به گزارش تجارتنیوز، محمد درویش، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در یک گفتگوی لایو با ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارتنیوز به ابعاد مختلف بحران خشکسالی در ایران پرداخت.
وی میگوید جنگ جدید در دنیا بر سر آب است و نه نفت. درویش میگوید: ترکیه با ساخت۱۲۰ میلیارد متر مکعب سد روی رود دجله و فرات به قدرت اول منطقه تبدیل شده و با دادن منابع آب به کشورهای مختلف مبادلات قدرت در منطقه را تغییر میدهد.
وی همچنین عنوان میکند: در نیم قرن ۶۰ هزار روستا تخلیه شده و جمعیت حاشیهنشینان از ۷۰۰ هزار به ۲۰ میلیون نفر رسیده. نتیجه وابستگی معیشت ایرانیها به آب و خاک رتبه اول بحران آب در جهان است. در حالی که عقل توسعه گر در امارات و ترکیه معیشت را بر تجارت و گردشگری گذاشتهاند.
آقای درویش لطفا دقت داشته باشید !
نخستین سد مشکل ساز به روی رودخانهٔ نیل برای کشورهایی سودان و مصر، در کشور اتیوپی ساخته شده است. رودخانهٔ نیل در آفریقای شرقی و آفریقای شمالی قرار دارد و کشورهایی نیجریه و نیجر در آفریقای مرکزی قرار دارند و هیچ ربط و ارتباطی با رودخانهٔ نیل ندارند.
در سرچشمهٔ نیلِ “آبی” از کشور اتیوپی شروع می شود و در گذر از کشور سودان به نیلِ “سفید” که به ترتیب از کشورهای بروندی، تانزانیا، روآندا، کنیا و اوگاندآ، سودان جنوبی گذشته و سپس در سودان شمالی به نیلِ “آبی” متصل می شود و نهایتا به مصر رسیده و در پایان به مدیترانه می ریزد.
اینکه آب شیرین یک سرمایه است حرف بجا و کاملاً درستی است ولی در آینده هرگز جنگی برای آب اتفاق نخواهد افتاد اینها بیشتر جوسازی رسانه ای است. علم پیشرفت خواهد کرد و تکنولوژی شیرین سازی آب دریا هم پیشرفت خواهد کرد حدود 70 درصد سطح زمین از آب تشکیل شده.
بله ولی صرفا برای مصارف شرب صرفه اقتصادی خواهد داشت چون وقتی شما با آب شیرین کن یک لیتر آب رو شیرین کنی دست کم لیتری ۵ هزار تومن باید بفروشی تا برات بصرفه اونم با این وضعیت ناپیدار دلار و نگهداری تجهیزات یهو ظرف یک سال میشه ده هزار تومن در نتیجه هیچ گاه تکنولوژی باعث نمیشه در ایران بتونن از آب دریا برای مصارف کشاورزی استفاده کنن
مدیریت اشتباه و عدم وجود عدالت و برابری و اعتدال . چرا خانه های مجلل که دارای استخر بوده و هزار لیتر آب را در یک روز هدر می دهند . کسی به آنها نطارت ندارد . یا اکثرا جز مسئولین بوده و یا کسی جرائت ندارد بر آنها چیزی بگوید .
امسال وحشتناک ترین سال عمرمان به خاطر بی آبی وخسکسالی خواهشن صرفه جویی را رعایت کنی از همین الان.
چقدر صرفه جویی کنیم آیا بی مدیریتی در همه امور به عهده مردمه!
بدبخت ایران
یک نکته – بالابردن کارایی اب است و نه غذا تولید کردن. شاید همین غذا را با مراتب استفاده کمتر از اب بتوان تولید کرد.
همچنین دورریزها. مثل نان مثل خرده برنج مثل خسارات افات …
بسیاری از محصولات که رها و خراب می شوند و این روزها مرتب شاهد ان هستیم.
بسیار جالب توجه و قابل قدردانی
کارشناسی ها واقعا ضعیف هستند… ترکیه بشدت روی کشاورزی و صنایع مختلف سرمایه گذاری کرده که از محصولات و بازارها میشه این رو فهمید و اقتصادش صرفا گردشگری نیست… امارات خودش بحران آب داره … یکی از روش های حل بحران آب ایران توسعه انرژی هسته ای هست که خوب وضعیتش مشخصه و این مهم تبدیل به بده بستان دولت ها ب ای مواضع سیاسی شده
سلام خطر کم آبی جدی است لطفا از خودمان شروع کنیم و تا جای که امکان دارد صرفه جوئی کنیم
حتی کشور مثل عربستان هم که از نظر زیست محیطی بسیار بسیار بدتر از ایران است مشکل آب خود را بامدیریت علمی در استفاده ازآب شیرین کن از آب دریا وتکنولوژی روز حل کرده است اما اینجا با گران کردن قبض آب بها میخواهند با کمبود آب مقابله کنند!!!!!!