فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۱۲۵۷

تندورها بعد از رفتن مصباح یزدی ضعیف شدند / آنها به تدریج کنار زده می شوند

تندورها بعد از رفتن مصباح یزدی ضعیف شدند / آنها به تدریج کنار زده می شوند

محسن غرویان، فعال سیاسی اصولگرا و استاد حوزه علمیه قم گفت: این‌ها طیفی هستند که از زمان آیت الله مصباح چنین تندروی‌هایی داشتند و افکارشان تند و خشن بود. با رفتن آیت الله مصباح، پایداری ها تضعیف شدند. ولی همچنان آن افکار را داشته و ادامه می‌دهند. خودشان هم حس می‌کنند که ملت با این‌ها نیستند و دارند دست و پایی می‌زنند.

به گزارش تجارت نیوز،

مشروح گفت و گوی حجت الاسلام محسن غرویان، فعال سیاسی اصولگرا و استاد حوزه علمیه قم را در ادامه می خوانید؛

*******

* این روزها فشار تندروها به دولت چهاردهم و حتی تصمیماتی مانند بررسی FATF و احتمالات مذاکرات برای رفع تحریم‌ها بیشتر شده است. حتی در تصمیماتی مانند قانون عفاف و حجاب و فیلترینگ؛ تجمعاتی هم علیه آقای قالیباف و پزشکیان رخ داده است. به نظر شما پشت پرده این فشارها و تندروی‌ها چیست؟

کسانی که این فشارها را به دولت وارد می‌کنند، به دنبال اغراض گروهی و جناحی و هواهای نفسانی خودشان هستند. به نظرم می‌خواهند انتقام انتخابات را بگیرند. چون  کاندیدای مورد نظرشان آقای جلیلی بوده، رأی نیاورده و شکست خورده است. این‌ها با این نحو برخوردها می‌خواهند از دولت آقای پزشکیان، آقای ظریف و امثالهم انتقام بگیرند. بنابراین ، تندروها به دنبال اغراض جناحی و انتقام جویی گروهی هستند.

نکته دوم این که آن‌هایی که این حرکات را انجام می‌دهند، مصالح ملت و مصلحت کل جامعه را در نظر نمی‌گیرند و برخلاف منافع ملی و مصالح اجتماعی، این تجمعات را راه می‌اندازند و بنابراین خلاف شرع است. این حرکت‌ها برای تضعیف دولت بوده و به نظرم مصداق قانون و خلاف شرع و گناه کبیره است. این حرکت‌ها برخلاف منویات مقام معظم رهبری و امام خمینی است.

تاکید حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری همیشه بر اتحاد و انسجام ملی بوده و الآن دولت چهاردهم هم می‌خواهد وفاق ملی را محقق کند. تندروها با این حرکت‌ها می‌خواهند بین دولت و ملت اختلاف بیندازند؛ همچنین میان خود مردم هم می خواهند اختلاف، شقاق و نفاق ایجاد کنند که برخلاف منویات حاکمیت و رهبری است.

نکته دیگر این است که واقعا اگر این‌ها فکر می‌کنند که در جهت منافع ملی حرکت می‌کنند و می خواهند از مردم دفاع کنند؛ یک رفراندوم برگزار کرده و ببینند که آیا اکثریت مردم با نظرات دولت، آقایان پزشکیان و ظریف همراهی دارند یا با نظرات آقای جلیلی، جبهه پایداری و افرادی که علیه دولت حرکت می کنند. این‌ها از رفراندوم هم می‌ترسند. این مسئله نشان می‌دهد که می‌دانند اگر رفراندوم عمومی برگزار شود، مردم برخلاف این جناح‌های تندرو رأی خواهند داد و جایگاهی در بین ملت ندارند.

این چند نماینده تندرو که در مجلس هستند، بیشتر خودشان را مفتضح می‌کنند و مردم هم از این افراد رویگردان شده اند. این افراد سر و صداهای بیخودی در مجلس راه می‌اندازند و مقداری شلوغ کاری و شلوغ بازی راه می‌اندازند.

