کد مطلب: ۶۹۲۰۳۲

آمار تب کریمه کنگو ۲۶ مرداد ۱۴۰۱/ ۶۳ نفر مبتلا و ۵ نفر جان باختند

آمار تب کریمه کنگو ۲۶ مرداد ۱۴۰۱/ ۶۳ نفر مبتلا و ۵ نفر جان باختند

طبق آمار اعلام شده تاکنون ۶۳ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند و پنج نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. همچنین تعداد موارد ابتلا از استان کرمان در صدر گزارش‌ها بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از آخرین اخبار و اطلاعات پیرامون شیوع تب کریمه کنگو در کشور خبر داد.

خبرفوری گزارش داد، بهزاد امیری گفت: از ابتدای امسال تا ۲۴ مرداد سال جاری تعداد موارد مثبت شناسایی شده مبتلا به تب کریمه کنگو ۶۳ نفر بوده است که از این تعداد پنج نفر جان خود را از دست دادند.

امیری در ادامه با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور ما تایید و شناسایی شد، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز تعداد ۱۳ بیمار مبتلا شناسایی شدند که از این تعداد ۲ نفر جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به اینکه گروهی که در مشاغل مرتبط با دام و دامپروری هستند، بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند، تصریح کرد: کادر دامپزشکی، دام‌پروران،‌ افراد شاغل در دامداری و کارکنان کشتارگاه‌ها به واسطه اینکه بیشتر در معرض مواجهه با دام هستند باید مراقبت از خود را افزایش دهند. در این زمینه با توجه بیشتر به علائم ظاهری دام برای شناسایی بیماری احتمالی آن اقدام کنند. بیشترین آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو در افرادی است که مشاغل مرتبط با دام دارند.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع گزش کنه آلوده خیلی محدودتر است و بر اساس بررسی‌های ما انسان بیشتر بر اثر تماس با دام آلوده بیمار شده است. بنابراین رصد علائم و سلامت دام و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گروه مشاغل مرتبط اهمیت بالایی دارد.

تاکید وزارت بهداشت بر کنه‌زدایی در دام‌پروری‌ها

بهزاد امیری با تاکید بر لزوم دقت رصد موارد بیماری در مناطقی که سابقه گزارش بیماری وجود دارد، اظهار کرد: موضوع حائز اهمیت بعدی، کنه‌زدایی و کنترل جمعیت کنه‌ها در دام‌پروری‌ها است. زیرا به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از کنه‌های داخل کشور آلوده به ویروس CCHF هستند و طبیعتا امکان از بین بردن تمام کنه‌های سطح کشور وجود ندارد.

ممانعت از تماس کنه با دام به طرق مختلف امکان پذیر است. یکی از این موارد بهسازی محل نگهداری دام از نظر نفوذ ناپذیری کنه‌ها و دوم سم‌پاشی منظم است که در این رابطه انتظار می‌رود سازمان جهاد کشاورزی ایفای نقش مناسبی داشته باشد.

کرمان در صدر ابتلا به تب کریمه کنگو

امیری با اشاره به اینکه اکثر استان‌های کشور مواردی از ابتلا به تب کریمه کنگو را گزارش کرده‌اند، بیان کرد: اما بیشترین موارد ابتلا در استان کرمان بوده است که بخش عمده این موارد هم در تماس با دام آلوده بیمار شده‌اند.

بنابراین به نظر می‌رسد کنترل جمعیت کنه‌ها و پیشگیری از گزش دام توسط کنه در این منطقه به درستی اجرایی نمی‌شود و تعداد دام‌های آلوده به ویروس CCHF بیشتر از سایر نقاط بوده است. از سوی دیگر عدم توجه کافی به پروتکل‌های بهداشتی در مشاغل مرتبط با دام می‌تواند عامل دیگری برای افزایش موارد در منطقه مورد نظر باشد.

علل افزایش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو

وی درخصوص افزایش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو طی سال جاری (تاکنون) در مقایسه با کل سال قبل، گفت: حدودا ۲۴ سال است که نظام پایش و مراقبت این بیماری شکل گرفته است. در سال‌هایی تعداد موارد افزایشی و در سال‌هایی کاهشی بوده است.

قبلا موضوعی تحت عنوان قاچاق دام وجود داشت که این امر سبب می‌شد بیشترین موارد ابتلا در استان‌های شرقی کشور بویژه سیستان و بلوچستان باشد. در آن زمان به علت ارزان‌تر بودن قیمت دام در پاکستان و افغانستان دام‌های آلوده به شکل قاچاق وارد ایران می‌شد و این یک معضل برای ما بود اما از زمانی که قیمت دلار نسبت به ریال افزایش داشته است، دیگر قاچاق دام شکل نگرفته است که به دنبال آن طی سال‌های اخیر تعداد موارد تب کریمه کنگو ناشی از قاچاق دام کاهش یافته است.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت افزود: سال‌هایی در کشور داشتیم که بیش از ۱۵۰ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی می‌کردیم.

هنوز به این پیک از بیماری نرسیده‌ایم اما اینکه چرا سال قبل تعداد موارد شناسایی شده نسبت به امسال کمتر بود را بیشتر به این علت می‌دانیم که مواجهه انسان با آلودگی کم شده بود و نکته دوم این است که شاید در آن بازه زمانی اقدامات پیشگیری و کنترل کننده تشدید شده بود. هر زمانی که به پروتکل‌های بهداشتی، سم پاشی منظم، کنترل جمعیت کنه‌ها و… کمتر توجه شود، آمار ممکن است افزایشی شود.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته،‌ آمار نشان می‌دهد پس از شکل‌گیری نظام مراقبت بیماری تب کریمه کنگو، تنها در سال ۱۳۸۹ تعداد موارد فوتی ناشی از بیماری ۲۸ مورد بوده است که بیشترین تعداد موارد مرگ و میر بر اثر این بیماری طی سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۴۰۰ بوده است. پس از آن بیشترین میزان مرگ و میر بیماری در سال ۱۳۸۷ با ۲۱ مرگ گزارش شده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.