موضوعات داغ: # عرضه کالا در بورس کالا # ارزش معاملات بورس # ارزش دلاری بورس # سهامداران بورس # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # بازار سهام # عراقچی
تجارت‌نیوز گزارش می دهد:

طرح جدید برای بیمه نیروهای کار استارتاپ‌ها / چه کسانی بیمه خواهند شد؟

طرح جدید برای بیمه نیروهای کار استارتاپ‌ها / چه کسانی بیمه خواهند شد؟
سازمان بیمه تامین اجتماعی در طرحی توافقی قرار است آن دسته از استارتاپ‌ها را تحت پوشش قرار دهد که نیروهای غیرثابت و در واقع آزاد در اختیار دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز، بیمه استارتاپ‌ها از زمان فراگیر شدنشان در فضای کسب‌وکار همیشه جزیی از خواسته‌های فعالان فضای مجازی بوده است. موضوعی که می‌تواند این تصور را ایجاد کند که کسب‌وکار مجازی نیز به عنوان مشاغل رسمی شناخته شده‌اند. سازمان بیمه تامین اجتماعی که بخش عمده‌ای از بیمه‌شدگان کشور را تحت پوشش قرار داده حالا در طرحی توافقی قرار است آن دسته از استارتاپ‌ها را تحت پوشش قرار دهد که نیروهای غیرثابت و در واقع آزاد در اختیار دارند. افرادی که تاکنون از خدمات بیمه تامین اجتماعی بی‌بهره بوده‌اند.

اما چه تعداد از این نیروها قرار است بیمه شوند؟ بیمه‌ چه مزایایی برای آنها قائل شده‌ است؟

ابراهیم شهابی، رییس گروه تعمیم بیمه‌های اجتماعی سازمان تامین اجتماعی، به تجارت‌نیوز گفت: هنوز به طور رسمی افراد فری لنسر زیر نظر شرکت‌های استارتاپی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیستند، هرچند که زمینه ایجاد چنین بیمه‌ای فراهم شده و در اردیبهشت ماه امکان برقراری این نوع بیمه وجود دارد.

سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی نیز می‌گوید که بخش مجزایی برای ثبت اطلاعات نیروهای فری‌لنسر استارتاپ‌ها در سایت این اتحادیه ایجاد شده است اما تا برقراری این امکان از سوی تامین اجتماعی این بخش از سایت غیرفعال خواهد بود.

استارتاپ‌ها بیمه می‌شوند؟

به گفته رییس صدور تعمیم بیمه‌های اجتماعی استارتاپ‌ها به دو بخش از افرادی که رابطه مزدبگیری با کارفرماهایشان دارند و آنها که چنین رابطه‌ای بینشان برقرار نیست، تقسیم می‌شود.

ابراهیم شهابی اعلام می کند: افرادی که وضعیت مزدبگیری دارند بند الف ماده 4 قانون تامین اجتماعی هستند، یعنی هیچ مشکلی برای معرفی شدن ندارند. مثل استارتاپ‌هایی که برای خدماتی که ارائه می‌کنند مزد و حقوق دریافت می‌کنند و به‌صورت ثابت ساعت کاری مشخص و جای مشخصی دارند. اما گروه دومی از استارتاپ‌ها هستند که رابطه مزدبگیری ندارند و باید در فضای کسب‌وکار مجازی پوشش بیمه‌ای بگیرند. درباره بیمه افرادی که در فضای کسب‌وکار مجازی فعالیت دارند، چند ماه قبل بحث صدور مجوز انجام شده و ما در تامین اجتماعی در مراحل نهایی ساخت سیستم مکانیزه هستیم.

او می‌گوید: این مجموعه‌ای است که استارتاپ یا مرجع بالاتر از استارتاپ به عنوان کارگزار افراد را معرفی می‌کنند و برای این افراد از سوی این مراجع معرفی‌نامه صادر می‌شود تا طبق ضوابط تامین اجتماعی پوشش بیمه‌ای بگیرند. ضوابط در چارچوب قوانین حرف شغلی و مشاغل آزاد گنجانده می‌شود اما ما برای این دسته تسهیلات مجزایی از حرف بیمه‌ای مشاغل آزاد تعریف کرده‌ایم. تسهیلاتی که این دسته را از بیمه حرف مشاغل آزاد متمایز می‌کند.

او ادامه می دهد: مثلا حرف مشاغل آزاد سرانه درمان پرداخت می‌کنند و به جز آن در مراکز ملکی درمانی نیز فرانشیز پرداخت می‌کنند اما این نوع بیمه که به اسم بیمه‌های توافقی تعریف می‌کنیم در فضای کسب‌وکار مجازی یا مشاغل درمان حالت اجباری دارد، یعنی این افراد درمان کامل و بدون فرانشیز و سرانه دریافت می‌کنند و اگر به مراکز ملی سازمان مراجعه کنند، می‌توانند خدمات درمان را صفر تا 100 رایگان دریافت کنند، چرا که یکی از مزایای عمده و هزینه‌بر برای بیمه‌شده این موضوع است.

او تاکید ‌می‌کند که در این زمینه با اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی کل کشور توافقنامه امضا و مصوبه گرفته شده و بخشنامه صادر شده است که در حال حاضر مراحل نهایی ساخت سیستم مکانیزه در حال انجام است که احتمالا در اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد.

شهابی ادامه می‌دهد: پس از اجرای آن اتحادیه یا متولی مربوطه با استارتاپ‌ها یا شرکت‌هایی که خدمات ارائه می‌کنند را در فضای مجازی ارتباط برقرار کرده و آنها را به ما معرفی می‌کنند. البته تمامی این کارها به‌صورت سیستم‌های آنلاین انجام شده است.

او درباره تعداد استارتاپ‌های بیمه‌شده می‌گوید که آن دسته از مزدبگیران که در قالب کارگاهی معرفی شده‌اند در آمار کلی محاسبه می‌شوند.

شهابی اضافه می‌کند: در آمار کارگاهی و آمار کلی ما 13.5 میلیون نفر بیمه‌شده داریم اما در بخش اجباری که مزدبگیر نیستند، این تفکیک آمار انجام می‌شود. به گفته اتحادیه تعداد این افراد حداقل 200 هزار نفر است که در کل کشور شناسایی شده‌اند اما هرچه زمان بیشتر می‌شود و استارتاپ‌های بیشتری شروع به کار می‌کنند، احتمال افزایش این رقم بیشتر هم می‌شود.

او از مزایای بیمه مخصوص استارتاپ‌ها می‌گوید: تمامی تعهدات بلند مدت شامل فوت، بازنشستگی و مزایای عام بیمه تامین اجتماعی شامل این افراد می‌شود. بحث از کارافتادگی ناشی از کار در بعضی از پوشش بیمه‌ای که نوع شغل در آن مطرح نیست وجود ندارد ولی وقتی شغل مطرح است که تمامی بیمه‌های حرف مشاغل آزاد هم شغل دارند، ازکارافتادگی ناشی از کار هم آنجا مطرح می‌شود.

او می‌گوید که بیمه‌های دیگر مانند بیمه‌های تجاری و بازرگانی در بحث پوشش بیمه عمر و حوادث ورود کرده‌اند اما به این شکل صرفا تامین اجتماعی اقدام کرده است.

منتظر تایید تامین اجتماعی هستیم

رضا الفت‌نسب، سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی درباره ایجاد چنین بیمه‌ای برای استارتاپ‌ها هم به تجارت‌نیوز می‌گوید: این مساله مربوط به زمان آقای مرحوم نوربخش، رییس سابق سازمان تامین اجتماعی بود که انجام شد. از طرف اتحادیه نیز کارهای مربوطه انجام شده است، یعنی در وبسایت اتحادیه این امکان فراهم شده که افراد بتوانند ثبت نام کنند که این کار تا زمان تایید سازمان تامین اجتماعی غیرفعال است و به محض اینکه بیمه تامین اجتماعی آمادگی لازم را داشته باشد، ما نیز این آمادگی این را داریم اطلاعات افراد واجد شرایط را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنیم.

به گفته او ،افرادی که به‌صورت فیری‌لنسر فعالیت می‌کنند باید در سایت اتحادیه ثبت نام کرده تا این اتحادیه از شرکت‌هایی که این افراد در آن مشغول به کارند، استعلام بگیرد و سپس اطلاعات برای تامین اجتماعی ارسال شود.

الفت‌نسب درباره تعداد استارتاپ‌هایی که اقدام به بیمه کارکنان خود کرده‌اند، می‌گوید: افرادی که به‌صورت یک شغل در کسب‌وکارها در حال فعالیت هستند و به‌صورت نیروی‌های ستادی فعال هستند، معمولا بیمه می‌شوند به طور مثال در دیجی‌کالا دو هزار نفر و در اسنپ نیز حدود دو هزار نفر از طرف شرکت‌های خود بیمه شده‌اند اما این نوع بیمه‌ای که قرار است بین ما و تامین اجتماعی برقرار شود، موضوع افراد شاغل در فضای مجازی است که به‌صورت دورکاری یا به‌صورت مقطعی در حال فعالیت هستند؛ یعنی نیروی کار ثابت این شرکت‌ها نیستند و رابطه کارگری و کارفرمایی میان این افراد برقرار نیست اما می‌خواهند از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کند. او می‌گوید که بیش از پنج ماه است که این کار انجام شده و منتظر نظر تامین اجتماعی است.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی