خبر مهم:

کد مطلب: ۲۹۹۸۸۵

افزایش ۹ درصدی قیمت لاستیک و روغن موتور

افزایش 9 درصدی قیمت لاستیک و روغن موتور

مدیرکل نظارت بر کالاهای غیر فلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: قیمت کالاهایی همانند لاستیک خودرو و روغن موتور در تیرماه امسال با حدود 9 درصد افزایش نسبت به سال 93 تعیین شد.

مدیرکل نظارت بر کالاهای غیر فلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: قیمت کالاهایی همانند لاستیک خودرو و روغن موتور در گروه ‌کالاهای اولویت دار قرار دارند و دارای قیمت مصوب هستند که قیمت این دسته کالایی، تیرماه امسال با حدود 9 درصد افزایش نسبت به سال 93 تعیین شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، به نقل از شاتا؛ سید محمد حسین مولاخواه گفت: در زمینه لاستیک و روغن موتور حدودا 4 سال افزایش قیمت صورت نگرفت اما به دلیل افزایش قیمت‌های تمام شده و درجهت حمایت از تولیدکنندگان و با توجه به افزایش نرخ ارز و مواد اولیه تولید و بسته‌بندی و .. این موضوع در کارگروه تنظیم بازار مطرح و افزایش 9 درصدی مصوب شد.

وی با بیان اینکه بازرسی‌های متعددی هم از واحدهای تولیدی برای درج قیمت مصوب انجام می‌شود، افزود: تایرهای وارداتی سبک و سنگین وارداتی حتما باید درشبکه تعریف شده توزیع شوند و فارغ از اینکه واردکنندگان از ارز رسمی یا بازارثانویه برای واردات استفاده کرده باشند، مشمول ضوابط قیمت‌گذاری کالاهای عمومی وارداتی خواهند بود.

مولاخواه تصریح کرد: غیر از این میزان افزایش قیمت که نرخ‌نامه‌اش هم درسامانه 124 در دسترس است،‌ هیچ‌گونه افزایش قیمتی را نمی‌پذیریم و اگر هم افزایش قیمت غیر معمولی در لایه‌های خرده‌فروشی و عمده‌فروشی اتفاق بیفتد تخلف و گران‌فروشی محسوب و با آن برخورد می‌شود و هم‌اکنون هم در سطح بازاردر حال اعمال هستیم.

وی یادآور شد: عوامل اجرایی سازمان حمایت بازرسین بازرسین اصناف و سازمان‌های صمت استانی هستند که بر انجام درست قیمت‌گذاری نظارت می‌کنند.

مولاخواه در ادامه با اشاره به افزایش قیمت ظروف یکبار مصرف گفت: از آنجا که واحدهای تولیدی مواد اولیه پتروشیمی را از بورس کالا تهیه می‌کنند و تغییرات قیمتی هم جهانی است و روی قیمت تمام شده تاثیر می‌گذارد این نوع کالاها افزایش حدود 50 درصدی در قیمت‌ها صورت دادند.

وی افزود: قیمت پلی‌استایرن در بورس برای ظروف یکبار مصرف حدود 50 درصد نسبت به مرداد سال گذشته افزایش قیمت داشته و تاثیرقیمت مواد پتروشیمی در ظروف یکبار مصرف و نایلون حدود 80 درصد است و در نتیجه ظروف یکبار مصرف حدودا 40 درصد افزایش قیمت دارند که افزایش هزینه‌های سایر عوامل تولیدی هم به این هزینه اضافه می‌شود.

مولاخواه افزود: قیمت مواد پتروشیمی بر اساس ارز رسمی حساب می‌شود و هر واحد تولیدی باید بر اساس قیمت خریداری شده مواد اولیه ازبورس نرخ محصولات خود را قیمت‌گذاری کرده و بر اساس ضوابط سازمان حمایت حداکثر سود مجاز برای واحد تولیدی 17 درصد واحد تولیدی لحاظ شده است و از آنجا که قیمت واحد تولیدی متفاوت و متعدد و بر اساس ظرفیت تولید متفاوت است، هر واحد تولیدی باید بر اساس هزینه‌های تولید واحد مربوطه ضوابط قیمت‌گذاری سازمان را اعمال کنند و به سازمان‌های صمت استان‌ها اعلام کردیم بر اساس هزینه‌های تولید در هر استان قیمت را اعلام و کنترل کنند.

وی بیان داشت: این کالا کالای رقابتی است و با افزایش تقاضا افزایش قیمت اتفاق می‌افتد اما سازمان حمایت طبق روال سال‌های قبل در ایام عزاداری ماه محرم به شرکت‌های پتروشیمی و انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی ابلاغ و اعلام کرد که عرضه محصولات پتروشیمی را در این ایام بیشتر کنند تا مشکل کمبود مواد پیش نیاید.

مولاخواه یادآور شد: ظروف یکبار مصرف جزو کالاهای اعلامی قیمت رسمی سازمان حمایت و مشمول قیمت‌گذاری این سازمان نیست و قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود اما باید ضوابط سازمان رعایت شود و در غیر این صورت با تخلفات برخورد خواهد شد.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    کجای کاری داداش ؟ یا داری قضیه را ماست مالی میکنی؟ من هر شش ماه دارم روغن ماشینمو خودم میخرم میبرم تعویض روغنی عوضش میکنه. نشد یکبار قیمت 10 درصد حداقل رشد نکرده باشه. سال 93 روغن سوپر کیان 32 تومان میخریدم. آخرین بار سه ماه پیش خریدم 50. الان حتما بالاتر رفته. سال نود وچهار؛ بارز 15 چهار حلقه خریدم تقریبا 600 الان بفرمائید. 700 برای من آدرس بدین برم بخرم. لطفا با مردم صادق باشید.