خبر مهم:

کد مطلب: ۶۱۰۰۴۲

قیمت‌گذاری جدید شامل کدام کالاهاست؟ / اجناس گران می‌شوند یا ارزان؟

قیمت‌گذاری جدید شامل کدام کالاهاست؟ / اجناس گران می‌شوند یا ارزان؟

از امروز قرار است قیمت‌گذاری جدیدی انجام شود و برخی از کارخانه‌ها به جای قیمت تولیدکننده قیمت مصرف‌کننده را روی کالاها درج می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از همان ابتدایی که موضوع درج قیمت تولیدکننده روی کالاها مطرح شد سوالاتی برای مردم ایجاد شد، به طور مثال محاسبه قیمت مصرف‌کننده چگونه خواهد بود؟ اعلام قیمت تولیدکننده چه فایده‌ای برای مصرف کننده دارد؟

در این خصوص روزنامه خراسان نوشته است:

از امروز قرار است بعضی از کارخانه‌ها قیمت تولیدکننده را روی کالاهای تولیدی خود درج کنند.

در مرحله اول چهار قلم کالای مصرفی شامل آب معدنی، نوشابه گازدار، آبمیوه و ماءالشعیر و چهار قلم کالای سرمایه‌ای شامل غذاساز، نوشیدنی‌ساز، چرخ گوشت و ماکروویو اجباری شد و در نامه ای که روز پنج شنبه سازمان حمایت به اتاق اصناف زده ،پودر لباس شویی، دستمال کاغذی، پوشک بچه، یخچال فریزر، تلویزیون و ماشین لباس شویی هم به این لیست اضافه شده است. گفته می شود تا پایان سال قرار است همه کالاها با درج قیمت تولید کننده عرضه شود.

بارزترین دلیلی که مقامات بازرگانی داخلی کشور را بر آن داشته تا قیمت تمام‌شده کالاها را به اطلاع مشتریان برسانند، به دادن تخفیف‌های نجومی مربوط می‌شود.

این مقامات می‌گویند اگر فروشنده‌ای برای فروش یک کالای تولید داخل تا حدود ۵۰ درصد تخفیف می‌دهد این به معنای آن است که قیمت فروش حتی از دوبرابر قیمت تولید نیز بیشتر بوده که پس از کسر نصف قیمت، هم هزینه‌های تولید و سود تولیدکننده و هم حاشیه اندک سود برای فروشنده را تامین کرده است.

این قرینه مهم باعث شد تا مقامات بازرگانی برای جلوگیری از گران‌فروشی و در نظر گرفتن حاشیه‌های ضخیم سود فروشنده، راهکار درج قیمت تولیدکننده به جای قیمت مصرف‌کننده را تدبیر کنند تا مشتریان متوجه قیمت واقعی محصول شوند و گول تخفیف های دروغین را نخورند.

عباس تابش رئیس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان هم چند روز پیش در یک برنامه تلویزیونی درباره درج قیمت تولیدکننده به جای قیمت مصرف‌کننده روی کالاها اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که به تازگی با آن مواجه بودیم ارائه تخفیف‌های اغواکننده بود و فاکتور مستندی هم در دسترس نبود که مشخص شود بر چه اساس این تخفیف ارائه می شود اما با این طرح، دیگر تخفیف های دروغین وجود ندارد چون تولید کننده ،قیمت تمام شده را که به منزله فاکتور است روی محصولات درج کرده است.

تولیدکنندگان می‌توانند قیمت بالاتری روی کالا درج کنند؟

یکی از دلایلی که برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقدام به دادن تخفیف‌های نجومی می‌کردند درج قیمتی بیش از قیمت واقعی محصول برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای بود و برخی این احتمال را داده‌اند که تولیدکنندگان برای فروشگاه‌های بزرگ باز هم اقدام به درج قیمت بالاتر از قیمت واقعی داشته باشند.

محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در این باره گفته: مبنای محاسبه مالیات واحد تولیدی، قیمت کالا در کارخانه است. اگر تولیدکننده به هر دلیلی قیمت محصول نهایی خود را افزایش دهد، ملزم است که براساس همان عدد، پرداخت مالیات داشته باشد. از این‌رو تولیدکنندگان برای این که مالیات بیشتری پرداخت نکنند از درج قیمت غیرواقعی امتناع می‌کنند بنابراین قیمت نهایی، قیمت واقعی کالا خواهد بود. بدین جهت در این بخش سیستم خودکنترلی داریم.» در ضمن طبق دستورالعمل اتاق اصناف هرگونه تخفیف بیش از ۳ درصد تولید کننده به فروشنده ها، باید از قیمت تولید کسر و روی کالا درج شود.

چطور با درج قیمت تمام شده قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند؟

از آن جایی که کالا‌ها در شهر‌های مختلف تولید می‌شود، یک کارخانه به شهر عرضه کننده نزدیک و به شهر دیگر بسیار دورتر است، تاکنون تولیدکننده باید با یک قیمت واحد، کالای خود را در شهرهای مختلف عرضه می کرد، بنابراین تولیدکننده از آن جا که نمی‌داند محصول تولیدش در کدام شهر توزیع می‌شود، ناچار است طولانی‌ترین مسیر و بیشترین هزینه را در نظر بگیرد تا کالا به دست مصرف کننده برسد.

