فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۳۰۵۶۶

جواد فلاحیان، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» مطرح کرد:

قیمت دلار در بلندمدت افزایشی است/ تداوم سیاست‌های پولی و مالی دولت سیزدهم منجر به نابودی بنگاه‌های اقتصاد می‌شود

قیمت دلار در بلندمدت افزایشی است/ تداوم سیاست‌های پولی و مالی دولت سیزدهم منجر به نابودی بنگاه‌های اقتصاد می‌شود

این روزها قیمت دلار نوسانات کاهشی و افزایشی محدودی را تجربه می‌کند، بااین‌حال این ارز توانسته در نیمه کانال هشتم از کریدور پنجم خود را به تثبیت برساند. اما آیا قیمت دلار در این محدوده باقی خواهد ماند؟ جواد فلاحیان، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به بررسی قیمت دلار در کوتاه‌مدت و بلندمدت پرداخته و معتقد است قیمت دلار در آینده صعودی خواهد بود.

به گزارش تجارت نیوز،

قیمت دلار طی روزهای گذشته یک رفت و برگشت را به کانال هفتم از کریدور پنجم تجربه کرده است؛ با این حال اما در اغلب روزها، قیمت دلار در کانال هشتم همین کریدور نوسان کرده است. اما آیا این رفتار دلار، به معنای تثبیت در سطح فعلی است یا ممکن است حرکت تازه‌ای را در روند نزولی یا صعودی آغاز کند؟ 

اوراق ۳۰ درصدی هم نتوانست قیمت دلار را پایین بکشد

جواد فلاحیان، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز اظهار کرد: «انتظار می‌رود قیمت دلار بعد از استقرار دولت و رأی اعتماد کابینه‌ای که معرفی کرده است، در همین محدوده باقی بماند و نهایتاً فعلاً در محدوده کانال ابتدایی کریدور ششم و تا کانال پایانی یا نیمه کانال هشتم کریدور پنجم نوسان کند.»

او همچنین درباره وضعیت این ارز در بلندمدت توضیح داد: «اما آنچه مشخص است، در بلندمدت روند دلار صعودی است. ما دیدیم که در دولت گذشته با وجود اینکه نرخ اوراق ۳۰ درصد هم منتشر شد، باعث نشد دلار ریزش کند؛ حتی با همین نرخ اوراق هم دلار روند صعودی داشت و تنها آسیبی که زد ایجاد رکود در بنگاه‌های تولیدی بود.»

فلاحیان ادامه داد: ‌«پس اگر بخواهیم دلار را بررسی کنیم، در شرایط فعلی، حداقل شاید تا دو سه هفته آینده، قیمت در همین محدوده است. ولی روند بلندمدت دلار قطعاً صعودی است و می‌توان به‌ طور قطع گفت در میان‌مدت، شاید تا نیمه سوم سال جاری، شاهد یک روند رو به بالا در نرخ دلار باشیم.»

پاسخ ایران به اسرائیل، تاثیر مقطعی بر قیمت دلار دارد

این کارشناس بازارهای مالی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه سیگنالی می‌تواند به بازارها روند دهد، بیان کرد: «شاید مهم‌ترین عاملی که از منظر داخلی وجود دارد، یک‌سری ریسک‌های سیستماتیک اقتصادی است؛ ما شاهد یک‌سری ریسک‌های سیستماتیک هستیم که شاید مهم‌ترین آن در حال حاضر بحث پاسخ ایران به ترور آقای هنیه باشد. این ریسکی است که در بازار ما وجود دارد. اما تمام این ریسک‌ها ممکن است به‌ صورت مقطعی تاثیر خود را روی نرخ دلار و باقی بازارها بگذارد.»

نرخ بهره اجازه حرکت به بازارها نمی‌دهد

فلاحیان اظهار کرد: «شاید مهم‌ترین عامل تحرک نرخ دلار و بازارها در شرایط فعلی، نرخ بهره است که در حال حاضر تقریباً در ارقام بسیار بالایی قرار دارد. هرچند نسبت به ماه‌های قبل کمی کاهش پیدا کرده است، ولی نرخ بهره همچنان اجازه حرکت به بازارها در شرایط فعلی نمی‌دهد.»

تداوم سیاست‌های پولی و مالی دولت سیزدهم منجر به نابودی بنگاه‌های اقتصاد می‌شود

این کارشناس اقتصادی گفت: «به این ترتیب شاید اولین و مهم‌ترین مورد، بحث نرخ بهره است که با روی کار آمدن دولت جدید و تکمیل کابینه، سرنوشت آن مشخص می‌شود؛ اگر واقعاً بنا باشد در بحث تصمیمات سیاست‌های پولی و مالی روند دولت قبل ادامه پیدا کند، ما شاهد نابودی تمامی بنگاه‌های اقتصادی خواهیم بود و مشکلات بسیار بزرگی برای اقتصاد کشور به وجود خواهد آمد، اما اگر یک عقلانیت در سیستم پولی و بانکی جریان داشته باشد، احتمالاً یک تحرک در بازارها ایجاد می‌شود.»

نقطه ارزنده خرید دلار در کوتاه‌مدت، کانال 8 کریدور پنجم است

فلاحیان درباره کف قیمت دلار توضیح داد: «دلار همین است. هیچ اتفاق مثبتی باعث نشد دلار پایین بیاید؛ حتی تصمیماتی که شاید بالاترین آن همان نرخ بهره بود و بعضاً بازخریدها را تا ۴۰ درصد هم رساند نتوانست بر قیمت دلار اثر بگذارد. به همین خاطر به نظر می‌رسد همین محدوده کانال‌های هشتم و نهم کریدور پنجم، کف قیمت دلار در شرایط فعلی باشد.»

او اضافه کرد: «خریداران دلار هرچه بتوانند نزدیک‌تر به محدوده کانال هشتم از کریدور پنجم خرید کنند در قیمت ارزنده‌تری خرید کرده‌اند.» این کارشناس بازارهای مالی توضیح داد این روند در کوتاه‌مدت جوابگوست؛ زیرا در میان‌مدت روند قطعاً رو به ‌بالاست.

فلاحیان افزود: «اگر بخواهیم یکی از دلایل آن را در نظر بگیریم، رشد نقدینگی و میزان نقدینگی است؛ در آخرین گزارشی که چند روز پیش منتشر شد، نقدینگی به بالای ۸۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسید؛ این نشان می‌دهد تمام سیاست‌های پولی که دولت سیزدهم برای کنترل نقدینگی و کنترل قیمت ارز در نظر گرفته بود، شکست خورده است.»

او در پایان با تاکید بر اینکه این رقم بر اساس گزارشی است که خود بانک مرکزی اعلام کرده گفت: «نقدینگی که بالای ۸۳۰۰ همت است قطعاً دلار را در این قیمت‌ها بسیار ارزنده می‌کند!»

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.