محمدرضا طلایی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با تجارتنیوز با بیان این که حضور فعالان حوزه فناوری اطلاعات در نهمین دوره اتاق تهران گویای این است که این اتاق به سمت جذب فعالان حوزههای نوین اقتصادی حرکت میکند، گفت: این پروسه از سالیان قبل آغار شد و امروز شاهد حضور پر رنگتر اهالی فناوری اطلاعات هستیم. هرچقدر فعالان اقتصادی در حوزه فناوری اطلاعات به سمت اتاق بازرگانی بیایند و موانع و مشکلات را مطرح کنند و خودشان در تصمیمگیریهای اتاق نقش مهمتری ایفا کنند، ما نیز در آینده شاهد برطرف شدن مشکلاتشان خواهیم شد.
او با بیان این که مشاورههای درستی از سوی اتاق در حوزه فناوری اطلاعات و کسبوکارهای نوین به سه قوه ارائه خواهد شد گفت: در سالیان گذشته صدای رسا در تمامی بخشهای اتاق بوده است و همه فعالان اقتصادی در رشتههای مختلف از این طریق موانع و مشکلات را عنوان کرده و راهکار ارائه کردهاند اما در بخش فناوری اطلاعات صدای کمتری به گوش میرسید. تشکلها فعالیتشان را انجام میدهند اما اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی میتواند کمک شایانی داشته باشد.
این عضو اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: حضور بهتر تشکلهای حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و یا استارتاپها و کسبوکاهای نوین در کنار اتاق بازرگانی میتواند کمک خیلی مناسبی برای فعالان این حوزه باشد.
استارتاپها در سال جدید
او همچنین درباره پیشبینی خود از فعالیتهای استارتاپها در سال جدید اظهار کرد: مشکلات اقتصادی برای همه بخشهای اقتصادی وجود دارد. شرایط اقتصادی کشور نیازمند برنامهریزی بهتر و دقیقتری است و کسبوکارهای نوین هنوز در چرخه اصلی بازار قرار نگرفتهاند و شاید سیاستگذاران هنوز به این بخش به عنوان یک واگن از این قطار اقتصادی نگاه نمیکنند. این در حالی است این کسبوکارها در سایر کشورها به عنوان موتور قطار اقتصادیشان است.
طلایی در ادامه تاکید کرد: به همین دلیل مشکلات این بخشها عدم شناساییی توانمندی و کارایی آنها در اقتصاد توسط دولتمردان است.
حضور معنادار استارتاپیها در اتاق
علیرضا کلاهی صمدی در گفتگو با تجارتنیوز با بیان این که در دوره قبل اتاق بازرگانی تهران ائتلاف «برای فردا» 35 کرسی داشت و در انتخابات جدید این کرسیها به 40 کرسی افزایش یافته است، گفت: یک سری از چهرههایی که سالیان سال در اتاق بودند دیگر نیستند. تا به حال نیز سابقه نداشته است که یک گروه بتواند کل کرسیهای اتاق بازرگانی را بگیرد و نتایج انتخابات یکدست به نفع یک گروه باشد. این در حالی است که افراد شاخصی ماننده آقای مهرعلیزاده، آقای عسگراولادی و… در لیستهای دیگر نیز حضور داشتند. با برنامهریزی و سازماندهی آرایی که ائتلاف «برای فردا» کرده بود حتی چهرههای جوان و نسبتا ناشناخته توانستند با آرای سه برابر بیشتر همین دوستان، رای بیاورند.
او درباره حضور فعالان حوزه استارتاپ در دوره جدید هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: اگر به دورههای مختلف اتاق بازرگانی نگاهی بیندازیم، سیر تکاملی را مشاهده میکنیم. بهطور مثال در دورهای بانکداریها و نمایندههای موسسات مالی تعداد افراد قابل توجهی را داشتند یا در دورهای دیگر نمایندگان صنایع سنگین، فلزی و معدنی را میدیدیم و الان وضعیت بهگونهای دیگر شده است. اعلام برنامهها و گزارش عملکرد کمیسیون و اتاق تهران شاید یکی از دلایل استقبال از لیست ائتلاف برای فردا بوده است. این انتخابات میتواند پیامی باشد که اعضای اتاق بازرگانی تهران از عملکرد هیات نمایندگان خود راضی بودند.
این عضو اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این که واقعیت این است که توان کارشناسی و اقتصادی دولت تحلیل رفته است، اظهار کرد: به واسطه پا به سن گذاشتن مدیران باسابقه اقتصادی و عدم پرورش جایگزین مناسب آنها میبینیم که این بدنه از سیاستگذاری تهی شده است و تصمیمات اقتصادی غلطی گرفته میشود. منابع کشور را به هدر میدهند و بحران اقتصادی ایجاد میکنند. البته اوج این تصمیمگیریهای غلط در دولت آقای احمدینژاد بود که منابع مالی قابل توجهی در اقتصاد ما وجود داشت.
او با اشاره به این نکته که جایگاه اتاق بازرگانی، جایگاهی مشورتی است گفت: با توجه به جایگاه قانونی اتاق بازرگانی که در 139 نهاد و کمیته مختلف در کشور دارد اگر دولت به پیشنهادهای اتاق بازرگانی گوش ندهد، کاری از دست ما بر نمیآید. همان طور که در موضوع نرخ ارز و سیاستهای غلطی که منجر به اتفاقات حال حاضر شد، ما در اتاق تهران در طول چهار سال گذشته 53 مرتبه به دولت اخطار دادیم.
کلاهی ادامه داد: اگر با نرخ ارز درست برخورد میشد و اجازه نمیدادند که با تصمیمات غلط و سرکوبانه، نرخ مصنوعی دلار به نقطه انفجار برسد، شاید دیگر شاهد این معضلات نبودیم. دولت اگر تصمیمات درستی انتخاذ میکرد به احتمال خیلی زیاد قیمت دلار در محدوده شش تا هفت هزار تومان بهصورت تکنرخی نگه داشته میشد.
این عضو اتاق بازرگانی تهران در پایان گفت: ما باید با ارتباطگیری موثر و اقدامات کارشناسی قوی و همکاری مستمر بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم. شناسایی مشکلات و ارائه راهکار و پایش آنها به صورت بلندمدت از اهداف این اتاق است.