محسن غفاری، مدیر عامل پیامرسان ایتا که تخصصش در حوزه برنامهنویسی است و طی سالهای گذشته وارد بحث مدیریت شده، ابتدای مصاحبه با تجارتنیوز درباره شباهت و تفاوتهای ایتا با تلگرام میگوید: ایتا بهعمد شبیه به تلگرام طراحی شده تا حتی کسانی که اینترنت را با تلگرام آغاز کردهاند هم مخاطب خود کند. اما حتی یک ویرگول هم از کدنویسی تلگرام استفاده نکردهایم. حتی توانمندی داشتیم که ظاهر پیامرسان را به شکل دیگری طراحی کنیم. در عملکرد تغییری ایجاد نکردهایم و حتی به موضوع تبلیغات هم ورود نکردیم تا کانالها بتوانند طبق رویه تلگرام تبلیغ بگیرند و از این نظر به صاحبان کسبوکار امنیت خاطر دادهایم.
وی ادامه میدهد: طرح تجاری ایتا این نبود که تلگرام فیلتر شود و مخاطبان ما را به عنوان پیامرسان غالب استفاده کنند. موضوع فیلتر شدن تلگرام بعدا مطرح شد. بحث این بود که کاربران ایرانی به این مدل از پیامرسانها عادت دارند و فرهنگ استفاده ار این مدل پیامرسان برایشان بهتر معنی شده است. بنابراین طراحی مدلی شبیه به واتساپ با ایرادات بزرگش نمیتوانست گزینه خوبی باشد. کافیست واتساپ را پاک کنید و دوباره نصب کنید. تمام دادههای شما از بین میرود اما تلگرام با ایجاد فضای ابری، باعث میشد محلی امن برای حفظ دادهها داشته باشند و این بزرگترین برتری تلگرام به سایر اپلیکیشنهای پیامرسان است.
[imp content=”بهشدت به این معتقدم حمایتی که از دو اپ نامبرده خواهند کرد، در حد کلام باقی خواهد ماند! حمایتها اغلب در حد حرف و صحبت باقی میماند. به نظر من، دایره را کوچکتر کردند تا آنها را هم زودتر از دور خارج کنند. دو روز دیگر با انگ دولتی بودن و هزار مساله دیگر شبیه به این قضیه، آنها را هم از دور خارج خواهند کرد. جالب است بدانید سررسید پرداخت وامهای یکی از اپلیکیشنهای مورد حمایت دولت رسیده است و باید 180 میلیون تومان در هر ماه قسط وام پرداخت کند. با این رویکردی که در حال پیش رفتن است، شش ماه بعد این استارتاپ وجود نخواهد داشت اما تا دلتان بخواهد قسط دارد که باید پرداخت شود.”]
غفاری تصریح میکند: البته شاید در جهان نسخههایی وجود دارد که ما ایرانیها نمیشناسیم و به مراتب از تلگرام بهتر عمل میکند. بحث این است که تلگرام پیامرسان محبوب و همفرهنگ ماست، بنابراین این شباهت میتواند مخاطب را برای استفاده از این اپ متقاعد کند.
غفاری ادامه میدهد: از ابتدا ایتا جزو اپهای منتخب مردم بود و دولت با عنوان اینکه ایتا انتخاب مردم است، ما را به عنوان پیامرسان تحت حمایت دولت انتخاب کرد. این حمایتها شامل موارد متعددی از جمله پرداخت وام پنج میلیارد تومانی، استفاده از پهنای باند و موارد دیگر بود.

دولت حمایت از پیامرسانهای داخلی را محدود به سروش و گپ کرد.
وی درباره وام پنج میلیاردی دولت با سود هشت درصدی خاطرنشان میکند: از همان ابتدا ما زیر بار ریسک دریافت این وام نرفتیم. سهم ایتا از پهنای باندی که وعده پنج گیگش را داده بودند، دو گیگ شد. راحت بگویم از همان ابتدا بر اینکه دولت بر سروعدههای حمایتیاش بایستد، شک داشتیم.
غفاری در پاسخ به سوال تجارتنیوز مبنی بر اینکه اصلا فیلترینگ تلگرام تا چه اندازه درست بود و آیا ایتا موافق فیلترینگ تلگرام بود؟ پاسخ میدهد: کاملا موافق فیلترینگ تلگرام بودم و هستم. به نظرم کشور برای حمایت از صنایع داخلی باید این کار را انجام میداد. در همه جای دنیا، این رویدادها رخ میهد. مثلا امریکا برای واردات خودرو تعرفه سنگین تصویب کرده است. این قضیه شباهت زیادی به زمان گوگلپلی و فیلترینگش دارد. همان فیلترنگ باعث جا افتادن فعالیت اپلیکشنهایی مثل بازار و مایکت شد. بهگونهای این موضوع بین مردم جا افتاد که امروز علیرغم اینکه گوگلپلی فیلتر نیست، ترجیح اکثر مردم بازار است. یا در نمونههای بارزتر میتوانم به اپارات بهجای یوتیوب اشاره کنم.
او در ادامه بیان میکند: در بحث رشد صنعت داخلی کشور، برخی فیلترینگها ضروری است. اگر آن زمان گوگلپلی فیلتر نمیشد، بازار وارد میدان نمیشد. ورود بازار به میدان رقابت باعث شد صنعت برنامهسازی در ایران پیشرفت کند و به درآمدزایی قابل توجهی از این مورد دست پیدا کند.
وی اضافه میکند: نمونه بازر پیشرفت ما همین پیامرسانهاست. در این میان بهاندازهای که به حاشیه فیلترینگ تلگرام توجه شد؛ کسی این موفقیت و طراحی خوب ایرانی را ندید و تحسین نکرد، در حالی که خیلی از کشورها از پس این دست طراحیها بر نمیآیند. کسی متوجه این قضیه نیست که ما با ابرقدرتهای جهان دست و پنجه نرم کردیم و حاصل این جنگ نامتعادل برای ما حداقل رضایتبخش بوده است.
وی در رابطه با کم بودن میزان استقبال کاربران میافزاید: اگر بحث اعتماد به اپهای ایرانی مطرح است، الان کلی از مردم از تلگرام طلایی که اپلیکیشنی ایرانی است، استفاده میکنند. اگر بحث لو رفتن اطلاعات باشد که از آنها هم به راحتی لو میرود. بحث جای دیگری است و قضیه از جای دیگری میلنگد که بهتر است اصلا حرفشان را باز نکنم!
از 4 ماه پیش در جریان بودیم
غفاری در تایید عدم حمایت دولت از ایتا عنوان میکند: حدود سه ماه پیش کارشناسی از طرف دولت برای بررسی عمکرد ما به شرکت آمد. کارشناسی تکنفره که به جرات میتوانم عنوان کنم سواد کارشناسانه قویای نداشت. پس از آن به ما اعلام کردند نمرات لازم برای حمایت دولتی را کسب نکردهایم. بارها اعتراض و عنوان کردیم هر موردی که نمره قبولی را کسب نکردهایم، عنوان کنند؛ اما مراتب اعتراض ما راه به جایی نبرد و بالاخره اعلام کردند که از این به بعد تحت حمایت دولت نیستیم.
وی ادامه میدهد: البته بهشدت به این معتقدم حمایتی که از دو اپ نامبرده خواهند کرد، در حد کلام باقی خواهد ماند! حمایتها اغلب در حد حرف و صحبت باقی میماند. به نظر من، دایره را کوچکتر کردند تا آنها را هم زودتر از دور خارج کنند. دو روز دیگر با انگ دولتی بودن و هزار مساله دیگر شبیه به این قضیه، آنها را هم از دور خارج خواهند کرد. جالب است بدانید سررسید پرداخت وامهای یکی از اپلیکیشنهای مورد حمایت دولت رسیده است و باید 180 میلیون تومان در هر ماه قسط وام پرداخت کند. با این رویکردی که در حال پیش رفتن است، شش ماه بعد این استارتاپ وجود نخواهد داشت اما تا دلتان بخواهد قسط دارد که باید پرداخت شود.
آینده ایتا
غفاری در انتها متذکر میشود: من به شخصه معتقدم ایتا آینده خوبی خواهد داشت و نهتنها در دره مرگ نیستیم که سقوط هم نخواهیم کرد. تعداد نصبهای ما در حال افزایش است. تنها موضوع استفاده نکردن کاربران آنلاین است که روزبهروز ریزش پیدا میکند. در حال حاضر کاربران فعال ما بالای یک میلیون و 200 هزار نفر است. متاسفانه چون دوستان، گروهها، رفقا و… در تلگرام هستند، مردم رغبت بیشتری برای استفاده از آن نشان میدهند.
من الان یک سال هست ایتا هستم کانال دارم به یه زحمت تلاش رسوندمش به امار 8k حالاه به خاطر اشتباه آدمین که یه پست ناهنجار گذاشته کانالم رو بعداز این همه زحمت فیلترم کردن خودم رو هم برای مدتی محروم کردن این حق نیست بخدا ظلم هست من شب روز بخاطر این چنل زحمت کشیدم بخدا من شبا ساعت ۴ می خوابیدم الان بخاطر یک اشتباه آدمین فیلترم کردن حق نیست بخدا بعد جواب ادم رو هم درست نمیدن که آزاد میشیم نمیشیم تکلیفمون روشن نیست ترو خدا پیگری کنید این حق نیست ?
مهم ترین مشکلش هم اینکه خیلی محدودیت داره حداقل یه ذره این محدودیت ها رو حذف کنید که شورشو دراورید اینایم که از ایتا حمایت میکنند پشیمون نشن کلا از ایتا برن
سلام
درسته که ایتا کم و کاستی هایی داره ولی بخاطر اینکه حمایت نمیشه اگر همه بجای استفاده از پیام رسان های خارجی از پیام رسان های ایرانی حمایت کنند میاد بالا و مشکلاتش هم رفع میشه ایتا هم فقط باید حمایت بشه!
ایتا الان نسبت به قبلش خیلی پیشرفت کرده به نظرم اگر نصب کنید خودتون میبینید که دیگه مثل قبل نیست و خیلی بهتر شده.
آقایونی که نمی دانند ایتا چه پیشرفتی کرده بدونند تازه با این آپدیت اخیرش ترکونده اگر دولت از چیزی حمایت کرد بدونید اون داغونه البته پیام رسان سروش از این قاعده مستثنی هست اما بدونید ایتا داره زیر بار مشکلات اقتصادی له میشه من یه سوال از شما دارم خودتون چقدر از خدمات ایتا استفاده می کنید ؟ شارژ بخرید قبض پرداخت کنید ؟و… یه ذره انصاف هم خوبه هم پیام رسان گپ وبله که مال دولته و شاد هم که مال دولته وسروش هم که داره حمایت میشه کدومشون از ایتا بهتره؟ تازه آپدیت بعدی که موقع عید1400 می آید قابلیت هایی اضافه میشه که ایتا رو همه چی تموم می کنه
راه ارتباط با مدیر عامل ؟
برادر غفاری حالت خوبه؟
خدایی این همه اعتماد به نفس و لفظ رو از کجا آوردی؟
اگه شما برنامه نویسی که باید تفاوت اپ خودتو و مشابه خارجی رو بدونی چیه.
اگرم نیستی پیشنهاد میکنم یه بار واتس اپ و تلگرام رو نصب کن.
شما واقعا فکر میکنی چی نوشتی؟
مشابه کت نیست هیچی، اصلا استانداردای لازم رو نداره.
من نمیفهمم این همه شرکت برنامه نویسی خوب داریم و این همه کد نویس. خدایی اینو شما و برنامه نویساتون چجوری تونستید به این افتضاحی بنویسد خودش جای سوال داره.
من دقیقا فکر میکنم کسایی که این برنامه رو نوشتن در حد دانشجوی سال آخر کارشناسی نرم افزار بودن( خیلی دست بالا واستون حساب کردم)
متاسفم واقعا
آقای به اصطلاح غرب زده این همون کپی تلگرام هست پس تلگرام هم داغونه
اولا از لحاظ برنامه نویسی و ساختاری ایتا یه پیام رسان کاملا استاندارده
ثانیا مشکلات حال حاضر ایتا بدلیل ضعف سرور هاشه که خود مدیرش داره صراحتا میگه…
تلگرامی که جناب عالی میگی دیتا سنترش 50 هزار سرور داره در حالی که مجموع پیام رسان های ایرانی(همه شون باهم)500 تا دارن!
اولا که از این پیام درس میگیرم اگه دولت به فکر اشتغال زایی بود بجای اینهمه بودجه که داره حروم میکنه یه دیتا سنتر برای این بدبختا درست میکرد
نا گفته نماند که سرور های تلگرام به اسرائیل منتقل شدن و اطلاعات من و تو زیر چشم موساده…!(که خب این فعلا بحث ما نیست)
بسیاری از این مشکلات حاکی از عدم حمایت مسئولینه نه ضعف تولید…
یه نکته لازم به ذکر هم اینه….فیس بوک وقتی ساخته شد فقط یه مشت کلمه بود!واتس آپ هم همینطور….اینستا چیز دیگه ای نبود اولش
شرکت سامسونگ اولش سبزی میفروخت!آمازون اوایل تولیدش یه خرده فروش و یه چیز کاملا معمولی و به نظر مردم اون زمان آمریکا یه ایده احمقانه بود!….
حالا چی شدن؟!مجموع درامد این شرکت ها الان برابر بودجه یه کشور نسبتا توسعه یافته س
شرط موفقیت این پیام رسان های داخلی قبل از حمایت دولت حمایت ملته.یعنی اینکه قبولشون کنیم و دوستانه و سازنده انتقاد کنیم نه اینکه بیایم و از یه پیام رسان که سرورش هاش تو کشور دشمن این مردم هست به بهانه الکی دفاع کنیم.
پیشنهاد میکنم بجای تخریب تولیدات جوانان مومن و متفکر خودمون کنارشون وایسی و بگی آقا دمتون گرم…فقط ای کاش اینجاشو درست کنید تا اینکه بگی گند زدید با تولیدتون!
