کد مطلب: ۵۷۴۷۲۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

سیگنال وزیر پیشنهادی نفت به دلالان ارز / ورود ارز به ایران متوقف می‌شود؟

سیگنال وزیر پیشنهادی نفت به دلالان ارز / ورود ارز به ایران متوقف می‌شود؟

جواد اوجی، وزیر پیشنهادی نفت ابراهیم رئیسی گفته برنامه‌اش این است که پول فروش نفت را با کالا تهاتر کند. این یعنی اگر ایران بتواند تحریم را دور بزند و نفت بفروشد، نمی‌تواند ارز حاصل از آن را وارد کشور کند. این یعنی سیگنال افزایشی به بازار ارز؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، از همان زمان که دولت ابراهیم رئیسی روی کار آمده روند قیمت ارز صعودی بوده و دلار حتی به کانال ۲۸ هزار تومان رسیده است. احتمالا دلیل این مساله سیگنال‌هایی است که این دولت به بازار می‌دهد.

مخالفت با برجام، نگاه منفی به FATF و در اولویت نبودن این ماجرا، تنها بخشی از سیگنال‌هایی است که در دو هفته گذشته به بازار رسیده است.

تهاتر نفت با کالا در دولت رئیسی

حالا وزیر پیشنهادی نفت هم امروز سیگنال جدیدی داده است. او گفته برای فروش نفت از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌کند اما در کنار آن روش تهاتر نفت با کالا و سرمایه گذاری در کشور هم وجود دارد.»

این یعنی جواد اوجی رسما اعلام کرده که احتمالا تحریم‌ها رفع نمی‌شود و ایران در صورت فروش نفت نمی‌تواند دلارهای نفتی را وارد کشور کند و به جای آن کالا وارد می‌کند.

حتی او یک گام از دولت قبل هم فراتر رفته و پیشنهاد داده که می‌خواهد برای جلب سرمایه خارجی هم از تهاتر نفت با سرمایه استفاده کند.

این سخنان اوجی به این معناست که همان منابع ارزی محدودی که تاکنون وارد کشور می‌شده احتمالا دیگر وارد نمی‌شود و دولت نمی‌تواند ارز جدیدی به بازار وارد کند. این یعنی سیگنال افزایش قیمت به بازار آشفته ارز ایران!

علاوه بر این، او هم اگرچه بارها هم امروز در مجلس و هم در برنامه‌اش به رفع تحریم‌ها اشاره کرده اما تاکید بیشتر او بر دور زدن تحریم‌هاست.

دولت مخالف برجام و FATF ؟

و گفته: «رویکرد فعالی برای دور زدن و بی‌اثر کردن تحریم‌ها در پیش گرفته و با استفاده از روش‌های موجود و سایر روش‌ها اقدامات مهمی را برای فروش نفت پیاده کرده است.» رویکردی که به گفته او مستلزم «اقدامات جهادی و حرفه‌ای» است.

او هم مانند دیگر وزرای پیشنهادی رئیسی روی خوش به مذاکرات برجام نشان نداده و گفته: نباید با موضع انفعالی منتظر اقدامات محافل سیاسی و بین‌المللی بود.

از طرف دیگر اگرچه وعده داده که برای نفت ایران مشتری جدید پیدا می‌کند اما نگاه او هم مانند دیگر وزرای پیشنهادی به کشورهای همسایه و منطقه است. چراکه گفته «استفاده از ظرفیت توافق جامع راهبردی با کشورهای همسو و دوست از برنامه‌های بنده است. »

این فصل مشترک سخنان ابراهیم رئیسی و وزرای اقتصادی کابینه اوست. اینکه نباید منتظر بیگانگان و مذاکرات بود. اما همزمان بر افزایش صادرات و ارزآوری تاکید می‌کنند. اما در مقابل هم بررسی و تصویب FATF را ضروری نمی‌دانند و هم تاکید می‌کنند که با وجود تحریم‌ها هم می‌توانند اقتصاد و به خصوص قیمت ارز را کنترل کنند.

اما مساله مهم سخنان اوجی این است که اگر مشکل تحریم‌ها و FATF حل نشود، ایران نمی‌تواند نفت بفروشد و ارز آن را وارد کشور کند. حتی احتمال اینکه چین هم خرید و واردات نفت خود از ایران را محدود کند وجود دارد. در این شرایط کمبود منابع ارزی، به جهش دوباره قیمت دامن می‌زند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • علی

    نه اینکه تا حالا پول نفت برمیگشت.تازه اگر نفتی بفروشن.دیگه برجام هم تموم شده.زیاد برجام رو گنده نکنید.هرچی بدبختی بود زیر سر برجام و fatf بود.همه راه حلهای مملکت رو گره زدید به برجام و fatf که نتیجش شده این وضعیتی که می بینیم.خجالت بکشید.اینقدر دروغ تحویل مردم ندید.اینهمه گفتید برجام تصویب بشه مملکت گل و بلبل میشه و حتی مشکل آب مردم هم حل میشه!!! آیا حل شد؟اینهمه آسمون و ریسمون بافتن از حرف وزیر پیشنهادی نفت واقعا جای تامل داره.غرب مثل حیوان با شما غربگراها رفتار میکنه ولی شما نمیفهمید.اونهمه امتیاز دادیم نتیجش چی شد؟ بهانه تراشی بیشتر و پررویی

    • ابی

      منتظر باش رییسی و نخبه های اطرافش وضعیتو بهتر کنن

  • ناشناس

    مردم بیچاره اند و به این ترتیب بیچاره تر میشوند.

  • ناشناس

    منتظر رشد قارچ گونه بابک زنجانی ها باشید!!

  • جلالی

    سلام، اگر به سخنان وزیر پیشنهادی نفت در صحن علنی مجلس توجه میکردید ،این مقاله را اینگونه منتشر نمیکردید، آقای اوجی گفت دلیلی برای فروش نفت خام ندارد، سیاست او فروش مشتقات و فراورده های نفتی به بازار جهانی با نگرش تهاتر کالا به لحاظ تحریم ها و اف ای تی اف است،در حال حاضر ایران از فروش نفت خام ارزی آوری دارد، وان هم با مشکلات انتقال ارز، پس درآینده با احتساب فروش فرآورده های نفتی و مشتقات میعانات گازی سهم فروش بیشتر و ارز آوری بیشتر ،ودر قبال برخی دیگر از کشورها مانند کره و ژاپن به صورت تهاتر کالا، حال کجای این طرح موجب افزایش قیمت ارز داخلی میشود؟؟؟؟؟؟؟

    • ناشناس

      خیلی سادست خودت یذره فک کن به جا حرف زدن متوجه میشی

    • ناشناس

      اره تو راست میگی.یا داری از اون بالا دستی ها میخوری.یا حالیت نیس ک داری چی میگی.4تا مث تو اینجوری فکر کردن ک الان اون بالایی ها هر غلطی دلشون میخاد میکنن

  • ناشناس

    از لبنان وافغانستان چی میخواین وارد کنین

  • ناشناس

    مطلب را درست منتشر کنید بی سواد ها
    سلام، اگر به سخنان وزیر پیشنهادی نفت در صحن علنی مجلس توجه میکردید ،این مقاله را اینگونه منتشر نمیکردید، آقای اوجی گفت دلیلی برای فروش نفت خام ندارد، سیاست او فروش مشتقات و فراورده های نفتی به بازار جهانی با نگرش تهاتر کالا به لحاظ تحریم ها و اف ای تی اف است،در حال حاضر ایران از فروش نفت خام ارزی آوری دارد، وان هم با مشکلات انتقال ارز، پس درآینده با احتساب فروش فرآورده های نفتی و مشتقات میعانات گازی سهم فروش بیشتر و ارز آوری بیشتر ،ودر قبال برخی دیگر از کشورها مانند کره و ژاپن به صورت تهاتر کالا،

  • علیرضا

    امید به رئیسی و دارودسته اطرافش با اون دکتری های افتخاری و دانشگاه پولی با اون طرز فکر و اظهارات سرشار از راستی و گریزان از کاستی !!مثل امید به اب نشدن یخ است در گرمای بیابان

  • ناشناس

    دیونه خونه اس

  • ناشناس

    اولا ک عزیزان گذر زمان همه چی رو مشخص خواهد کرد در ثانی بیائیم ی خورده توکلمون ب خدا باشه این رشته قطع شده ک همه مون ب فلاکت افتادیم خداارحم الراحمین حالا هر کی میخاد هر کارس بکنه .چقدر تا حالا مشکلات ب سر تک تکمان ریخته حل شده ب فضل و کرم خدا .ی خورده توکل داشته باشیم و اینو باور داشته باشیم ک هر انسانی حریف مشکلات لحظه ای خودش هس این قدرتو خدا بهمون داده اینده همیشه یا ترسناک یا بسیار امیدوار کننده هر دو اینها توهمات ذهن است .لحظه رو غنیمت شمریم و بقیه امور رو بسپاریم ب خدا.