۶ میلیارد دلار اعتبار به صنایع تزریق میشود
معاون وزیر صنعت گفت: امسال تقریباً معادل پارسال ارز تخصیص دادیم و امیدواریم تا پایان سال رویه تخصیص ارز به خوبی رقم بخورد.
ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در نشستی خبری در خصوص ممنوعیت واردات لوازم خانگی به ارائه توضیحات پرداخت و گفت: موضوع ممنوعیت واردات جزو سیاست هایی است که کارکرد اثربخشی در بهبود کارایی صنایع ندارد. عمده سیاستهای موفق صنعتی، سیاستهای تعرفهای است.
وی افزود: در حوزه لوازم خانگی قصد داریم از طریق سیاستهای تعرفهای از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم. امسال بیش از 10 درصد تولید لوازم خانگی نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است. علاوه بر این عمق داخلی سازی در حوزه لوازم خانگی رشد داشته است.
بسته حمایتی دولت به زودی توسط معاون اول ابلاغ می شود
ویدر پاسخ به تسنیم در خصوص جزئیات بسته حمایتی که برای کمک به تولید در نظر گرفته شده است، گفت: مجموعه مشکلات نیمه دوم سال جاری محور تهیه این بسته بود. در این بسته ، معافیت مالیاتی، هزینه های تولید ناشی از ناترازی انرژی ، حمایت بانک ها به تولید کنندگان برای پاس کردن چک ها، استمهال بدهی ها، تسهیل در خرید مواد اولیه پیش بینی شده است.
وی افزود: با توجه ویژه رئیس جمهور این بسته به معاون اول جهت ابلاغ ارسال شده و امیدواریم در همین دهه فجر ابلاغ شود.
معاون وزیر صنعت در رابطه با تأثیر ناترازی انرژی در صنعت و عدم تخصیص گازوئیل به واحدهای صنعتی، گفت: وزارت صمت در این بخش روسفید است. تا این لحظه هیچ محدودیتی از باب متوقف کردن گازوئیل برای صنعتگران نداشتهایم و توانستیم مبنای تخصیص گازوئیل را از سال 1400 به مبنای سال 1402 برگردانیم که سبب شد یک میلیارد لیتر گازوئیل بیشتر به صنایع تخصیص یابد.
شیخ در ادامه گفت: ناترازیهایی در برخی استانها داشتیم که البته توانستیم این مسئله را در استانها تراز کنیم. همچنین طی هفتههای گذشته درصد سوخت بیشتری را دریافت کردیم و در سامانه سدف بدون توجه به محدودیتهای سوخت، استانها میتوانند سهمیه خود را دریافت کنند.
وی تصریح کرد: امیدواریم تا شب عید با توجه به میزان تخصیص گازوئیل هیچ گونه مشکلی در تأمین سوخت نداشته باشیم. البته به صنایع تذکر دادیم که حداکثر صرفه جویی را در مصرف داشته باشند.
شیخ در خصوص وضعیت تخصیص ارز به صنایع گفت: امسال تقریباً معادل پارسال ارز تخصیص دادیم و امیدواریم تا پایان سال رویه تخصیص ارز به خوبی رقم بخورد.
مرکز مبادله ارزی چابکی لازم را برای تخصیص ارز ندارد
وی افزود: سامانهای که اخیراً بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارزی ایجاد کرده نتوانسته سرعت عمل و چابکی خود را در تخصیص ارز داشته باشد.
به گفته معاون وزیر صنعت، طی صحبتی که با وزیر صمت داشتیم، آقای اتابک اعلام کرد که در حدود 6 میلیارد دلار برای تخصیص به صنعتگران آماده شده اما مرکز مبادله باید بتواند با اصلاحاتی فضای تعامل و مبادله ارزی را با دقت و سرعت بیشتری فراهم کند تا صنعتگران از دریافت به موقع ارز رضایت داشته باشند.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه تأمین ارز نیاز به منابع مالی ریالی دارد، اظهارداشت: وقتی واحد تولیدی درگیر تأمین سرمایه در گردش است آن هم با توجه به شرایط نسبتاً رکودی که داریم چگونه میتواند منابع مالی را در 20 روز تأمین کند تا ارز را بگیرد؟ از بانکها میخواهیم منابع ریالی مناسبی را به شکل مناسب در اختیار صنعت قرار دهند تا منابع ارزی را تأمین کنند. البته قولهایی را در این زمینه از بانکها گرفتیم اما امیدواریم بانکهای تجاری در شب عید منابع ریالی را به صنعت اختصاص دهند تا واحدها بتوانند منابع ارزی را تأمین کنند.
