به گزارش تجارتنیوز، گروه توسعه ملی بودجه 1000 میلیارد ریالی سرمایه گذاری خطرپذیر را در جهت توسعه تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین برای صنعت کشور و طرحهای منتخب در نظر گرفته است.
نوآوری و خلاقیت در همه زمینهها میتواند باعث رشد و توسعه آن حوزه شود. به تازگی نیز در کشور ما استارتاپها و شرکتهای نوآور سعی دارند که به کمک فناوری در توسعه تمام بخشهای صنعت نقش داشته باشند.
فعالان اکوسیستم استارتاپی یکی از چالشهای اصلی برای ادغام نوآوری و صنعت را نبود سرمایه گذاری در این حوزه میدانند. چرا که به عقیده آنها، سرمایهگذاران با خلاقیت و نوآوری سودی به دست نیاوردهاند. بنابراین حاضر نمیشوند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
آنها علت وضعیت کنونی سیستم اکوسیستم استارتاپی این است که قاعدهای که در ذهن سرمایهگذارن اتفاق افتاده است میدانند. چراکه برحسب عادت وارد این حوزه نمیشوند، در حالی فرهنگ باید به سمتی برود که با سرمایه گذاری در بخش خصوصی خلاق موجب سود شود.
به عقیده آنها تضاد منافع در کشور باعث میشود که برخی از حوزه به رشد خیلی بالایی دست یابند و تعدادی دیگر از استارتاپها از توسعه و رشد بینصیب بمانند. فعالان این حوزه خواستار اصلاح زیرساختها و رویه سرمایهگذاران است. شاید که این حوزه به شکوفایی برسد.
در همین جهت، شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در جهت توسعه تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین با هدف برقراری ارتباط موثر بین مجموعه صنعت کشور و نخبگان، فناوران و دانشجویان کشور، حمایت از طرحهای دانشبنیان، تجاریسازی اختراعات، نوآوریها و طرحهای صنعتی را در دستور کار خود قرار داده است.
بودجه 1000 میلیارد ریالی سرمایه گذاری خطرپذیر برای طرحهای منتخب
یک هلدینگ رشتهای بری نخستین بار اقدام به راهاندازی پلتفرم «نوآوری باز» (open innovation) کرده است. در این پلتفرم چالشهای فناورانه در شرکتهای زیرمجموعه در پنج گروه تجهیزات، اتوماسیون، نگهداری و تعمیرات، انرژی، آب و محیط زیست، محصولات و فرآیندهای صنایع غذایی، محصولات و فرآیندهای صنایع شیمیایی و محصولات و فرآیندهای صنایع سیمانی و معدنی شناسایی شده است.
گروه توسعه ملی بودجه 1000 میلیارد ریالی سرمایه گذاری خطرپذیر را در طرحهای منتخب در نظر گرفته است که در قالبهای دریافت حق امتیاز (Licensing)، خرید مالکیت فکری (Patent)، تملک سهام شرکتهای مشارکت کننده در طرح، ایجاد شرکت جدید و سرمایه گذاری مشترک، تضمین خریداری محصول به تعداد مشخص و تضمین فنی محصول تولیدی قابل ارائه است.
به منظور به همرسانی شرکتهای تابعه گروه توسعه ملی و تیمهای فناور و نوآور که میتوانند در خصوص رفع چالشهای مزبور راهکار ارائه نمایند، نخستین رویداد نوآوری باز گروه توسعه ملی، ملیتک(Melli Tech)، با همکاری دانشگاه صنعتی شریف از تاریخ ۱۳ لغایت ۱۵ دی ماه برگزار میشود.
لذا از کلیه مخترعین، اساتید دانشگاهها، دانشجویان، پژوهشگران، شرکتهای دانش بنیان، استادکاران اتحادیههای صنعتی، و صاحبان فکر و ایده دعوت به عمل می آید تا برای دریافت کارت ورود به همایش به سامانه پلتفرم نوآوری باز به آدرس oi.tmgic.ir مراجعه کنند و ضمن انتخاب گروه تخصصی خود، از چالشهای مرتبط مطلع شوند.
زمانبندی رویداد به شرح زیر است: