فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۸۳۶۶

جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» توضیح داد:

ماجرای مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص با ارز اختصاص یافته به خودروهای وارداتی و ارز ترجیحی چه بود؟

ماجرای مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص با ارز اختصاص یافته به خودروهای وارداتی و ارز ترجیحی چه بود؟

یک نماینده مجلس گفت: هیات عالی نظارت با ارز اختصاص‌یافته به خودروهای وارداتی مخالفت کرده است. آن‌طور که هیات عالی نظارت اعلام کرده، ملاک باید میزان ارزی باشد که از ابتدا دولت برای این موضوع اختصاص داده است.

به گزارش تجارت نیوز،

جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره ایرادهایی که «هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام» به مصوبات بودجه ۱۴۰۴ وارد کرده است توضیح داد: هیات عالی نظارت با ارز اختصاص‌یافته به خودروهای وارداتی مخالفت کرده است. آن‌طور که هیات عالی نظارت اعلام کرده، ملاک باید میزان ارزی باشد که از ابتدا دولت برای این موضوع اختصاص داده است.

هیات عالی نظارت به دلیل نبود امکان تامین ارز اختصاص‌یافته به واردات خودرو از سوی دولت با آن مخالفت کرد

او در ادامه درباره دلایل مخالفت هیات عالی نظارت مجمع با ارز اختصاص‌یافته به واردات خودرو گفت: هیات عالی با مصوبه مجلس با توجه به اینکه امکان تامین آن از سوی دولت وجود ندارد مخالفت کرده است.

دولت ۲ میلیارد دلار برای واردات خودرو اختصاص داده بود، مجلس آن را به ۳ میلیارد و ۳۰۰ یورو افزایش داد

قادری در ادامه توضیح داد: دولت ۲ میلیارد دلار برای واردات خودرو اختصاص داده بود که مجلس این عدد را به ۳ میلیارد و ۳۰۰ یورو افزایش داد.

مجلس به نظر خود مبنی بر اختصاص ۳ میلیارد و ۳۰۰ یورو به واردات خودرو اصرار کند، مصوبه به مجمع بازمی‌گردد

این نماینده مجلس درباره عاقبت مصوبه ارز اختصاص‌یافته به واردات خودرو گفت: در صورتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نظر هیات عالی نظارت را تایید کند این موارد به مجلس بازمی‌گردد و اگر مجلس به نظر خود یعنی اختصاص ۳ میلیارد و ۳۰۰ یورو اصرار کند، مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت بازمی‌گردد و بار دیگر بررسی خواهد شد.

هیات عالی نظارت مجمع تشخیص با بحث افزایش نرخ ارز ترجیحی هم مخالفت کرده است

قادری به یکی دیگر از ایرادهای هیات عالی نظارت مجمع تشخیص اشاره کرد و درباره آن توضیح داد: هیات عالی نظارت مجمع تشخیص با بحث افزایش نرخ ارز ترجیحی هم مخالفت کرده است. در ماجرای ارز ترجیحی صحبت از این بود که عدد ۲۸ هزار و ۵۰۰ بین ۲۰ تا ۳۰ درصد متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا کند اما هیات عالی با این افزایش هم مخالفت کرده است.

مجلس احتمالاً به افزایش قیمت ارز ترجیحی اصرار نخواهد کرد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره سرنوشت ارز ترجیحی در بودجه سال آینده نیز گفت: مجلس احتمالاً به مصوبه بودجه مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی ارز ترجیحی اصرار نخواهد کرد چون این ارز به کالاهایی اختصاص داده می‌شود که در زنجیره قیمت آن از سوی دولت کنترل می‌شود و در بازار آزاد به فروش نمی‌رسد. فکر نمی‌کنم مجلس به این موضوع حساسیتی نشان دهد و احتمالاً نظر هیات عالی نظارت یعنی تغییر نکردن عدد ارز ترجیحی تصویب خواهد شد.

وقتی یک منبع درآمدی در بودجه حذف می‌شود، هزینه‌های در نظر گرفته‌شده برای آن نیز حذف خواهد شد

قادری همچنین درخصوص مصوبه‌ای در بودجه ۱۴۰۴ که بر اساس آن مقرر شده بود عدد افزایش قیمت ارز ترجیحی به تامین کالاهای اساسی برای قشرهای کم‌درآمد اختصاص یابد توضیح داد: وقتی یک منبع درآمدی در بودجه حذف می‌شود طبیعی است که هزینه‌های در نظر گرفته‌شده برای آن هم حذف خواهد شد.

گفتنی است بر اساس مقررات نظارت، مصوبات مجلس باید با سیاست‌های کلی ابلاغی که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است همخوانی داشته باشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.