کد مطلب: ۳۷۷۵۰۷

رئیس سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد:

سیستم عامل بومی موبایل آماده شد / اجباری در استفاده کاربران نیست

سیستم عامل بومی موبایل آماده شد / اجباری در استفاده کاربران نیست

رئیس سازمان فناوری اطلاعات خبر داده سیستم عاملی بومی که می‌تواند در گوشی‌های تولید داخل مورد استفاده قرار بگیرد و توسط برنامه‌نویسان بیرون از مجموعه دولت نوشته شده، تهیه و آماده اجراست اما قرار نیست این برنامه جایگزینی برای سیستم ‌عامل‌های خارجی باشد و کاربران ایرانی در صورت تمایل می‌توانند از این سیستم‌ عامل استفاده کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، پروژه آماده‌سازی یک سیستم عامل بومی پس از آن کلید خورد که اندروید و آی‌اواس در راستای اجرای تحریم‌های ایران از سوی آمریکا ارائه خدمات به اپلیکشین‌های ایرانی را متوقف کردند. پس از آن حتی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را برای تصویب در مجلس آماده کردند که به تحریم محصولات اپل در ایران از واردات گرفته تا رجیستری کالاهای تولید شرکت اپل می‌انجامد.

امیر ناظمی اما با اشاره به ایجاد سیستم عامل موبایل برای نیازهای بومی گفت: به سیستم عاملی نیاز داریم که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم، اما این به معنای اجبار برای همه نیست و قرار نیست جایگزین تمامی سیستم‌های عامل شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی موبایل، اظهار کرد: یک درصد از نیازمندی‌های ما به سیستم عاملی نیاز دارد که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم؛ این‌که نفوذی به آن نباشد و تصمیم دیگری بر آن تاثیر نگذارد. سیستم عامل بومی یعنی سیستم عاملی که پاسخگوی نیاز بومی بوده و برای نیازهای ما شخصی‌سازی شده باشد؛ درواقع قرار نیست به نیاز همه پاسخ دهد، بلکه برای یک سری نیازمندی‌های خاص است.

او که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، با بیان این‌که قرار نیست دولت این سیستم عامل را بنویسد، افزود: این سیستم عامل آماده شده و می‌تواند روی گوشی‌هایی که در ایران تولید می‌شود، قرار گیرد و با بعضی برندهای خارجی هم مذاکراتی انجام شده است؛ اما در کل، به معنای اجبار برای آن‌ها نیست و قرار نیست جایگزین همه سیستم‌های عامل شود. اگر زمانی شهروندی ترجیح داد و دوست نداشت با این سیستم‌های عامل کار کند چون برایش محدودیت ایجاد کرده، این امکان برایش وجود خواهد داشت.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به سامانه شبکه احراز هویت کاربران (شاهکار) بیان کرد: شاهکار یک سرویس حاکمیتی است و بعد از مدتی ممکن است همه اپلیکیشن‌ها که می‌خواهند مطمئن شوند کاربرانشان فیک نیستند و قابلیت شناسایی داشته باشند، همه را مجبور به احراز هویت کنند که این برای جامعه محدودیت ایجاد می‌کند. اما هر کس برای دریافت سامانه شاهکار درخواست کند و درخواستش از دید ما منطقی باشد، ما ارائه می‌دهیم.

ناظمی با بیان این‌که جایی که مورد نیاز است، باید احراز هویت انجام شود، گفت: برای مثال در جابه‌جایی‌های مالی و فین‌تک‌ها احراز هویت لازم است، چون لازم است بدانیم چه آدمی پول جابه‌جا می‌کند، اما درباره شبکه‌های اجتماعی، کسی دوست ندارد احراز هویت شود. اپلیکیشن‌های خرید و فروش هم اگر درخواست دهند، ما شاهکار را به آن‌ها ارائه می‌دهیم.

وی ادامه داد: ما قیمت را صفر نمی‌کنیم و به همه دسترسی نمی‌دهیم که درخواست احراز هویت کنند و برای رعایت حقوق شهروندان سخت‌گیری می‌کنیم. البته برای ارائه یک سرویس، تجهیزاتی نیاز است و ما نمی‌توانیم سرویسی دهیم که قیمتش از هزینه تمام‌شده برای دولت پایین‌تر باشد اما همان قیمت را از کسب‌وکار می‌گیریم و روی حداقل قیمت منصفانه دریافت می‌کنیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.