نکته بعدی این که آقای قالیباف هم با افراد مخالف‌ است. ایشان می‌گوید مملکت باید بر اساس قانون عمل کند و مجلس شورای اسلامی، مجلس مقنن است و مملکت قانون دارد و قانون باید در راستای کمک به دولت باشد تا بتواند اهداف پیشرفت کشور را فراهم کند.

این که چند تا موتورسوار بخواهند برخلاف مجوز قانونی، شلوغ کاری راه بیندازند، هم خلاف شرع و هم خلاف قانون است. به هر حال آقای قالیباف هم به این نتیجه رسیده اند که باید مجلس قانون گذاری، زمینه‌هایی را برای کمک به دولت فراهم کند.

این تندروها حتی آقای قالیباف را هم تحمل نمی‌کنند. باید محدودیت‌هایی برای تجمعات غیر قانونی فراهم شود، با این افراد برخورد شود که مملکت را در شرایط خاص منطقه، دچار اختلاف نکنند. با این اختلاف افکنی ها، مردم نباید پشت دولت را خالی کند. {با این کارها} پشتیبانی ملت از دولت دچار اختلال خواهد شد.

*  می‌شود گفت این طیفی که به آنها اشاره کردید، تا پایان کار دولت چهاردهم همین رویه فعلی مقابله با دولت را مد نظر قرار خواهد داد؟

البته این افراد روز به روز دارند ضعیف تر می‌شوند. انتخابات نشان داد که این طیف تندرو جایگاه اقلیت را در بین ملت دارند و روز به روز ضعیف تر می‌شوند. برخی از این‌ها الان از صحنه مسائل سیاسی کنار کشیده اند. مانند آقای آقاتهرانی که زمانی تندروی‌هایی داشته اند. ولی انتخابات نشان داد که ملت، گرفتار این‌ها شده و  اعتقادی به تندروها ندارند.

* البته نمی توان گفت آقای آقاتهرانی خود را کنار کشیده، شاید بیشتر به پشت پرده رفته و چهره هایی تندتر از این طیف فکری میدان داری می کند.

بله همینطور است. این‌ها طیفی هستند که از زمان آیت الله مصباح چنین تندروی‌هایی داشتند و افکارشان تند و خشن بود. با رفتن آیت الله مصباح، پایداری ها تضعیف شدند. ولی همچنان آن افکار را داشته و ادامه می‌دهند. خودشان هم حس می‌کنند که ملت با این‌ها نیستند و دارند دست و پایی می‌زنند.

ولی به نظرم روز به روز، حوادث به سمتی پیش می‌رود که حس می‌کنند بر خلاف مصالح ملی دارند حرکت می‌کنند. ملت هم این‌ها را بیشتر شناخته خاموش تر می‌شوند. این دست و پای مذبوحانه ای که می‌زنند به نظرم آخرین دست و پا زدن‌های تندروها است. روال جریانات سیاسی اجتماعی به سمتی است که آقای پزشکیان با اخلاص و صفا در حال تلاش است تا منافع ملت را در حد تامین کند و سیاست هایش به نفع ملت است.

مسئله مذاکره و FATF مطرح است. خود مقام معظم رهبری هم دستور بررسی مجدد FATF  را در مجمع تشخیص مصلحت دادند. به این معنی است که مقام معظم رهبری می‌خواهند تا آقای پزشکیان مسائل و مشکلات مردم را بتواند حل کند. ما باید در این جامعه جهانی از انزوا و تحریم بیرون بیاییم زیرا  به ضرر ملت ما است. به هر حال افراطیون مجلس، بر خلاف دیدگاه‌های رهبری هم حرکت می‌کنند. به نظرم می‌آید که این‌ها مانند کف روی آب، به تدریج کنار زده می‌شوند.

*آقایان غرویان! برخی مطرح می کنند که تندروها امروز در مسیر جریانات انحرافی هستند و ...

بله – این‌ها انحراف از مسیر ملت است. ملت ما با رأی خود نشان دادند که نوع تفکر اعتدالی را می‌پسندند. نوع تفکر جدید و نواندیشی دینی را انتخاب کرده اند. ولی آن تفکرات افراطیون و طرفدار جبهه پایداری، یک سری تفکرات سنتی و در سمت و سوی گذشته است.

الان، ما در جهان مدرن و جدید زندگی می‌کنیم و باید تفکرات و اندیشه‌های ما با عصر جدید، سازگاری داشته باشد و انتخاب ملت، همین تفکر است؛ یعنی تفکر همسو با جهان معاصر. اجتهادات و استنباط‌ها از دین باید طوری باشد که بتواند مشکلات ما را در جهان معاصر حل کند.

* از زمان انتخابات مجلس تا کنون و در چند ماه اخیر، بارها شاهد این بودیم که در برخی از رسانه‌های اصولگرا، از برخی تندروها مانند آقای رسایی و آقای ثابتی و ... انتقاد کردند. نظر شما در این باره چیست؟ آیا عقلای اصولگرا به این نتیجه رسیده اند که نباید به تندروها بها داده شود؟

بله، من در چهره تندروی اصولگرا، خیلی چهره شاخص متفکری نمی‌بینم. این‌ها یکسری حرف‌های هیجانی و بی پایه و اساس و بدون مبنا مطرح می‌کنند و پشتوانه فلسفی قوی و پشتوانه فقهی و فکری قوی در پس افکار آن‌ها نیست. یک سری هیجانات گروهی و احساسات جناحی است و به نظر من، خیلی پایه و مایه فقهی ندارد.

تفکر آن ها، حتی در زمان گذشته و در زمان آیت الله مصباح هم پایه و مایه فقیهانه ای نداشت و بر پایه اندیشه محکم و بناهای فقهی استوار نبود. جبهه پایداری به هر حال نتوانست آن پارادایم فکری و اندیشه‌های خود را بر پایه استدلال ها و براهین فلسفی و فقهی و محکمی استوار کند و آن چهارچوب فکری آن‌ها مورد قبول ملت هم واقع نشد.

* آقای غرویان! تندروها چقدر محصول اقدامات خود اصولگرایان هستند و فکر می‌کنید آیا اصولگرایان با این تاکتیک پیش گرفته شده، می‌خواهند اعلام برائتی از تندروها داشته باشند؟

خود این اصولگرایان، در یک رتبه و بخش خلاصه نمی‌شوند. در بین خود این اصولگرایان، چندین نگاه را داریم. افراطیون، متوسط، معتدل، تفریطی هستند. برای همین است که بین آن‌ها اختلاف نظر است و چند جوان ناپخته، یک سری حرف‌ها را به نام اصولگرایی مطرح می‌کنند که نه از نظر علمی و نه از نظر سیاسی، پشتوانه ای ندارند. آن‌ها که اصولگرای عاقل و همراه با عقلانیت هستند، این تندروی‌ها را از خودشان دور می‌دانند و این چند چهره شلوغ کار مجلس را طرد می‌کنند.

آقای قالیباف هم روی همین جهت، این‌ها را قبول ندارد. به هر حال به طور نسبی، آقای قالیباف تجربه و سابقه بیشتری نسبت به این چند نماینده جوان تندرو دارد و به هر حال مصالح ملی را روی تجربه‌های قبلی، بهتر تشخیص می‌دهد. بنابراین همانطور که اشاره کردید، به نظر می‌رسد که پخته ترها در جناح اصولگرایی، مانند آقای باهنر، مواضع خوبی دارند و آن‌ها، این تندروی‌های چند نماینده جوان مجلس را قبول ندارند.

منبع : خبر آنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.