این پیشنهاد من به تو عه هموطن….#برای_وطن
سلام بزرگوار بنده هم پیشنهاد میدهم که پیام رسان ایتا را باز کنید و امتحان کنید
ایشون برن اول یکم مطالعه بکنن! واتس آپ اینقدر تعداد کاربراش زیاده که اصلا منطقی نیست داده هاش رو روی کلاود نگه داره اما این امکان رو به شما میده که از فضای ذخیرهساز کلاود خودتون مثه گوگل درایو استفاده کنین و پیامهاتون رو بک آپ بگیرید! یه پیام رسان با کمتر از ۱/۵ میلیون کاربر که قطعا حداقل ۳۰ درصد غیر فعال داره نوشتین بعد میاین میگین :”نابراین طراحی مدلی شبیه به واتس آپ با ایرادات بزرگش نمیتوانست گزینه خوبی باشد” !!!
شما با اون تعداد کاربر یه سلام هم نمیتونین به صورت real time بفرستید چه برسه به مدیا!
حالا یه چیزی نوشتین جوگیر نشین دیگه!
هیچکدوم از پیامرسانای تو ایران حتی نزدیک به مشابههاشون نیستن! یا سرورا همش قطعه یا تاخیر دارن و … اصن ما زیر ساخت این کار رو نداریم و هزینه کردن واسه همه این پیامرسانان از جیب ملت چیزی جز […]هدر دادن سرمایه نیست. از این آب گلآلود باید بیرون اومد. حمایت دولت از هرکدوم از این شرکت ها فقط هدر دادن پول بیتالماله اگر واقعا توان استارتاپی هست خودشون باید بتونن گلیم خودشون رو بکشن از آب […]
غفاری تصریح میکند: البته شاید در جهان نسخههایی وجود دارد که ما ایرانیها نمیشناسیم و به مراتب از تلگرام بهتر عمل میکند.
ایشان بفرمایند بعنوان یک مدیر نباید به خودشان زحمت این را بدهند که در مورد پیام رسانهای مطرح دنیا تحقیق کنند؟ کپی برداری از تلگرام را هم گذاشتند به پای طراحی آشنا برای کاربر! از جنس همان حرفهایی که از مسوولین می شنویم که “مردم خواسته اند”!!!!
غفاری در پاسخ به سوال تجارتنیوز مبنی بر اینکه اصلا فیلترینگ تلگرام تا چه اندازه درست بود و آیا ایتا موافق فیلرینگ تلگرام بود؟ پاسخ میدهد: کاملا موافق فیلترینگ تلگرام بودم و هستم. به نظرم کشور برای حمایت از صنایع داخلی باید این کار را انجام میداد.
دقت کنید این را کسی می گوید که ادعا کرده طراحی رابط کاربری بهتری از تلگرام می توانسته انجام دهد. برادر من، اگر مرد این میدان هستید با اپلیکیشن خارجی رقابت کنید، آن هم از طریق ارائه خدمات بهتر و مناسبتر. رقبا را با بگیر و ببند از میدان به در کردن اسمش حمایت نیست، گول زدن و در عقب ماندگی نگه داشتن همان صنعت داخلی است که شما ادعایش را می کنید. سیستمهایی که با کپی کاری ناشیانه از سیستم های مشابه خارجی در ایران تولید شده و در نبود قانون کپی رایت، محل عرضه اندام پیدا کرده و با توجه به زورگویی فیلترینگ مخاطب پیدا کرده، چه دفاعی در عرصه بین المللی دارند؟ اتفاقا محصول شما همان راهی را می رود که ایران خودرو و سایپا سالهاست در نبود بازار رقابتی می روند، کار شما چه شباهتی به خودروسازی آمریکا دارد که با آن خودتان را مقایسه می کنید؟! خلاقیت به خرج داده اید؟ ایده پردازی و نوآوری کرده اید؟ یا اینکه مثل بقیه، کپی کاری کرده اید و تازه آن را هم درست انجام نمی توانید بدهید!
اخه از اولم چه لزومی داشت برید چرخ و از اول اختراع کنید؟ حیف اینهمه وقت و انرژی و بودجه مملکت نبود؟
منظور؟
پول مملکت؟؟؟؟؟؟
برو عمو همش از جیب بوده
دلیلش اینه که چرخش اون چرخ دست یه […]که میتونه یه جوری بچرخونه که با مخ بخوریم به دیوار …
باید خودمون چرخ بسازیم تا یه جوری بچرخونیمش که به سلامت به مقصد برسیم بزرگوار ….
من همیشه برام جای سوال هست که درآمد این پیام رسان های داخلی و یا همون تلگرام از کجا هست ؟