خبر مهم:

کد مطلب: ۴۶۶۹۳۸

آخرین اخبار از تولید واکسن کرونا

آخرین اخبار از تولید واکسن کرونا

در حال حاضر، ده‌ها واکسن کرونا در حال مطالعه و بررسی هستند. در این گزارش به میزان پیشرفت تولید واکسن در برخی از مهم‌ترین شرکت‌های دارویی پرداخته شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در حال حاضر بیش از 150 واکسن ویروس کرونا در سراسر جهان در حال توسعه است و امید بسیاری در مورد عرضه‌ی زودهنگام یکی از این واکسن‌ها برای مقابله با بحران کرونا وجود دارد.

تلاش‌های متعددی در جهت دستیابی به این هدف صورت گرفته است. سازمان بهداشت جهانی در حال هماهنگی تلاش‌های جهانی برای توسعه واکسن است و انتظار دارد 2 میلیارد دوز واکسن تا پایان سال 2021 در سرتاسر جهان توزیع شود.

هدف نامزدهای تولید واکسن کرونا، مانند همه واکسن‌ها، آموزش سیستم ایمنی بدن برای مقابله و دفاع در برابر ویروس است. برای این منظور، برای تولید برخی واکسن‌ها از کل ویروس در حالت کشته یا ضعیف شده استفاده می‌کنند. برخی دیگر تنها بخشی از ویروس مانند پروتئین را برای تولید واکسن به کار می‌برند.

در روش دیگر، پروتئین ویروس کرونا را به ویروس دیگری که امکان ایجاد بیماری ندارد منتقل می‌کنند. برخی از واکسن های در حال توسعه نیز به قسمت‌های ژنتیکی ویروس وابسته هستند.

به طور معمول حدود 10 تا 15 سال زمان لازم است تا یک واکسن وارد بازار شود. سریع‌ترین تولید واکسن برای اوریون و با مدت زمان چهار سال در دهه 60 میلادی رخ داد. تولید واکسن نیازمند آزمایش‌های بالینی چند مرحله‌ای است، که در مرحله‌ی اول با بررسی ایمنی واکسن‌ها و پاسخ ایمنی در گروه کوچکی از افراد سالم آغاز می‌شود.

در مرحله‌ی دوم، میزان اثربخشی واکسن در میان افرادی مورد آزمایش قرار می‌گیرد که احتمال ابتلا به بیماری در آن‌ها وجود دارد. در مرحله‌ی سوم گروه گسترده‌تری از افراد مورد آزمایش قرار می‌گیرند. در این مرحله برای اطمینان از اثربخشی و ایمنی واکسن، پاسخ ایمنی بر اساس سن، نژاد و شرایط بهداشتی در بین هزاران نفر بررسی می‌شود.

پس از این مرحله، نتایج برای تایید به آژانس‌های نظارتی منتقل می‌شود. این روند نیز به زمان زیادی نیاز دارد. حتی پس از تایید واکسن، چالش‌های زیادی در مورد تولید و توزیع واکسن وجود دارد. برخی واکسن‌ها نیز در مرحله‌ی چهارم قرار می‌گیرند، به این معنی که به مطالعه‌ی مداوم نیاز دارند.

مدرنا

این شرکت زیست فناوری مستقر در ماساچوست با همکاری موسسه ملی بهداشت آمریکا در حال تولید واکسن کرونا است. مدرنا در تاریخ 27 ژوئیه اعلام کرد که مرحله سوم آزمایش‌های بالینی خود را آغاز کرده است، اما همچنان نظارت بر نتایج مرحله ی دوم را ادامه می دهد.

این شرکت در مرحله سوم، واکسن را به روی 30 هزار داوطلب در آمریکا آزمایش می‌کند. مدرنا قصد دارد از آغاز سال 2021، حدود 500 میلیون دوز واکسن در سال توزیع کند. توافق و همکاری مدرنا با شرکت سوئیسی لونزا، این شرکت را قادر به تولید یک میلیارد دوز در سال می‌کند.

فایزر

فایزر به عنوان بزرگ‌ترین شرکت داروسازی جهان در حال همکاری با شرکت داروسازی بایونتک آلمان است. این دو شرکت در 27 ژوئیه آزمایش خود را در مرحله‌ی دوم و سوم آغاز کردند. این شرکت اثربخشی واکسن را در بین 30 هزار نفر در آمریکا، برزیل، آرژانتین و آلمان بررسی خواهد کرد. فایزر امیدوار است تا پایان سال 2021، حدود 1.3 میلیارد دوز واکسن تولید کند.

دانشگاه آکسفورد

دانشکاه انگلیسی آکسفورد با همکاری شرکت داروسازی آسترازنکا در حال تولید و توسعه واکسن کرونا است. نتایج اولیه مراحل اول و دوم آزمایش بالینی نشان دادند که واکسن، پاسخ ایمنی قدرتمندی ایجاد کرده است.

آزمایش‌های بالینی در حال حاضر در مرحله‌ی سوم قرار دارد و قرار است 50 هزار داوطلب در برزیل، انگلیس، آمریکا و آفریقای جنوبی مورد آزمایش قرار گیرند.

سینوفارم

شرکت دارویی دولتی سینوفارم با همکاری موسسه بیولوژیکی ووهان در حال تولید واکسن کرونا است. این شرکت در اواسط ماه ژوئیه، مرحله سوم آزمایش‌های بالینی بر روی 15 هزار داوطلب 18 تا 60 ساله را آغاز کرد. سینوفارم امارات عربی را برای آزمایش مرحله سوم واکسن خود انتخاب کرده است، زیرا دارای جمعیت متنوعی با حدود 200 ملیت مختلف است و این مساله امارات را به یک مکان آزمایش ایده‌آل تبدیل کرده است.

منبع: اقتصاد‌نیوز

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • مصطفی

    با سلام
    اینطور به نظر میرسه دنیا در طی یه چالش بزرگی هستش که خطرهای زیادی ممکن هست اتفاق بیافتد دنیا بخاطر سیاست و اقتصاد داره جان مردم جهان به خطر میندازن هرکسی تلاش داره واکسن سریعتر درست کنن ولی این باعث شده یک مسائله چشم پوشی کنن و اون موضوع این هستش که ممکنه واکسنها عوارضی داشته باشه که بعد چند مدت خودشو نشان بده اگر واکسنها بعد یک سال عوارضی همچون ناباروی انسانها بشه چی
    اینها دارن از عوارضی که ممکن هستش واکسن به مرور زمان بزارن چشم پوشی میکنن وبخاطر سیاست اقتصاد خیلی سریع واکسن درست کنن که این از لحاضه پژوهشی علمی امنیت کامل نداره

    • رضا

      جناب اقای مصطفی اگه قرار بود شرکت های بزرگ امریکایی وانگلیسی یه واکسنی سرهم کنن که از کرونا فقط جلوگیری کنه تو ماه های اول این واکسن میومد تو بازار قطعا این چنین تحلیل هایی وجود داره توصنعت داروسازی کشورهای مطرح جهان که که این موارد وعوارض رو مورد بررسی قرار بدن وقطعا هم بخاطر همینه که روی هزاران انسان تست میشه که چنین عوارضی یا مشکلات دیگه ای نداشته باشه…امیدمون اول به خداست بعد صنعت داروسازی امریکا و اروپا…