خبر مهم:

کد مطلب: ۵۳۱۰۲۴

جزئیات مهم از آخرین تغییرات بیمه شخص ثالث

جزئیات مهم از آخرین تغییرات بیمه شخص ثالث

بیمه‌نامه شخص ثالث از ابتدای سال جاری با تغییرات متعددی همراه بوده که از آن جمله می‌توان به راننده‌محور شدن سوابق تخفیف بیمه و افزایش ۳۷ درصدی حق بیمه اشاره کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اسفند ماه هر سال موضوع تعیین حق بیمه شخص ثالث مطرح می شود و طی آن با توجه به افزایش نرخ دیه، حق بیمه نیز با افزایش همراه خواهد بود.

در اسفند سال گذشته نیز گفت و گو ها برای تعیین حق بیمه شخص ثالث انجام شد و سرانجام آن‌گونه رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد، حق بیمه شخص ثالث، رشدی ۳۷ درصدی را در سال ۱۴۰۰ خواهد داشت.

رشد قیمتی که به عقیده بسیاری از مالکان خودرو در شرایط فعلی اقتصاد و وجود تورم، بسیار زیاد است و این در شرایطی است که بسیاری از افراد برای حل مشکلات اقتصادی، مسافرکشی و کار با ماشین را به عنوان شغل دوم خود انتخاب کرده‌اند.

افزایش حق بیمه، کمتر از رشد نرخ دیه

اگرچه وجود این مشکلات بر هیچ کس پوشیده نیست اما نگاهی به روند تعیین حق بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که افزایش حق بیمه در مقایسه با رشد نرخ دیه، کمتر بوده است.

در حالی که نرخ دیه در سال ۹۹ برای ماه‌های غیرحرام ۳۳۰ میلیون تومان تعیین شده بود این رقم برای سال ۱۴۰۰ و برای ماه‌های غیرحرام ۴۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. مقایسه این اعداد حکایت از آن دارد که نرخ دیه رشدی ۴۵.۵ درصدی را تجربه کرده است.

این در حالی است که نرخ حق بیمه شخص ثالث ۳۷ درصد یعنی ۸.۵ درصد کمتر از حق بیمه افزایش داشته است.

راننده محورشدن سابقه بیمه

یکی دیگر از تغییراتی که در سال ۱۴۰۰ در بیمه شخص ثالث ایجاد شده، راننده محور شدن سوابق بیمه است. در قانون جدیدی که توسط بیمه مرکزی ابلاغ شده است، بیمه شخص ثالث به طور کامل راننده محور شده است. به این معنا که تخفیف‌های عدم خسارت با فروش خودرو به خریدار منتقل نمی‌شوند. در این قانون جدید انتقال تخفیف فقط از خودروی فرد به خودروی دیگر او و از فرد به خانواده درجه یک او (والدین، همسر و فرزندان) امکان پذیر است.

همچنین اگر فرد در زمان فروش خودروی خود قصد خرید خودروی جدید نداشته باشد، شرکت بیمه باید به او گواهی مبنی بر حفظ تخفیف‌های عدم خسارت شخص ثالث ارائه دهد تا فرد در زمان خرید خودروی جدید بتواند از تخفیف‌های قبلی خود برای خودرو جدید استفاده کند.

البته باید توجه کرد که انتقال تخفیف در صورتی ممکن است که کاربری خودروی قبلی با خودروی جدید یکسان باشد.

به این ترتیب بیمه‌نامه‌های شخص ثالث خودروها حتی پس از فروش آنها تا زمان انقضای بیمه‌نامه معتبر بوده ولی در وقت تمدید دیگر این تخفیف اعمال نخواهد شد بلکه تخفیف به فروشنده برمی‌گردد و خریدار باید بیمه‌نامه جدید بخرد آن‌هم بدون تخفیف یا این که از تخفیف‌های خودش استفاده کند.

نحوه پرداخت خسارت در قانون جدید بیمه شخص ثالث

این اقدام اگرچه برای تشویق رانندگان برای رعایت فرهنگ رانندگی است اما نگرانی‌هایی را نیز در جامعه ایجاد کرده است. یکی از این نگرانی‌ها این است که «با توجه به راننده محور شدن بیمه، در صورتی که فردی به جز مالک، راننده خودرو باشد و تصادفی رخ دهد، بیمه خسارت را پرداخت نکند.»

در جواب باید گفت که خسارت در صورتی که فردی با گواهینامه معتبر رانندگی پشت فرمان باشد - فارغ از اینکه مالک باشد یا خیر- از سوی شرکت بیمه پرداخت می‌شود زیرا این ماشین است که بیمه شده است.

اما در مورد سابقه بیمه و تخفیف آن، با وقوع تصادف اگر مالک، راننده باشد سابقه تخفیف بیمه وی و در صورتی که فرد دیگری رانندگی کند، سابقه بیمه هر دو پاک می‌شود.

همچنین از آنجا که ممکن است بیش از یک نفر به صورت مداوم از یک خودرو استفاده کنند، امکان ثبت گواهینامه برای چند نفر در یک پلاک برای سابقه بیمه امکان پذیر شده است. اگر خودرو تصادفی نداشته باشد برای تمامی این افراد سابقه تخفیف لحاظ خواهد شد و در صورتی که تصادفی رخ دهد و مدارک شناسایی راننده ثبت شده باشد، تنها سابقه تخفیف بیمه آن فرد صفر می‌شود.

آخرین اخبار حوزه بیمه را در صفحه بانک و بیمه تجارت‌نیوز بخوانید.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    اگر کسی دو خودرو یا بیشتر داشت، چه ؟ اگر با یکی تصادف کرد تمام تخفیفهاش برای تمام خودروهاش از بین میره ؟؟؟

  • ناشناس

    قوانین بیمه 1400 سال پیش اما بر حسب دلار آزاد.جوک های زیبایی نوشته شده درمورد بیمه ، بخوانید و به بدبختی خودمان بخندیم

  • ناشناس

    بیمه باید پلاک محور باشد نه فرد بدین ترتیب بعد از فروش ماشین که پلاک فک میشه بیمه هم فک بشه و به خودرو جدید انتقال داده بشه با همان پلاک

  • رضا

    سلام قانون جدیدایرادهای زیادی داره
    1چرابا15سال سابقه بیمه پردازی چون پلاک بنامم نبوده الان سابقه ام صفرهست؟
    2چراتخفیف به جای پلاک روی کدملی اعمال نشده تاسابقه بیمه پردازی مون ازبین نره؟
    خواهشمندم رسیدگی کنین. ممنون

  • رضا

    سلام
    چراتخفیف بیمه شخص ثالث به جای پلاک روی کدملی اعمال نشه تاهیچ کس متضررنشودبنده 15سال سابقه بیمه پردازی چون پلاک بنامم نبوده الان سابقه ام صفرهست وتواین 15سال تخفیفها برای صاحب پلاک رفته این کجاش عدالته؟

  • رضامرکی

    سلام
    این قانون جدیدمعایب زیادی داره
    ١-چرابنده با15سال سابقه بیمه پردازی چون پلاک بنامم نبوده الان سابقه ام صفرهست وتواین 15سال تخفیفها برای صاحب پلاک رفته این کجاش عدالته؟
    ٢_چراتخفیف به جای پلاک روی کدملی اعمال نمیشه تاهیچکس متضررنشه ونسبت به بیمه پردازی بهش تخفیف بدهندآخه خیلی هامثل من چون پلاک فعال نداشتیم حقمون ضایع شده
    ٣_خیلی مسخره است که یکی 1سال شده یه ماشین مدل پایین خریده وپلاک زده الان صاحب 15سال تخفیف میشه درحالیکه بیمه پردازی نداشته ولی منکه 15سال سابقه بیمه پردازی داشتم وبایدازمزایایش بهرهمند شوم الان سابقه ام صفرباشه وتواین 15سال برای صاحب پلاک تخفیف جمع شده؟
    4-مگرمن نیستم که بارانندگی درست باعث کاهش خسارت به بیمه می شوم چرابایدصاحب پلاک ازمزایای رانندگی من بهره مند بشه وتخفیفات برای اون جمع بشه؟
    5-یکی باکلی قرض یه پرایدمدل پایین ازآشنا خریده وپلاک نزده والان بایدسالی3میلیون اون هم تاچندسال پرداخت کنه درصورتیکه ماشین روبه امید همین تخفیف خریده وقیمتی بالاتربابت تخفیف پرداخت کرده الان کی بایدخسارتشوبده؟
    درپایان خواهشمندم پیگیری کنین وتخفیفات روبراساس کدملی اعمال کنین تانواقص رفع بشه وهیچ کس متضررنشود.