کد مطلب: ۶۸۳۷۵۴

موتور جستجوی روسی، در ایران رفع فیلتر شد!

موتور جستجوی روسی، در ایران رفع فیلتر شد!

موتور جستجوی روسی یاندکس که تا پیش از همکاری ایران و روسیه در حوزه سایبری در ایران فیلتر بود، اکنون به نظر می‌رسد که رفع فیلتر شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در پی انتشار خبرهایی مبنی بر همکاری ایران و روسیه در زمینه امنیت سایبری، حالا یک موتور جستجوی روسی که از سال‌های گذشته در ایران فیلتر بود، رفع فیلتر شده‌است.

به نقل از دیجیاتو ، اوایل سال ۹۴ بود که یکی از مطبوعات روسی خبر فیلتر شدن یاندکس در ایران را منتشر کرد. در همان زمان سخنگوی یاندکس در یک گفتگوی رسانه‌ای تاکید کرد که بازار ایران برای آنها بازار اولویت‌داری نیست.

«ماکسیم سوسلف»، دیپلمات روسی در ایران نیز با انتقاد از روند فیلترینگ در ایران اعلام کرده‌بود به جز یاندکس سایت وی‌کی (محبوب‌ترین شبکه اجتماعی در روسیه) نیز فیلتر شده‌است.

حالا به نظر می‌رسد در هنگام سفر وزیر ارتباطات به روسیه و منتشر شدن اخباری مبنی برهمکاری ایران و روسیه در زمینه مسائل امنیت سایبری، یاندکس در ایران رفع فیلتر شده‌باشد هرچند سایت‌هایی نظیر وی‌کی همچنان مسدود هستند.

ایران و روسیه پیش‌تر نیز برای دور زدن تحریم‌ها از طریق بلاکچین همکاری‌هایی را اعلام کرده‌بودند. حتی مجلس ایران خبر از یک برنامه بیست ساله همکاری بین ایران با این کشور در تمام زمینه‌ها از جمله مسائل حوزه فناوری داده بود.

تفاوت موتور جستجوی گوگل و روسی یاندکس

روز گذشته، «خبرگزاری فارس» تصاویری از نتایج جستجوی تصاویر کلمه Iran را در موتور جستجوی گوگل و مرورگر یاندکس را منتشر کرد که اختلاف فاحشی با یکدیگر داشتند. این امر واکنش «محمد آذری جهرمی»، وزیر سابق ارتباطات را در پی داشته‌است.

آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات به بررسی علت تفاوت نتایج جستجو در این دو موتور جستجو پرداخته‌است.

براساس صحبت‌های جهرمی اختلاف نتایج جستجو به میزان استفاده کاربران از یک موتور جستجو بر می‌گردد. اگر موتور جستجوی یاندکس هم مورد اقبال کاربران ایرانی قرار بگیرد، نتایج جستجو یکسان خواهد بود. او در کانال تلگرامی خود چنین نوشته است: «آنچه تفاوت نتایج دو «مرورگر» نامیده‌می‌شود، در واقع تفاوت نتایج دو موتور جستجو است.»

یاندکس بزرگترین موتور مرورگر روسیه محسوب می‌شود. بر اساس آمار، یاندکس سهم ۴۸.۷۹ درصدی از بازار این کشور را دارد.

استفاده کشورهای مختلف از موتورهای جست‌وجوی بومی، مسئولان کشور را هم به آن واداشته که طی سال‌های گذشته بارها و بارها به فکر راه اندازی موتور جستجوی بومی بیفتند.

با وجود این در سال‌های گذشته، نمونه‌هایی مانند پارسی‌جو و یوز که هر کدام در برهه‌ای خبرساز و پرحاشیه بودند. آن‌ها نتوانستند به سهم قابل توجهی از جویش‌های روزانه کاربران ایرانی دست یابند و برخی از آنها حتی تعطیل شده‌اند.

با این حال چندی پیش مرکز ملی فضای مجازی بار دیگر به لزوم طراحی و پیاده‌سازی موتورهای جستجوی بومی و حتی مرورگر داخلی تاکید کرده‌است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.