تجارتنیوز گزارش میدهد:
کاهش ۵۲ درصدی درآمد استارتاپ «آیقصه» در یک ماه
حدود یک ماه است که محدودیتهای اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی باعث شده به بسیاری از کسبوکارهای آنلاین خسارتهای زیادی وارد شود.آیقصه یکی از این استارتاپهاست که در یک ماه اخیر ۵۲ درصد نسبت به ماه گذشته کاهش درآمد داشته است.
به گزارش تجارتنیوز ، یک ماهی میشود که محدودیتهای اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی باعث شده به بسیاری از کسبوکارهای آنلاین خسارتهای زیادی وارد شود. طبق اعلام سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، ۴۷ درصد از کسبوکارهای اینترنتی، بیش از ۵۰ درصد درآمد خود را از دست دادهاند. این سازمان براساس این آمار تخمین زده که اگر اختلالات اینترنت همچنان ادامه پیدا کند، ۷۳ درصد از کسب وکارهایی که کمتر از ۵۰ نفر نیروی کار دارند، روزانه ۵۰ میلیون تومان زیان ببینند.
استارتاپها از جمله کسبوکارهایی بودند که طی این اتفاقات آسیبهای جدی دیدند. آیقصه یکی از این استارتاپهاست. استارتاپ دانش بنیان آیقصه، اپلکیشن قصهگویی برای کودکان و نوجوانان است که در این روزها در کنار کسب وکارهای دیگر هم از نظر مالی و هم از نظر فنی و تیمی آسیب جدی دیده است.
کاهش ۵۲ درصدی درآمد، تنها در یک ماهه اخیر
طبق گزارشی که آیقصه از ۲۲ روز اختلال اینترنت منتشر کرده، از ۱۹ شهریور تا کنون، این استارتاپ با کاهش ۶۰ درصدی تراکنش مواجه بوده است.
ازآنجایی که منبع درآمد بسیاری از استارتاپهایی که دارای اپلیکیشن هستند، از طریق فروش اشتراک است، در این مدت به دلیل کاهش خرید اشتراک توسط مخاطبان، میزان درامد این استارتاپ نیز در یک ماهه اخیر نسبت به مدت مشابه درماه گذشته، ۵۲ درصد کاهش داشته است.
پوریا عالمی، مدیرعامل استارتاپ آیقصه درباره چالشهایی که از ابتدای کار تاکنون با آن مواجه بودند، به تجارتنیوز گفت: آیقصه از سال ۹۷ براساس یک ایده شکل گرفت. در روزهای اول فکر نمیکردیم قصههایی که در قالب پادکست در پلتفرمهای پادگیر منتشر میکنیم را به صورت یک کسبوکار استارتاپی دنبال کنیم. یکسال بعد از فعالیت و درست زمانی که تعداد مخاطبانمان روندی صعودی را در پیش گرفت، با آبان ۹۸ و اختلالات سراسری اینترنت مواجه شدیم.
در آن زمان عملا هیچ ارتباطی با مخاطبانمان نداشتیم و این موجب پیگیری مخاطبان شده بود. این امر باعث شد تا به فکر ایجاد اپلیکیشن آیقصه بیفتیم.
وی افزود: چالش بعدی زمانی بود که که یکی از شرکتهای ارائه دهنده سرور با یک بحران جدی مواجه شد و اپلیکیشن آیقصه حذف شد. بازهم چند ماه ما هیچگونه فعالیتی نداشتیم.
دسترسی دشوار مخاطبان خارجی به محتوای داخلی
عالمی پیرامون جداسازی سرورهای ارائه دهنده محتوای اپلیکیشن برای دسترسی راحتتر مخاطبان ادامه داد: در نهایت بعد تجربههای سختی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که سرورها را علاوه بر داخل کشور در خارج از کشور هم مستقر کنیم تا سرعت دسترسی کاربران در هر جای دنیا به محتوای ما مطلوب باشد. اما با وقوع اتفاقات اخیردسترسی مخاطبان دوباره با مشکل مواجه شد.
او ادامه داد: کاربرانی که میخواستند از بخشی از محتوا که روی سرورهای خارج ارائه میشد استفاده کنند، مجبور بودند از فیلترشکن استفاده کنند و برعکس، کاربران خارجی نمیتوانستند از محتوای ارائه شده در سرورهای داخلی استفاده کنند.
با این تفاسیر، و با توجه به اینکه پیشبینی مشخصی از مسیر پیش رو نیست، بخش فنی ما در تلاش است در قدم اول مشکل را برای کاربران داخلی و سپس برای
کاربران خارج از کشور حل کند. این امر به این معنی است که باید گروه های برنامه نویسی دوباره زیرساخت های اپلیکیشن را بازنگری و در نهایت ۲ نسخه جدا برای کاربران داخل ایران و کاربران خارج از ایران تهیه کنند. این موضوع علاوه بر زمانبر بودن و تحمیل هزینههای مالی در عمل بخشی از هزینه ها و زمانی را که صرف پایداری وضعیت نرمال اپلیکیشن آی قصه شده بود را کامل از بین خواهد برد.
اتفاقات این روزها ضربه سنگینی را به همه استارتاپها به خصوص شرکتهایی که به دنبال سرمایهگذار بودند و یا دوره های رشد خود را طی میکردند، وارد کرد. از طرفی بسیاری از این شرکتها به دنبال چالشهای پیش آمده به تعدیل نیرو و مسائلی از این قبیل روی آوردند که این مسئله نیز موجب نگرانی بسیاری از فعالان استارتاپی شده است.
نظرات