موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # مذاکرات ایران و آمریکا # مذاکرات # روسیه # کنکور # آمریکا # سازمان ملل # سوریه

امنیت شغلی کارگران را احیا کنید!/ چرا قوانین به نفع کارگران تصویب نمی‌شود؟

نماینده سابق کارگران در هیأت‌های حل اختلاف اداره کار غرب تهران گفت: قوای مقننه و مجریه برای حمایت از صندوق‌ها و با هدف رفع ناترازیِ صندوق‌های بازنشستگی قوانینی در جهت افزایش سن و سابقه‌ی بازنشستگی گرفته‌اند که در این تصمیمات موقعیتِ ضعیفِ کارگران نادیده گرفته شده است.

به گزارش تجارت نیوز، حسن کوه‌خواهی، فعال کارگری و نماینده سابق کارگران در هیأت‌های حل اختلاف اداره کار غرب تهران، با تأکید بر اهمیت توجه به امنیت شغلی کارگران گفت: قوای مقننه و مجریه برای حمایت از صندوق‌ها و با هدف رفع ناترازیِ صندوق‌های بازنشستگی قوانینی در جهت افزایش سن و سابقه‌ی بازنشستگی گرفته‌اند که در این تصمیمات موقعیتِ ضعیفِ کارگران نادیده گرفته شده است.

وی گفت: ما به این تغییر معترض بودیم و معتقدیم در شرایطی که کارگران وضعیت مناسبی ندارند و حقوق‌شان حتی در سطوح بالا به سختی کفاف هزینه‌های یک زندگیِ معمولی را می‌دهد، چنین تصمیمی فشار مضاعفی بر کارگران وارد می‌کند.

کوه‌خواهی ادامه داد: ضمن اینکه مستمریِ سازمان تأمین اجتماعی نسب به تورم و افزایش هزینه‌‎های زندگی بسیار ناچیز است و افراد بسیاری در دوران بازنشستگی مجبور به کار هستند. با این شرایط، افزایش سن و سابقه بازنشستگی سختیِ زندگی را بیشتر می‌کند.

این فعال کارگری بیان کرد: در حالیکه این قوانین به سرعت تصویب و برای آن آیین‌نامه نوشته و به سرعت ابلاغ می‌شود، مصوبات و لوایحی که به امنیت شغلیِ کارگران مربوط است به راحتی کنار گذاشته می‌شود و سال‌ها در مجلس می‌ماند و در نهایت نیز به فراموشی سپرده می‌شود.

کوه‌خواهی تأکید کرد: امنیت شغلیِ کارگران در موقعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارد. همانگونه که این صندوق‌ها نیازمند حمایت هستند، مقوله امنیت شغلی کارگران نیز نیازمند حمایت است. وقتی برای حمایت از صندوق‌ها از حقوق کارگران مایه می‌گذارید، باید برای حمایت از کارگران اقدامات لازم را انجام دهید. چرا قوانین همیشه باید بر ضد کارگران تغییر کند؟ یک بار هم قوانین را به نفع آن‌ها اصلاح کنید!

نماینده سابق کارگران در هیأت‌های حل اختلاف اداره کار غرب تهران افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید ابتدا قانونی به منظور افزایش امنیت شغلی کارگران مصوب و پس از آن به حمایت از این صندوق‌ها از طریق افزایش سن بازنشستگی می‌پرداختند.

کوه‌خواهی گفت: تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار صراحت دارد که با کارگران مشاغلی که جنبه مستمر دارند قرارداد کار دائم منعقد شود. این قانون با دادنامه ۱۷۹ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری کنار گذاشته شد و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از قراردادها غیر دائم هستند. به طوریکه حتی در کارخانه‌های بزرگ نیز قراردادهای موقت تهدیدی برای کارگران محسوب می‌شود. کارگرانی داریم که به محض کوچکترین اعتراضی به شرایط کار قراردادهایشان یک ماهه بسته می‌شود و بعضا هم اخراج می‌شوند.

این فعال کارگری گفت: آیا قوه مقننه تاکنون مصوبه‌ای در راستای اجرای این تبصره و سایر مواد مرتبط با امنیت شغلی کارگران داشته است؟ بارها روی امنیت شغلی تاکید شده و وعده‌های بسیاری داده شده اما در عمل هیچ اتفاقی برای این حقِ مسلمِ کارگران نیفتاده است.

کوه‌خواهی به طرح ساماندهی کارکنان دولت اشاره کرد و گفت: این طرح نیز که تا حدودی می‌تواند امنیت شغلی کارگران را بهبود دهد، سال‌ها در مجلس مانده و دائم بین شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام دست به دست می‌شود. چرا این مصوبه همانند لایحه افزایش سن و سابقه به سرعت تصویب نشد؟

نماینده سابق کارگران در هیأت‌های حل اختلاف اداره کار غرب تهران در پایان گفت: موفقیتِ سیاستهایی مثل قانون جوانی جمعیت نیازمند توجه بیشتر به موضوع اشتغال و امنیت شغلی است و ما امیدواریم در دولت و مجلس توجه بیشتری به مسئله‌ی کارگران شود.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی