هر ساله وسعت زیادی از جنگلها و مراتع زاگرس در آتش میسوزد. امسال اما بارشها کم بود و بسیاری از مراتع خشک شدند. خشکسالی هم این آتش سوزیها را جلو انداخت.
آمار دقیقی از میزان آتش سوزیها در دست نیست. تنها در سه روز ۱۵۸۵ هکتار در آتش سوخت:
- ۱۳ خرداد، کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت، ۱۳۲۸ هکتار
- ۱۳ خرداد، دشت ارژن از توابع شیراز، ۱۰۳ هکتار
- ۱۱ خرداد، ارتفاعات شرابگروه از توابع شهرستان چرام، ۷۰ هکتار
آتش سوزیها همچنان ادامه دارد و هر بار گوشهای از زاگرس خاکستر میشود. فعالان محیط زیست با دست خالی برای خاموش کردن آتش تلاش خود را میکنند. اگرچه از نهادها و سازمانهای دیگر از جمله منابع طبیعی نیز در کنار آنها هستند اما همچنان بار اصلی روی دوش فعالان محیط زیست است.
بودجه تامین تجهیزات یگان حفاظت محیط زیست و اطفای حریق مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست نسبت به سال گذشته ۹۶ درصد بیشتر شده است. اما گویی این افزایش رقم بودجه به داد جنگلهای زاگرس نرسیده است.
فعالان محیط زیست میگویند امکانات و لوازم خاموش کردن آتش بسیار کم است. با یکی دو نمدکوب که خودشان درست کردهاند آتش را خاموش میکنند. با کمکهای مردمی هم توانستهاند یکی دو دمنده بخرند اما باز هم دستشان خالی است.
علت بسیاری از این آتش سوزیها عوامل انسانی معرفی میشود. فعالان محیط زیست میگویند برخی عمدی و برخی نیز سهوی باعث از بین رفتن جنگلها و مراتع میشوند.
جنگلهای زاگرس ۴۰ درصد از جنگلهای کشور را تشکیل میدهند. آنطور که فعالان محیط زیست میگویند اگر فکری به حال آن نشود تا ده سال آینده آن اثری از آن نمیماند.
فعالان محیط زیست گاهی تا پای جان هم برای نجات جان زاگرس میروند. مانند البرز زارعی، مختار خندانی، یاسین کرمی و بلال امینی که سال گذشته در همین آتش سوزیها با زاگرس سوختند.
بهترین روش جلوگیری از سوختن جنگلها آزاد کردن چرای دام در آنهاست تا علفها را بخورند که وقتی علفها خشک شد به سرعت همه جنگل آتش نگیرد.
قرق کردن افراطی جنگلها این آتش سوزیها را بیشتر کرده و از طرفی تولیدات دامی هم کمتر شده است.
اکثریت اتش سوزی ها زاگرس کار کسانی هست که در همان محلههای اطراف زغال میفروشن مثلا دهدشت زغال فروشها ی داره که زغال بلوط به گناوه میفرستن و از اونجا میبرن کشورهای عربی میفروشن، چرا نمیتونن جلوی کسانی که زغال قاچاق میکنن وبگیرن
خب محیط زیست که از نظر آقایان مهم نیست و فقط به درد بهره برداری بی رویه می خوره
خواهشمندم رشته های دانشگاهی مرتبط با محیط زیست را نیز حذف کنید تا به روند نابودی سرعت بیشتری ببخشیم
لطفا به اطلاع مسولان در خواب برسانید که کوه حاتم واقع در استان کهگلویه شهرستان بهمئی حدود 3 روز در اتش می سوزد هیچ کسی کاری برای جنگلهای این کوه انجام نمی دهد و امکانات بسیار کمی در اختیار دارند،از انجا که این کوه قاچاقچیان ذغال زیادی در ان تولید می کنن و عمدی کوه را اتش می زنند و کسی باهاشون کاری نداره خواشمندیم فکری به حال این کوه و کوره های زغال که سالیان سال درختان قطع می کنند بکنید