محمدابراهیم عزیزی، کارگردان فیلم سینمایی «بازی را بکش» در گفتوگو با «تجارتنیوز»:
روایتی جسورانه از فساد در فوتبال| چالش اکران فیلمهای اجتماعی
![روایتی جسورانه از فساد در فوتبال| چالش اکران فیلمهای اجتماعی](https://cdn.tejaratnews.com/thumbnail/ORWFhgihfo26/7Dh7We5xtX_grx3YA_caqlC9saO3iinF0RllhbjeLBNebgzwxwmFC93BZ-jZGkD7dTs5BGWsh4srsnW_9-DdiYcwX8T4_E84-X5fgaPR5KxTxb-f-eSt-w,,/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85+%D8%B9%D8%B2%DB%8C%D8%B2%DB%8C.jpg)
در شرایطی که فیلمهای اجتماعی کمتر فرصت اکران پیدا میکنند، عزیزی با ساخت اثری درباره تبانی در فوتبال، تلاش کرده نگاه تازهای به این موضوع داشته باشد. او معتقد است که برای گسترش سلیقه مخاطب، باید فیلمهای متنوعی روی پرده بروند و ژانر اجتماعی نباید قربانی ذائقهسازی محدود شود.
محمدابراهیم عزیزی، کارگردان فیلم سینمایی «بازی را بکش» که این روزها در جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره اکران این اثر سینمایی گفت: همه فیلمسازها در تلاش هستند که فیلمشان دیده شده و بیشترین فروش ممکن را بهدست بیاورند. اما چندوقتی است که در اکران آثار، به فیلمهای اجتماعی کمتر پرداخته میشود. این درحالی است که ژانر اجتماعی یکی از مهمترین گونههای سینمایی به حساب میآید. ما همه تلاش خود را میکنیم تا فیلم بتواند باتوجه به محتوایی که دارد، اکران موفقی را در گیشه تجربه کند.
باید با جسارت و اکران آثار متنوع، به بزرگتر شدن گستره ذائقه مخاطب کمک کرد
او ادامه داد: بخشی از اکران نکردن آثار اجتماعی، به دلیل ذائقه معمول مخاطبی است که به دلیل مواجهه بسیار با این قبیل آثار در او شکل گرفته است. اما باید با جسارت و اکران آثار متنوع، به بزرگتر شدن گستره ذائقه مخاطب کمک کرد. بحث من این نیست که آثار کمدی اکران نشوند، حتی شاید خود من روزی تصمیم به ساخت فیلمی کمدی بگیرم. آثار اجتماعی را باید در کنار فیلمهای کمدی و دیگر آثار سینمای ایران اکران کرد.
عزیزی گفت: در ابتدا قرار بود همراه همسرم فیلمی کوتاه بسازم درباره اتفاقاتی که بین دو نیمه در رختکن رخ میدهد. بعدها همسرم خبری فوتبالی دید و آن را به من نشان داد. پس از بررسی و گفتوگو درباره آن، به ایدهای کلی درباره مفهوم تبانی در فوتبال رسیدیم. یکی از دوستانم فیلمنامه را به دست مصطفی کیایی رساند و در نهایت، فیلمنامه اثر نوشته و فیلم ساخته شد.
او درباره تحقیقات میدانی فیلم توضیح داد: ما به قهوهخانهها سر میزدیم و در لوکیشنهای مختلف تحقیق میکردیم. در این میان با فردی برخورد کردم که رفتار عجیبی داشت و حتی تهدید کرد که اگر فیلمبرداری کنیم، دوربین را میشکند. این موضوع کمی ما را نگران کرد. ساخت این فیلم بیش از هر چیز به جسارت نیاز داشت که خوشبختانه تیمی شجاع همراه ما بود و در نهایت کار ساخته شد.
روایت مسائل مربوط به فساد اقتصادی به شکل طنز بیانصافی است
عزیزی با اشاره به نگاه فیلم نسبت به فساد بیان کرد: اینکه ما مسائل مربوط به فساد اقتصادی را به شکل طنز روایت کنیم و اثر را کمدی بسازیم، بیانصافی است. چراکه این موضوع بسیار تلخ و تراژیک است.
نظرات