نشست بررسی راهبردهای توسعه صنعت نمایشگاهی کشور روز 29 اردیبهشت با حضور فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، و امیر روشنبخش، معاون سازمان توسعه تجارت ایران، در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
رئیس اتاق ایران با تشریح پنج محور مهم برای جهش حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه، گفت: خواستار تسهیل روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری هستیم که یکی از خواستههای مکرر فعالان اقتصادی دو کشور محسوب میشود.
در حالی که وزیر کشور در نشست شورای اداری کرمان با قاطعیت صدور هرگونه نامه یا ابلاغیه مبنی بر توقف تولید و تعطیلی صنایع را تکذیب کرد، اسناد بهدستآمده و روایتهای متعدد از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی از گسترش خاموشیها و تعطیلی صنایع حکایت دارند. گرچه اسکندر مومنی تعطیلی تولید را شایعه خواند، اما در واقعیت پیامهایی با سربرگ رسمی برای محدودیت یا قطع کامل برق صنایع صادر شده و برخی واحدها مجبور به توقف کامل تولید شدهاند.
نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند گفت: به یقین هند یکی از کشورهایی است که در صورت نتیجهبخش بودن مذاکرات ایران و آمریکا رابطه تجاری آن با ایران متحول میشود.
«نورلان یرمکبایف» میگوید ایران با منابع طبیعی غنی و موقعیت جغرافیایی استراتژیک در کریدور حملونقل بینالمللی شمال - جنوب، در جایگاه مناسبی برای تبدیل شدن به یک مرکز تجارت، سرمایهگذاری، همکاری انرژی و حملونقل قرار دارد. همکاران ایرانی ما اکنون پیشنهادهایی برای ارائه چنین فرصتهایی به کشورهای آسیای مرکزی مطرح کردهاند.
رئیس اتاق کرج با توجه به برگزاری نمایشگاه اگروفود از برپایی همایش توسعه تجارت صنعت حلال در 31 اردیبهشت و در حاشیه این نمایشگاه به همت اتاق کرج، سازمان استاندارد و خانه صنعت، معدن و تجارت حلال خبر داد.
یک کارشناس گفت: دولت برای ذخایر استراتژیک و بازار برنج از ارز ۲۸.۵۰۰ تومان استفاده میکند درحالی که کشاورز محصول را با ارز آزاد تولید میکند در نتیجه بهای تمامشده برنج ایرانی دو برابر میشود.
بر اساس مفاد بودجه ۱۴۰۴ امسال دولت حدود ۱۰ میلیارد دلار از منابع ناشی از صادرات نفت مرتبط با صندوق توسعه ملی استقراض خواهد کرد این در حالی است که ۱۰ میلیارددلار ازصادرات نفت وگاز به این صندوق واریز خواهد شد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان گفت: به نظر میرسد اجرای توافقنامه اوراسیا سریعترین تاثیر را بر افزایش صادرات کالاهای مربوط به صنایع پتروشیمی، فولادی و کشاورزی خواهد داشت که در این بازار مزیت صادراتی دارند.
رفوگران و مرمت کاران فرش ایرانی به خاطر شرایط تحریمی و مشکلات داخلی از جمله قطع شدن بیمه و نبود امنیت شغلی به ترکیه مهاجرات می کنند و ترکیه با سوءاستفاده از هنر و تخصص این هنرمندان و با ایجاد ارزش افزوده بالا، درآمدهای میلیون دلاری کسب می کند.
انجمن ملی خرما با اشاره به ظرفیت صادرات یک میلیون و 400 هزار تنی خرما و ارزآوری فعلی 450 میلیون دلاری، از امکان افزایش ارزآوری این محصول به بیش از یک میلیارد دلار طی پنج سال آینده خبر داد.
هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در روزهای ۲۷ الی ۳۰ اردیبهشت ماه به میزبانی وزارت راه و شهرسازی برگزار میشود.
رایزن بازرگانی ایران در قزاقستان ضمن اشاره به افزایش ۲۷ درصدی صادرات ایران به قزاقستان، ابراز امیدواری کرد که حجم مبادلات تجاری در سال جاری افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت گفت: پیشبینی میشود حجم تجارت دوطرفه با پنج کشور عضو به حداقل ۱۰ میلیارد دلار برسد.