در حقیقت مصرف‌کننده مجبور بود بیشترین هزینه حمل را در همه شهرها پرداخت کند حال اگر ما قیمت تولیدکننده (قیمت کالا در کارخانه) را مبنا قرار دهیم در این صورت کالایی که در تهران فروخته می‌شود با درصدی مشخص افزایش پیدا می‌کند و در شهر‌های دورتر با قیمت بالاتر عرضه می‌شود.

به این شکل کشف قیمت آسان‌تر است و دیگر تولیدکننده مجبور نیست بر قیمت نهایی کالای خود بیفزاید. بدین جهت اگر قیمت تولیدکننده به جای مصرف کننده روی کالا درج شود، قیمت کالا‌ها شفاف‌تر می‌شود و خریداران هم اطمینان پیدا می‌کنند که کالا را با قیمت واقعی می‌خرند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    بله……
    آنوقت تولیدکننده همان قیمت مصرف کننده را می زند
    عجب مطلب پوشالی است!
    آیا از دغدغه های تولیدکننده خبر دارید؟
    آیا می دانید با افزایش دلار مواد اولیه که در همه جای دنیا الا ایران ثابت است را دیگر نمی توان تهیه کرد؟
    آیا می دانید مواد اولیه بومی کشور به جهت فقر اقتصادی به کشورهای دیگر صادر می شود؟
    آیا می دانید که نام صادرات مواد اولیه مورد نیاز تولیدکننده بومی کشور را هم ارز آوری می گذارند؟
    آیا می دانید در ایران دیگر کار و تولید کردن صرفه ی اقتصادی ندارد؟

  • ناشناس

    واقعا که با این طرح سوپر مارکتیها باید اعتراض کنن برید از سود کارخونه کم کنید نامردا نه از سود ما

  • ناشناس

    سلام
    من یه مغازه دارم
    قبل از اجرای این طرح نوشابه کوکا رو تو حجم 30 باکس میگرفتم دونه ای 9100 تومان خودم هم میدادم 10هزار تومان ولی حالا همین نوشابه رو میگرم 12800 ؟؟؟
    این چه طرح حمایتی از مصرف کنندس ؟؟؟

  • ناشناس

    این گرانی 3700 تومان تو خرید هر عدد نوشابه از تو جیب کی میره ؟؟؟؟

    • محمدی

      در جیب واسطه ها

  • محمدی

    سلام علیکم این طرح درست است و این طرح باعث میشود فروشگاه های زنجیره ای دیگر نتوانند قیمت بالاتر از کارخانه خریدوتخفیف های گول زننده بدهند و قیمت تمام شده کارخانه روی کالا درج میشود.

  • ناشناس

    سلام آب معدنی قبل ازاین طرح ارزانتر دست مغازه دار میرسید حاشیه سودش هم یه چیز معقولی بود ولی الان مثال نیم لیتریشو کارخانه زده 1400تومن 10درصد هزینه حمل اگه کارخانه بیخ گوشت باشه که نیست 10درصد توزیع کننده و 10درصد کاسب خورده فروش اقای مسول با سواد من سواد م پنجم ابتدایی هستش کدا 140تومن خورده فروش ارزش فروختنش داره پول برق یخچالش میشه اصلا ارزش داره از جات بلند شی بدیش دست مشتری یا کارتش بکشی بعد بدیش اداره مالیات یه مشت بیسواد نشستن اون بالا حالیشون نیست چی وضع میکنن

  • ناشناس

    طرح اشتباهی هستش اب معدنی نیم لیتری بطور مثال 10درصدش میشه 140،تومن سود بدییمش پول برق اداره مالیات کرایه مغازه اگه نیاریمش راحت تریم خوب کاسب خورده فروش ابن وسط داره لح میشه چرا کمی تفکر مشورت تحقیق نمیشه تا کی باید چوب بی تجربه گی بخوریم

    • ناشناس

      آره واقعا همینطوره

  • علی

    من توی یه انبار کوچیک دارم کار میکنم و 15 نفر داریم نون میخوریم شما با این کار عملآ دارین شرکت های پخش کوچیک حذف میکنین و امثال ما خیلی زیادن . خیلی بیکار میشن

    • ناشناس

      دقیقا

    • ناشناس

      دقیقا درسته

  • ناشناس

    کاش بجای حذف قیمت مصرف کننده قیمت درکل کشور را سراسری می‌کرد بجای قیمت های پرت قیمت واقعی را نه به هر شرکتی نه به هر فروشگاهی با قیمت های مختلف با تخفیف های مختلف می دادند ممنون میشم

  • جان بر لب

    یعنی بعد ۴۳سال بعد از انقلاب هیچ روال قانونی برای کنترول قیمتها وجود نداره ومردم همچنان زیر فشار تورم و بی اعتباری پول رایج وطمع عده ایی خاص باید له بشن! درج قیمت تولید کننده یا مصرف کننده سودی بحال مردم نداره چون حمایت از حقوق مصرف کننده ایی وجود نداره بارها با سازمان تعزیرات تماس گرفتم و در مورد فروش اجباری یا بدون نوبت نان کنجدی نانوایی ها تقاضای رسیدگی کردم که بیفایده بوده .