سعید صادقی، عضو هیاتمدیره میلی، در گفتوگوی اختصاصی با «تجارتنیوز»:
در خالی فروشی بسته شده است/ شفافیت باعث افزایش اعتماد مشتریان میشود!
بانک مرکزی با دستورالعملی جدید، فروش آنلاین طلا را مشروط به ذخیرهسازی کامل موجودی در بانکهای معتبر کرد. این اقدام برای جلوگیری از خالیفروشی و افزایش شفافیت معاملات طلای دیجیتال صورت گرفته و پلتفرمها ملزم به تطبیق با این قوانین برای ادامه فعالیت هستند.
اخیراً کمپینهای تبلیغاتی متعددی مردم را به استفاده از روشهای نوین معاملاتی و ذخیره طلا سوق میدهند. ایده معامله طلا به صورت دیجیتال میتواند توجه بسیاری را جلب کند. چیزی که اما بسیاری از کاربران را نگران میکند تجربیات تلخ کلاهبرداریهاست.
موجودی طلا باید در بانکهای معتبر ذخیره شود/ خالی فروشی ممنوع!
کاربران میتوانند با سرمایههای کوچک طلای بدون اجرت و معاف از مالیات خریداری کنند که در خزانههای امن ذخیره میشود. اما نبود مجوز بانک مرکزی، احتمال ورشکستگی سامانهها و دسترسی محدود به دارایی در شرایط بحرانی از ریسکهای اصلی این روش است.
امین کلاهدوزان رئیس انجمن توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس یا همان توییتر سابق، به تشکیل بازار طلای مجازی و رشد فزاینده پلتفرمهای این حوزه واکنش نشان داد. از آنجا که تنظیمگری وظیفه این نهاد است، شکل دادن به بستری امن برای توسعه تجارت دیجیتال نیز در دایره وظایف نهاد تنظیمگر میگنجد.
کلاهدوزان در صفحه خود نوشت:
طبق قوانین جدید بانک مرکزی، فروش آنلاین طلا تنها در صورتی مجاز است که موجودی طلا بهطور کامل در بانکهای معتبر ذخیره شود. این دستورالعمل با هدف جلوگیری از تخلفات احتمالی و افزایش شفافیت در معاملات طلا اجرایی شده است.
اخیراً کلاهدوزان فعالیت بسیاری با این موضوعیت داشته است. او در پاسخ به یک کاربر هدف خود را چنین بیان میکند:
کلاهدوزان در توییت دیگری نوشت:
یکی از بزرگترین ریسکهای موجود در بازار فروش آنلاین طلا، پدیده خالی فروشی است. این وضعیت زمانی رخ میدهد که برخی کسبوکارها وجه مشتری را دریافت میکنند اما طلای مورد نیاز را در اختیار ندارند. بر اساس دستورالعمل جدید، تمامی طلای فروختهشده باید موجود باشد و در بانکهای معتبر ذخیره شود تا اعتماد خریداران حفظ شود.
تطبیق با قانون جدید شرط فعالیت مجموعههاست
سعید صادقی، عضو هیاتمدیره میلی، در گفتوگوی اختصاصی با تجارتنیوز خبر از تطبیق این مجموعه با قانون جدید بانک مرکزی داد و اظهار کرد:
ما در میلی با بیش از ۱.۸ میلیون کاربر فعال، بستری امن و قانونی برای خرید و فروش طلا فراهم کردهایم. یکی از اصول کلیدی ما، ذخیرهسازی طلای کاربران در بانکهای معتبر مانند بانک کارگشایی است. این اقدام شفافیت و امنیت سرمایه کاربران را تضمین کرده و اعتماد آنها را به میلی افزایش داده است.
صادقی ادامه داد:
جذب این تعداد کاربر یعنی مرزی را در جلب اعتماد رد کردهایم. ما از اتحادیه کسبوکارهای مجازی مجوز «سامانه معاملات آنلاین طلای آبشده و مصنوعات»، از اتحادیه طلا و جواهر تهران پروانه کسب خردهفروشی مصنوعات و طلای آبشده، و از مرکز توسعه تجارت الکترونیک اینماد رسمی دریافت کردهایم. همچنین، مجوز نظام صنفی رایانهای و مجوز «شامد» از مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد را نیز داریم. علاوه بر این، عضو رسمی اتاق بازرگانی هستیم و در کسبوکارمان شریکی داریم که بزرگترین بنکدار بازار طلاست، با سابقه ۴۵ساله در بنکداری طلای آبشده. این همکاری به ما کمک کرده است تا اعتبار بیشتری در بازار معاملات کسب کنیم.
در خالی فروشی بسته شده است!
کلاهدوزان در مورد قانون جدید بانک مرکزی، مجموعهها و سکوهای معاملاتی متعدد به منظور تطبیق خود با این قانون و شفافسازی ساختارها به تجارتنیوز گفت:
ما تمامی فاکتورهای خود را به صورت رسمی در سامانه جامع تجارت ثبت میکنیم تا همه مراحل خرید و فروش طلا شفاف و قابل بررسی باشد. ما با رویکرد تکدفتره فعالیت میکنیم، به این معنا که تمامی فاکتورهای خرید و تامین طلایمان به صورت رسمی ثبت شده و به سامانه جامع تجارت وارد میشود. این اطلاعات در دسترس ارگانهای نظارتی و امنیتی قرار میگیرد و شفافیت ما در این روند باعث افزایش اعتماد کاربران و ذینفعان اقتصادی به میلی شده است.
شفافیت ساختار یک اصل اساسی برای هر نوع کسبوکاری است. ساختارهای غیرشفاف و شعارهای گولزننده میتوانند آسیبها و ضررهای فراوانی در پی داشته باشند. در ماجرای کوروش کمپانی سوءاستفاده عوامل از خلأهای قانونی، سلامت عمومی بازار خدشهدار شد. ناامنی بازار میتواند موجب بیاعتمادی مردم شود که بدون شک تبعات متعددی دربر خواهد داشت.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارتنیوز بخوانید.
نظرات