کد مطلب: ۳۸۵۰۵۷

اکونومیست ۲۲ ژوئن چه موضوعاتی را بررسی کرد؟

اکونومیست 22 ژوئن چه موضوعاتی را بررسی کرد؟

اکونومیست در تازه‌ترین شماره خود در 22 ژوئن، به دو موضوع آینده سیاسی – اقتصادی آمریکا و اهمیت تنگه هرمز به عنوان کلیدی‌ترین گذرگاه نفت در جهان پرداخته است.

اکونومیست در سرمقاله تازه‌ترین شماره خود، با مقایسه سیاستگذاری‌ها و قانونگذاری‌ها در دو ایالت بزرگ کالیفرنیا و تگزاس بر اهمیت درس‌آموزی ایالت‌ها از یکدیگر تاکید می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تگزاس و کالیفرنیا، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ایالت‌های آمریکا هستند. طی چند دهه گذشته اما هر دو ایالت به لحاظ سیاست‌گذاری در مورد برخی موضوعات در برابر یکدیگر قرار گرفته‌اند. تصمیم‌گیران تگزاس در این مسیر بر این باور بوده‌اند که آمریکا باید به کشوری با مالیات‌های کم، کاهش قوانین نظارتی و دخالت کمتر دولت در زندگی شهروندان تبدیل شود.

در عین حال، قانونگذاران در ایالت کالیفرنیا به دنبال وضع مالیات‌‌های سنگین‌تر و قوانین سختگیرانه‌تر برای حل‌وفصل مشکلاتی چون تغییرات‌ آب‌وهوایی هستند.

با توجه به نقص عملکرد سیاسی واشینگتن نویسنده معتقد است، با بررسی این دو ایالت می‌توان به نتایجی دست یافت که نشان می‌دهد، پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، آینده سیاسی - اقتصادی آمریکا چگونه خواهد بود.

کالیفرنیا ایالتی تک‌حزبی‌ و در کنترل دموکرات‌هاست. در تگزاس اما نهادهای ایالتی قانونگذاری و مراکز اجرایی را در دست دارند.

هر دو ایالت نفوذ اقتصادی قابل توجهی هم در مقابل کشورهای رقیب دارند. با در نظر گرفتن تولید ناخالص داخلی، تگزاس بالاتر از کانادا رتبه دهم و کالیفرنیا پس از آلمان رتبه پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.

اسپانیایی‌زبان‌ها نزدیک به ۴۰ درصد از جمعیت دو ایالات را تشکیل می‎دهند؛ یعنی دو برابر بیشتر از نرخ متوسط در آمریکا. کالیفرنیا و تگزاس همچنین ایالت‌هایی هستند که در آنها اقلیت‌های قومی و نژادی جمعیت بیشتری در مقایسه با جمعیت محلی دارند.

طی ۲۰ سال گذشته، هیچ دموکراتی موفق نشده در انتخابات ایالتی در تگزاس پیروز شود. از آخرین زمانی که یک رئیس‌جمهور دموکرات توانست در ایالت تگزاس پیروز شود، ۴۰ سال می‌گذرد.

قانون مالیات بر در آمد در تگزاس اجرا نمی‌شود. شهروندان کالیفرنیا اما با ۱۳ درصد، بیشترین میزان مالیات بر درآمد در مقایسه با سایر ایالت‌ها را می‌پردازند.

مقررات زیست‌محیطی در تگزاس به‌هیچ‎وجه سختگیرانه نیست. کالیفرنیا اما در تلاش است با استفاده از قدرت اقتصادی خود سایر ایالات را مجبور به اتخاذ استانداردهای سختگیرانه در مورد انتشار گاز دی‌اکسید کربن کند.

تگزاس شهرهای خود را گسترش می‌دهد؛ کالیفرنیا اما قوانین محدودکننده‌ای در این زمینه دارد.

کالیفرنیا همچنین مشکلات دیگری از جمله افزایش نرخ بیکاری و بی‌خانمانی دارد. نابرابری در سطح دستمزدها در مقایسه با ایالت تگزاس به مراتب بیشتر است.

اگرچه کالیفرنیا خود را یک دژ مستحکمِ در حال پیشرفت می‌داند اما دارای بالاترین نرخ فقر در تمام آمریکاست.

بخشی از این مساله به دلیل قوانین سختگیرانه برای ساخت خانه‌های جدید است که موجب می‌شود هزینه تهیه مسکن گران باشد.

نویسنده در پایان تاکید می‌کند، در نظام فدرال آمریکا هیچ‎یک از ایالت‌ها الگوی ملی محسوب نمی‌شوند؛ با این حال هر یک برای سایر ایالت‌ها درس‌هایی دارند.

از آنجا که دولت فدرال در بیشتر مواقع قادر به تصمیم‌گیری و قانونگذاری برای تعیین سرنوشت خود نیست، اهمیت این درس‌آموزی و تجربه‌اندوزی بیش از هر زمان دیگری حس می‌شود.

شاید بتوان ایالتی از ترکیب هر دو ایالت در نظر گرفت که نویسنده از آن تحت عنوان تگزافرنیا یاد می‌کند؛ ایالتی که دولت در آن کمتر در زندگی مردم دخالت می‌کند و میزبانی مناسب برای تجارت است و فرصت‌های بیشتری برای شهروندانش فراهم می‌آورد.

اهمیت تنگه هرمز از نگاه اکونومیست

چرا تنگه هرمز مهم است؟ در مطلب دیگری اکونومیست به این پرسش پاسخ می‌دهد. یک‌سوم از نفتی که از طریق دریا منتقل می‌شود (و یک‌پنجم از کل صادرات نفت دنیا) از این تنگه می‌گذرد. به عبارت دیگر، نفت و گاز خاورمیانه از طریق تنگه هرمز به مشتریان انرژی در آسیا، اروپا و آمریکا منتقل می‌شود.

بر اساس آمار منتشرشده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۱۶، برآورد شده که روزانه ۱۹ میلیون بشکه نفت خام و دیگر محصولات نفتی از این تنگه عبور می‌کند. بنابراین اگر این تنگه مسدود شود، عرضه نفت در جهان مختل شده و قیمت نفت به شدت افزایش خواهد یافت. در حال حاضر، خطر وقوع چنین اتفاقی بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است. در ماه می سال گذشته، پس از آنکه دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای خارج شد، تهدید کرد با اعمال تحریم‌ها صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند.

مقامات ایران نیز در واکنش اعلام کردند، اگر مشکلی در صادرات نفت این کشور به وجود بیاید، تنگه هرمز را خواهند بست. بنابراین اگر ایران نتواند نفت خود را صادر کند، دیگر کشورها هم نفت خود را نخواهند فروخت.

جدیدترین مطالب این نشریه انگلیسی را می‌توانید در سلسله گزارش‌های اکونومیست ملاحظه کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.