موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # قیمت دلار # قیمت طلا # بازار سهام # حقوق بازنشستگان # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا
حسن شهبازی مدیر بازاریابی «مپ» در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز

نمی‌توان ماهواره به فضا فرستاد اما به بالون فکر می‌کنیم!

نمی‌توان ماهواره به فضا فرستاد اما به بالون فکر می‌کنیم!
مپ دات آی‌آر یکی از کمپانی‌های ایرانی است که قصد دارد در بلند مدت به جایگاه مشابه سرویس‌های خارجی دست پیدا کند. مجموعه مپ دات آی‌آر شرکتی خصوصی است که زیر مجموعه شرکت «سان» فعالیت می‌کند. شرکت سان نیز در زمینه «بیگ‌دیتا» فعال است. بیگ دیتا مسیر حرکت کسب و کار و فرآیند چرخش کار در سازمان‌ها را مشخص می‌کنند.

محسن حسینی: امروزه استفاده از نقشه‌های آأنلاین به یکی از ضروریات زندگی دیجیتالی تبدیل شده است. عموم مشترکان تپراتورهای همراه از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند که حداقل یک اپلیکیشن نقشه روی آن نصب شده است. البته کارکردهای مختلفی برای این اپلیکیشن‌ها تعریف می‌شود. برخی برای آدرس‌دهی و مسیریابی مورد استفاده قرار می‌گیرند و برخی دیگر برای یافتن مکان‌های خاص، چون رستوران و کافه.

به گزارش‌ تجارت‌نیوز، در این میان در سال‌های اخیر برخی کمپانی‌های داخلی به تولید نمونه‌های ملی رو ‌آورده‌اند. اما هنور بیشتر کاربران از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌هایی چون «ویز» و گوگل مپ استفاده می‌کنند. مپ دات آی‌آر یکی از کمپانی‌های ایرانی است که قصد دارد در بلند مدت به جایگاه مشابه سرویس‌های خارجی دست پیدا کند.
مجموعه مپ دات آی‌آر شرکتی خصوصی است که زیر مجموعه شرکت «سان» فعالیت می‌کند. شرکت سان نیز در زمینه «بیگ‌دیتا» فعال است. بیگ دیتا مسیر حرکت کسب و کار و فرآیند چرخش کار در سازمان‌ها را مشخص می‌کنند.

[imp content=”در حال حاضر حدود ۲۰ پرسنل درمپ دات‌آی‌آر فعالیت می‌کنند. حدود ۱۵ نفر از کارکنان این مجموعه را نیز توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری تشکیل می‌دهند. “]

شرکت مپ نیز در آغاز با عنوان شرکت «شیوه» فعالیت خود را آغاز کرده است که در زمینه‌های فنی سابقه‌ای ۲۰ ساله دارد. البته در گذشته این کمپانی در حوزه «جی‌آرآس» مشغول به کار بود. شیوه اولین شرکتی است که نقشه‌های دیجیتال را در ایران تولید می‌کند. در دورانی که هنوز خبری از سیستم‌عامل‌هایی چون ویندوز نبود، این کمپانی به دنبال تبدیل نقشه‌های عادی به مدل‌های دیجیتالی و تولید نقشه‌های دیجیتالی بود. تقریبا از دو سال پیش شرکت شیوه با سر و شکلی جدید و تحت نامی تازه آغاز به فعالیت کرد. برند «مپ» عنوان جدیدی بود که از دو سال پیش قدم به عرصه وجود گذاشته است.

مپ تجارت نیوز2

زمینه‌های کاری

مپ دات آی‌آر تلاش می‌کند در دو زمینه متفاوت بهترین خدمات را به کاربران ارائه کند. یکی زمینه عمومی و خدمات رایج در زمینه نقشه و دیگری خدمات مرتبط در زمینه‌ فعالیت‌های تجاری است. در زمینه تجاری قرار است این کمپانی با کسب‌وکارهای اینترنتی همکاری داشته باشد. اغلب این کمپانی‌ها به سرویس‌های نقشه وابسته بوده و از آن استفاده می‌کنند. به عنوان مثال خدماتی چون تاکسی‌های اینترنتی برای ارائه خدمات خود ناچار به استفاده از نقشه هستند. اینجاست که نقش مپ روشن می‌شود.

وضعیت مجموعه

در حال حاضر حدود ۲۰ پرسنل درمپ دات‌آی‌آر فعالیت می‌کنند. حدود ۱۵ نفر از کارکنان این مجموعه را نیز توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری تشکیل می‌دهند. این توسعه‌دهندگان تفاوتی با دیگر همکاران خود دارند. چرا که فعالیت در زمینه توسعه نقشه و امکانات پیرامون آن متفاوت از دیگر فعالیت‌ها است.

استارت‌آپ نقشه‌ای مذکور معتقد است که قصد رقابت با گوگل مپ، ویز و دیگر نمونه‌های خارجی را ندارد چرا که اساسا اکوسیستم و امکانات آنها با نمونه داخلی قابل مقایسه نیست و هر کدام از این سرویس‌ها بر خدماتی خاص متمرکزند. در حالی که مپ دات‌آی‌آر حوزه‌ای گسترده‌تر را در نظر خواهد داشت.

چالش‌ها

هدف کلی برای مپ روشن است اما راه‌های رسیدن به این اهداف پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد. چرا که یکی از محورهای اصلی برای تعریف استارت‌آپ‌ها نیز همین نکته است. یکی از مهمترین ویژگی‌های استارت‌آپ‌ها عدم قطعیت در تولید یا ارائه محصول و خدمات است. یعنی سازنده و ارائه کننده مطمئن نیست که قرار است خدمات خود را به چه شیوه‌ای ارائه کند و در صورت ارائه آیا می‌تواند به موفقیت آن امید داشته باشد یا خیر.

در این مسیر دو چالش اساسی پیش رو است. یکی اینکه پلتفرم ارائه کننده خدمات به چه شکل خواهد بود و دوم آنکه دیتا و اطلاعات مورد نیاز چگونه بر بستر این پلتفرم قرار خواهدگرفت.

مپ دات آی‌آر در زمینه زیرساخت به صورت مستقل عمل کرده و توسعه زیرساخت‌های لازم را بر عهده گرفته است. در زمینه دیتا اما تنوع فعالیت‌ها متفاوت از حوزه زیرساخت بود. به گفته حسن شهبازی مدیربازاریابی این شرکت، در تاریخ ایران تولید و تنظیم نقشه از جمله فعالیت‌های مهجوری است که کار مناسب در این ارتباط کمتر شکل گرفته است. نقشه‌های مهم از ایران را اغلب خارجی‌ها تولید کرده‌اند.

بنابراین در حال حاضر نیز دیتاهای کنونی نیز در دو دسته تولید خارجی و تولید داخلی دسته‌بندی می‌شوند. جالب آنکه مپ‌دات‌آی‌آر تاکنون موفق شده است اغلب دیتاهای مورد نیاز خارجی را استخراج کرده و مورد استفاده قرار دهد در حالی که سازمان‌ها و ارائه کنندگان خدمات نقشه در ایران حاضر به همکاری با این مجموعه نیستند. به عنوان مثال می‌توان به فعالیت‌های شهرداری تهران، وزارت کشور و ارگان‌های رسمی و نیمه‌رسمی اشاره کرد که حاضر نمی‌شوند اطلاعات و دیتاهای موجود را در اختیار مپ قرار دهند.

مپ تجارت نیوز3

شیوه پیشبرد برنامه‌ها

مپ دات‌آی هنوز به صورت رسمی و عمومی فعالیت خود را در زمینه ارائه خدمات رونمایی نکرده است. در حال حاضر تنها نقشه کلی در نسخه وب و اپلیکیشن اندروید در دسترس قرار دارد. اپلیکیشن اندروید این محصول نیز در مارکت‌های رسمی قرار ندارد و کاربران و علاقه‌مندان تنها با مراجعه به وب سایت این کمپانی می‌توانند نمونه بتای آن را روی گوشی‌های هوشمند اندرویدی خود نصب کنند.

شهبازی مدیر بازاریابی این محصول در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز با اشاره به ویژگی‌های اپلیکیشن‌های اپل گفت: «در این سیستم نمی‌توان اپ را بدون قرار دادن در مارکتی رسمی برای استفاده عمومی عرضه کرد. در شرایط کنونی ما قصد داریم تا نهایی شدن سرویس‌ها و خدمات به صورت رسمی اقدام نکنیم.» مپ دات‌آی‌آر در حال حاضر به صورت بتا و آزمایشی ارائه شده است و در این مسیر تلاش می‌کند تا با مطالعه بازخوردهای موجود در مسیر درست گام بردارد.

بلندپروازی‌های استارت‌آپ ایرانی

شهبازی از مدیران سرویس مپ دات‌آی‌آر در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، به بلندپروازی‌های رایج در حوزه کاری استارت‌آپ‌ها اشاره کرد و گفت: «البته فعالیت در هر حوزه محدودیت‌های مشخصی خواهد داشت. به عنوان مثال اگرچه در این مجموعه برنامه‌ها و اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت زیادی را در نظر داریم اما حتی در برنامه‌های بلندمدت نمی‌توان به فعالیت‌هایی چون ارسال ماهواره به فضا اشاره کرد.»

شهبازی در ادامه گفت: «برخی استارت‌آپ‌های خارجی تا میلیون‌ها دلار سرمایه جذب می‌کنند در حالی که حتی اگر ما چنین سرمایه‌ای جذب کنیم، زیرساخت لازم برای اجرای طرح‌های بلند پروازانه وجود نخواهد داشت.» او در توضیح برنامه‌های بلند مدت خود گفت البته می‌توان به فرستادن بالون برای نقشه‌برداری در آینده اشاره کرد.

اما در مورد طرح‌های اجرایی و امکان‌پذیرتر، مدیران این مجموعه در نظر دارند که در بلند مدت مپ دات‌آی‌آر را به نقشه شماره یک ایران تبدیل کنند که امکانات آن در همه شهرهای کوچک و بزرگ قابل دسترسی باشد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی