موضوعات داغ: # مذاکرات ایران و آمریکا # پیش بینی بازارها # مذاکرات # آمریکا # دونالد ترامپ # ایران و روسیه # قیمت طلا # قیمت دلار
استارتاپ آسیایی، آمازون را به چالش کشید

راز موفقیت غول «کوپنگ» در کره‌جنوبی

کره‌جنوبی در حال حاضر هفتمین بازار بزرگ تجارت‌های الکترونیکی را در اختیار دارد. پیش‌بینی می‌شود این کشور در پنج سال آینده موفق شود جایگاه ژاپن را در اختیار بگیرد و بعد از چین و ایالات متحده آمریکا در رتبه سوم جهان قرار بگیرد.

محسن حسینی: دمپایی‌هایی که آنلاین سفارش داده‌اید کوچک‌تر از اندازه مورد نظرتان است؟ جای نگرانی نیست. تنها با چند اشاره در اپلیکیشن «کوپنگ» می‌توانید درخواست جدید را ارسال کرده و بدون پرداخت پول اضافی سفارش خود را اصلاح کنید. سفارش شما در کمتر از یک روز به دستتان خواهد رسید. این سناریو توصیف وضعیت خرده‌فروشی‌های آنلاین در آینده نیست. بلکه وضعیت کنونی استارتاپ معروف در کره‌جنوبی است.

به گزارش تجارت‌نیوز، «کوپنگ» بزرگ‌ترین سایت خرده‌فروشی آنلاین در کره‌جنوبی است. گفته می‌شود فروش سالانه این سرویس کره‌ای به بیش از ۳ میلیارد دلار می‌رسد.

بنابرگزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های بین‌المللی ار جمله بخش اقتصادی وب‌سایت «سی.ان.بی.سی» روند رشد کوپنگ سریع‌ترین روند رشد شرکت اقتصادی در این کشور تاکنون بوده است. همین روند موجب شده است که کوپنگ در بازار رقابتی بازارهای دیجیتالی و الکترونیک بدون رقیب جدی قرار داشته باشد. به گفته سخنگوی این کمپانی، نیمی از کره‌ای‌ها یعنی ۵۱ میلیون نفر در کشور از اپلیکیشن موبایلی کوپنگ استفاده می‌کنند. کاربرانی که با سوالی جدی در مسیر استفاده از فروشگاه‌های آنلاین مواجه می‌شوند. کره‌ای‌ها فکر می‌کنند که چرا باید از آمازون استفاده کنند در حالی که خدمات کوپنگ سرویس‌های بهتری را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

فناوری ملی کره در فضای رقابتی با غول‌های جهانی

در سال‌های اخیر آمازون، بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی دنیا در بازارهای آسیایی با مشکلات جدی روبرو شده است. ظهور شرکت‌ها و سرویس‌های مشابه در کره جنوبی، چین و ژاپن شاخص‌های اقتصادی آمازون را با افت روبرو کرده است.

یکی از کارشناسان فناوری اطلاعات در کره‌جنوبی می‌گوید: «آمازون در کوتاه‌ترین زمان ممکن کالاهای درخواستی را به دست مشتریان می‌رساند اما مردم در کره‌جنوبی علاوه بر اینکه سفارش‌های خود را در زمانی کوتاه دریافت می‌کنند می‌توانند با قیمتی ارزان نیازهای خود را برطرف کنند.»

«بام کیم»، مدیرعامل کوپنگ، در تمام مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای خود به نقش مشتری در پیشرفت کوپنگ اشاره کرده و می‌گوید که کاهش استرس خرید، مهمترین خواست کارکنان این کمپانی است. بخش عمده‌ای از کاربران زمانی که به صورت آنلاین خرید می‌کنند استرس دارند که ممکن است نتوانند سفارش خود را تعویض کنند. این مشکل کاملا در کوپنگ برطرف شده است. این موضوع موجب شده است که بسته‌بندی و هزینه‌های مرتبط با آماده‌سازی محصول کاهش پیدا کند. از سوی دیگر نیز مشتریان امکان ردیابی محصول خود را پیدا خواهند کرد و می‌توانند روی نقشه مشاهده کنند که سفارششان کجاست.

پشت پرده موفقیت بزرگ

کره‌جنوبی در حال حاضر هفتمین بازار بزرگ تجارت‌های الکترونیکی را در اختیار دارد. پیش‌بینی می‌شود این کشور در پنج سال آینده موفق شود جایگاه ژاپن را در اختیار بگیرد و بعد از چین و ایالات متحده آمریکا در رتبه سوم جهان قرار بگیرد. راندمان بالای کوپنگ از پشتوانه سرمایه‌گذاری تکنولوژیک فزاینده‌ای برخوردار است. تمام ساختار کوپنگ مبتنی بر نیازهای مشتریان ساخته شده است. از آن جمله می‌توان به سیستم حمل و نقل کالاها اشاره کرد. این شرکت در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نیرو در اختیار دارد که نزدیک به ۴ هزار نفر از آنان را رانندگانی تشکیل می‌دهند که کالاها و سفارش‌ها را به دست مشتریان می‌رسانند.

بام کیم در ارتباط با راه‌اندازی استارتاپ کره‌ای معتقد است که در آغاز راه او و همکارانش قصد نداشتند نسخه کره‌ای آمازون را در کشورشان بازسازی کنند. بلکه با مطالعه نیازهای مردم کشورشان سرویسی طراحی کردند که نیازهای کره‌ای‌ها را در نظر می‌گیرد. به عنوان مثال او در مصاحبه‌ای با نشریه اقتصادی اکونومیست می‌گوید: «اگر خانواده کره‌ای بچه داشته باشند شاید مایل نباشند که مامور ارسال کالا زنگ خانه‌شان را به صدا درآورد و کودک را بیدار کند. یا آنکه زمانی که فردی در خانه نیست شاید بخواهد بسته ارسالی را در جای مشخصی دریافت کند. همه این نیازها برای مشتریان کره‌ای در نظر گرفته شده است. بهبود عملکرد نیز از سوی دیگر موجب شده که کره‌ای‌ها کمتر تمایل به خرید از آمازون داشته باشند.»

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی