی از این انواع را در پروژههای ساختمانی استفاده کنید.
در این مطلب میخواهیم گروه میلگردها را بررسی کنیم تا شما بتوانید با شناخت بیشتری این محصول را خریداری کنید.
منظور از گروه میلگرد چیست؟
گروه میلگرد به تقسیمبندی میلگردها بر اساس خواص مکانیکی و شیمیایی آنها اطلاق میشود. در سیستم تقسیمبندی استاندارد اروپاییEN 10080، میلگردها به چهار گروه تقسیم میشوند که در ادامه در مورد هرکدام توضیح میدهیم.
تقسیمبندی میلگردها به گروههای A1 تا A4 بهعنوان یک استاندارد معمول در صنعت ساختمان استفاده میشود. اما لازم به ذکر است که در هر کشور و استاندارد ممکن است تقسیمبندی و مشخصات میلگردها متفاوت باشد، بنابراین؛ آشنایی با استانداردهای مورد استفاده در هر منطقه جغرافیایی و متخصصین صنعت ساختمان الزامی است.
از میلگردهای تقویتکننده در بتن برای افزایش مقاومت کششی بتن استفاده میشود. بتن دارای مقاومت کششی ضعیف، اما مقاومت فشاری بالا است. علاوه بر این، میلگردهای فولادی بهدلیل استحکام کششی در دماهای بالا بهعنوان میله فولادی در بتن استفاده میشوند. اهمیت استفاده از میلگرد در ساختوساز این است که این محصول دارای اثر تقویتی در بتن است و از شکستن آن تحت نیروهای کششی که گاهی در هنگام زلزله رخ میدهد، جلوگیری خواهد کرد.
میلگرد A1 یا ساده
در گروه میلگرد، میلگرد ساده یا A1، محصولی است که از روی شکل ظاهری آن قابلتشخیص است. محصولی که روی سطح آن هیچگونه آج یا برجستگی دیده نمیشود. بهطورکلی میتوان گفت که میلگرد (A1 (S240) میلگرد سادهای است که برای خمش و جوش استفاده میشود. میلگردهای گروه A1، میلگردهای نرم با استحکام کششی کمتر از 500 مگاپاسکال (MPa) محسوب میشوند.
این نوع میلگرد در قطرهای 6 تا 50 میلیمتر عرضه شده و بهراحتی برشکاری و خم میشود، بنابراین از آن برای ساخت پلها یا سازههای سنگین دیگر نمیتوان استفاده کرد. مهمترین کاربردهای این محصول عبارتند از:
- اتصال ساختمان
- تولید قطعات صنعتی
- بخشهای اتومبیل
- مجموعههای زیرساخت برای جادهها و بزرگراهها (زمانی که روکش فلزی سبک در سازه موردنیاز است)
- این میلگردها در برخی از بخشهای بتنی با باربری کمتر قابل استفاده هستند.
میلگرد A2
میلگرد (A2 (S340) معروف به میلگرد مارپیچ یا فنری است. آج این میلگرد از ابتدا تا انتهای میلگرد به صورت مارپیچ پیوسته است و هیچ جا شکستگی ندارد. میلگرد آجدار که امروزه بهطور گسترده در ساختمانسازی مورداستفاده قرار میگیرد، با میلگرد معمولی تفاوت دارد و دارای شیارها و فرورفتگیهایی روی سطح خود است. این امر باعث میشود که این نوع میلگرد مشکل سایش نداشته باشد و در بتن بهخوبی کار کند. مهمترین نقش میلگردهای آجدار، افزایش سطح مقاومت کششی سازههای بتنی است.
میلگردهای گروه A2 هم شامل میلگردهای نرم هستند اما با استحکام کششی بین 500 تا 650MPA. باید بگوییم که این نوع میلگردها نیز برای استفاده در بخشهای بتنی با باربری متوسط مناسبند. کاربرد میلگرد A2 در مواردی است که خم کردن میلگرد موردنیاز است. (بهعنوانمثال: ساخت تیرهای خاموت، رابیتس و کرومیت)
میلگردهای A2 در قطرهای 6 تا 50 میلیمتر تولید میشوند. میلگرد ترمکس یک میلگرد آجدار با مقاومت بالا است که استفاده از آن در سازههای بتنی به ویژه در کنار بتن مسلح (RCC) مقاومت بالایی را در پی خواهد داشت. از مهمترین کاربردهای میلگردهای A2 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلاستفاده در سازههای بتنی مختلف مانند پلها
- ایستگاههای اتوبوس BRT
- ساختمانها
- برجها و غیره
میلگرد A3
میلگرد تقویتی (A3 (S400) نوعی میلگرد فولادی آجدار است که بیشترین کاربرد را در عملیات ساختمانی دارد و با نام AJ_400 در بازار شناخته میشود. میلگردهای گروه A3 میلگردهای متوسط با استحکام کششی بین 650 تا 800 مگاپاسکال بهشمار میروند.
این میلگردها برای استفاده در بخشهای بتنی با باربری متوسط تا بالا مناسبند. از مهمترین کاربردهای این محصول میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ساخت تیرهای سفالی
- ساخت تیرهای بتنی
- اسکلت فلزی
- ساخت پی و ستون و …
وجود آج در سطح این نوع میلگرد باعث افزایش چسبندگی به سیمان میشود.
میلگرد A4
میلگرد A4 (S500): بهدلیل استحکام بالا برای جلوگیری از اتلاف منابع و صرفهجویی در هزینههای مهندسی مناسب است که با نام AJ-500در بازار شناخته میشود. میلگردهای گروه A4 شامل میلگردهای سخت با استحکام کششی بالاتر از 800 MPa هستند. رایجترین کاربرد میلگرد A4 در سازههای بتن آرمه است.
این میلگردها برای استفاده در بخشهای بتنی با باربری بالا و در شرایط سخت و استثنایی مناسب هستند.
اهمیت استفاده از میلگردهای A1 تا A4 در ساختمانسازی
میلگردهای ساده و آجدار پرمصرفترین انواع میلگرد در صنعت و ساختمانسازی هستند و همانطور که گفته شد، هرکدام از این میلگردهای نامبرده شده در بخشهای مختلف یک سازه قابلاستفاده هستند.
میلگردها بخش بزرگی از وظیفه تحمل و انتقال فشار سازه را بر عهده دارند. تصور خیلی از افراد این است که میلههای فولادی فقط برای ستونها استفاده میشوند، اما اینطور نیست! عموماً از میلگردهای فولادی در ساختمانها از پایینترین نقطه ساختمان در پی (فونداسیون) تا بالاترین نقطه در ستونها استفاده میشود.
برای افرادی که در حوزه ساختوساز فعالیت دارند، غیر از اطلاعداشتن از قیمت روز میلگرد آجدار، انتخاب بهترین میلگرد موضوع مهمی است؛ چرا که هرکدام از این محصولات، کاربردهای مختلفی دارند.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد گروه میلگرد صحبت کردیم. همانطور که گفتیم، طبقهبندی میلگردها بر اساس خواص مکانیکی و شیمیایی آن به 4 دسته A1، A2، A3 و A4 تقسیم میشوند که هرکدام ویژگیهای خاص خودشان را دارند و برای اهداف متفاوتی قابلاستفاده هستند. میلگرد ساده یا همان A1 برای اتصال بخشهای ساختمان قابل استفاده است، در حالی که میلگردهای A2 تا A4 که در دسته میلگردهای آجدار قرار دارند، برای سایر بخشهای ساختمانسازی استفاده میشوند.
برای مشاهده قیمت میلگرد امروز در بازار میتوانید به سایت آیرومارت مراجعه کنید. آیرومارت، یک شرکت بازرگانی فولاد و آهن آلات است که با شعار “یک کلیک تا خرید آهن”، علاوه بر مقاطع فولادی، ارائه دهنده انواع فلزات مسی، برنجی و آلومینیوم هم هست.
با مراجعه به این سایت میتوانید لیست کالاهای آیرومارت را در صفحه اصلی سایت مشاهده کنید. انواع مقاطع فولادی مثل میلگردهای برندها و سایزهای مختلف، تیرآهن، پروفیل و قوطی، نبشی و ناودانی، ورقهای سیاه، روغنی، گالوانیزه و رنگی، لولههای فولادی درزدار و بدون درز گاز و آب و… از جمله مقاطعی است که این شرکت ارائه میدهد.
برای استعلام قیمت میلگرد از کارخانههای مختلف مثل قیمت امروز میلگرد شاهین بناب میتوانید به سایت آیرومارت مراجعه کنید.
اگر هم سوالی در این زمینه داشته باشید، کارشناسان آیرومارت، مشاوره و راهنماییهای لازم را در مورد خرید مقاطع فولادی در اختیار شما میگذارند. میتوانید از طریق شماره 02145306 یا سایت iromart.com با ما در ارتباط باشید.