فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۳۷۴۶

اشتیاق سهامداران به بازار سهام برمی‌گردد؟

اشتیاق سهامداران به بازار سهام برمی‌گردد؟

کارشناس بازار سرمایه معتقد است که یکی از عوامل مهم افزایش عرضه‌ها و چرخش جهت حرکت بازار در روزهای گذشته را می‌توان به نزدیک شدن بازار به محدوده مقاومتی کانال ۲میلیون و ۵۰۰‌هزار واحدی نسبت داد.

به گزارش تجارت نیوز،

دومین روز متوالی سرخ‌پوشی بازار، در سایه موج جدیدی از تنش‌های خاورمیانه کلید خورد. بازار سرمایه که طی هفته‌های اخیر نوسان مطلوبی از خود متبادر ساخته بود، از روز شنبه نزول ناخوشایندی را دنبال کرده است. در این بین روز یکشنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۶۵درصدی همراه شد و در پایان ساعات معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۴۵۲‌هزار واحدی ایستاد.

 

افت حدود ۱۶‌هزار واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هم‌وزن با نزول ۰.۵۴درصدی، روبه‌رو شد و در سطح ۷۹۰‌هزار و ۲۶۹واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۰۷‌درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۴‌هزار و ۲۸۰واحدی کار خود را به اتمام رساند. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه روز یکشنبه که شامل سهام و حق‌تقدم بازار می‌شود، مقدار ۷‌هزار و ۹۴۱میلیارد تومانی را ثبت کرد. به‌علاوه ۲۷۷میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات بازار خارج شد.

در شرایطی حجم عرضه‌های بازار در روزهای ابتدایی هفته روند افزایشی به خود گرفته که شرایط منطقه‌ای همچنان پرالتهاب و پرافت‌وخیز دنبال می‌شود. از طرفی معامله‌گران و نوسان‌گیران بازار سرمایه با شناسایی سود از قطار صعود بازار پیاده شدند. با این حال به نظر می‌رسد بازار روند اصلاحی قیمتی خود را در پیش گرفته و در روزهای پیش‌رو روند متعادلی را پیگیری کند.

بازار از نگاه کارشناسان

برزو حق‌شناس، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت بازار اظهار کرد: روز گذشته شاخص اصلی بازار سرمایه عقب‌نشینی کم‌ارتفاعی داشت. بورس به‌رغم شوک‌های سیستماتیک گوناگون روزهای گذشته با وجود اینکه چهره سرخ‌پوشی به خود گرفت، اما خوش‌معامله بود که می‌توان آن را به فال نیک گرفت. با وجود این، بازار در سایه ریسک‌های منطقه‌ای در حالی برای دومین روز متوالی در هفته جاری سیر نزولی داشت که روز چهارشنبه موفق به فتح محدوده حدودی ۲میلیون و ۵۰۱‌هزار واحد شده و در یک‌قدمی سقف تاریخی ۲میلیون و ۵۳۵‌هزار واحدی قرار گرفته بود. از طرفی نرخ بهره به‌عنوان یکی از متغیرهای اصلی تاثیرگذار بر بازار همچنان در محدوده‌های بالایی قرار دارد و به‌عنوان نمونه نرخ‌های اخزا سطوح پایین‌تر از ۳۰‌درصد را چندان به خود نمی‌بینند که می‌تواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار ادامه داد: بازار سرمایه در ماه‌های گذشته تحت‌تاثیر انواع ریسک‌ها به سطح ارزندگی مطلوبی رسیده بود که در هفته‌های گذشته با رشد‌های پی‌درپی آن را جبران کرد. در شرایط فعلی بازار برای صعود مجدد به دلایل بنیادی بیشتری چشم خواهد دوخت. از این‌رو دلایل صعود می‌تواند با وقفه‌های زمانی در بازار بروز کند. نکته دیگر، راه‌اندازی سامانه توافقی است که برخی سرمایه‌گذاران معتقدند به دلیل عدم‌معامله برخی گروه‌های بزرگ در سامانه توافقی این سامانه کارآیی چندانی در بازار نخواهد گذاشت و رشد دلار نیما در شرایط فعلی را کم‌اهمیت قلمداد می‌کنند. از ابتدا بانک مرکزی، صنایع و شرکت‌هایی را که تحت محدودیت دلار نیما قرار نداشتند با این اقدام سامان دهد. از این‌رو به نظر نمی‌رسد بازار به بهانه‌هایی از این دست وزن زیادی ببخشد. این کارشناس بازار در پایان افزود: بازار از هفته‌های گذشته رشد مطلوبی داشته و طبیعی است در روند پیش‌رو برخی معامله‌گران با شناسایی سود اقدام به فروش سهام کنند. پیش‌بینی می‌شود وقفه کوتاهی در روند مطلوب بازار ایجاد شود.

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه هم در توصیف وضعیت بازار اظهار کرد: یکی از عوامل مهم افزایش عرضه‌ها و چرخش جهت حرکت بازار در روزهای گذشته را می‌توان به نزدیک شدن بازار به محدوده مقاومتی کانال ۲میلیون و ۵۰۰‌هزار واحدی نسبت داد. بر این اساس انتظار می‌رفت با فتح سطح ۲میلیون و ۵۰۰‌هزار واحدی معامله‌گران و نوسان‌گیران با شناسایی سودهای خود اقدام به فروش سهام خود کنند. نکته دیگر، تحولات سریع منطقه‌ای در سوریه است. به نظر برخی از سهامداران این اتفاقات موجب افزایش ریسک‌های سیاسی و منطقه‌ای شده است. این موضوع به افزایش عرضه‌ها در معاملات نیز دامن زد و افزایش تقاضا در ساعات ابتدایی معاملات را در خود حل کرد. در گام دیگر، انتشار بخشنامه نامطلوب ارائه‌شده در خصوص الزام شرکت‌های فولاد‌سازی به عرضه ارز در سامانه نیما موجب عقبگرد تقاضا در معاملات شد. یکی از محرک‌های بازار در هفته‌های گذشته اخبار مربوط به راه‌اندازی سامانه توافقی بوده است. به نظر می‌رسد سودآوری شرکت‌ها با راه‌اندازی این سامانه دستخوش تغییراتی می‌شود. این عوامل باعث سرخ‌پوشی تابلوی معاملاتی بازار شدند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود هفته‌ای نوسانی را در روزهای پیش‌رو داشته باشیم. در خصوص محدوده اصلاحی شاخص کل به نظر نمی‌رسد مقاومت شکسته‌شده ۲میلیون و ۳۰۰‌هزار واحدی که در شرایط فعلی به محدوده حمایتی تبدیل شده از دست برود و بازار می‌تواند اصلاح قیمتی را تا حداکثر این محدوده تجربه کند. شرایط بازار سرمایه به دلایل متفاوتی مانند پذیرش افزایش نرخ فروش شرکت‌ها و رشد دلار نیما متفاوت شده است. با وجود این انتظار می‌رود بازار با تعیین‌تکلیف ریسک‌های سیستماتیک و مشخص شدن چشم‌انداز اقتصادی به ثبات مجدد برسد و شاهد شکل‌گیری دور جدیدی از تقاضا در روند معاملات بازار باشیم.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.