شیخ اضافه کرد: برنامه جبرانی تولید در 4 ماه اسفند تا خرداد که تأمین برق و گاز در محدودیت قرار دارد و با حداقل تولید مواجه هستیم در نظر گرفتهایم تا صنایع 3 شیفت کار کنند تا محدودیت های حوزه انرژی را جبران کنند.
وی افزود: البته نیاز است مواد اولیه را برای صنایع مهیا کنیم. اگر مواد اولیه محدود شود باقی صنایع دچار اشکال میشوند، بنابراین آنچه که به عنوان اولویت مدنظر ما قرار دارد مربوط به صف متقاضیان و تولید کالاهای کدهای 22، 23 و 24 که بیشتر مواد اولیه است، بنابراین اولویت بر اساس صف و زمان تنظیم ثبت سفارش است.
معاون وزیر صمت در ادامه درباره ناترازی نیروی انسانی در صنایع گفت: یکی از مشکلات ما در صنایع ناترازی منابع انسانی است ما همزمان سخن از بیکاری میگوئیم اما تولیدکنندگان ما دنبال نیروی کار ماهر و حتی ساده هستند و به همین دلیل است که شهرکهای صنعتی امروز نیاز به نیروی انسانی دارند زیرا نهاده نیروی انسانی نهاده ای ضروری و اضطراری است و اکنون صنعت کشور با محدودیت این نهاده رو بهرو است. بنابراین باید یک نگاه چندوجهی به مشکلات آنها شود.
وی افزود: نهادهای مسئول باید به تأمین مسکن ارزان کارگران اهتمام ورزند. تأمین اجتماعی جای خود را دارد اما کارفرمایان نیز باید در ارتقای شرایط نیروی کار نقش خود را ایفا کنند و میزان دستمزدها باید با قدرت خرید کشور برابر کند.
شیخ تصریح کرد: سیاست ما در وزارت صمت تلاش برای حل مشکل ناترازی نیروی انسانی است و بسیاری از صنعتگران ما نیز خود داوطلبانه بالاتر از حداقل دستمزد به نیروی انسانی حقوق پرداخت میکنند اما در همین حال هزینههایی به کارفرمایان تحمیل میشود که گاه این موضوع را سخت میکند ما به شکل جدی در قوانین کار باید تجدیدنظر کنیم.
قیمت تایر منطقی میشود
وی در ادامه درباره قیمت گذاری تایر گفت: در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال تولید تایر 10.1 درصد افزایش یافت.
شیخ تصریح کرد: تولیدکنندگان میگویند هزینههای تولید افزایش یافته اما وزارت صمت باید شرایط بازار را هم در نظر بگیرد؛ با این حال منطقی سازی قیمتها در سال آینده در دستور کار قرار دارد. البته وزارت صمت در شب عید مدیریت بازار را در دستور درکار دارد و میخواهد با رونق خرید، تقاضا را تحریک کند.
شیخ در ادامه درباره وضعیت ماشین آلات تصریح کرد: اولویت ما بهره برداری حداکثری از ماشین آلات نصب شده در کارخانه هاست. همزمان تأمین قطعات و مواد مورد نیاز ماشین آلات را پیگیری میکنیم و به دنبال ارتقای تجهیزات هستیم.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت عنوان کرد: نیاز به منابع ارزی بیشتری داریم تا ماشین آلات نو با تکنولوژی بالا و انرژی بری پایین را خریداری کرده و وارد کشور کنیم.
نظرات