کد مطلب: ۶۱۷۸۴۸

علت گرانی برنج چیست؟

علت گرانی برنج چیست؟

قیمت برنج ایرانی در بازار، بدون توقف در حال افزایش است و مصرف‌کنندگان در هر خرید با قیمت‌های بالاتری مواجه می‌شوند.

به نقل از تجارت‌نیوز ، چرا برنج گران شد؟

برنج‌های مرغوب و نام‌آشنایی که سال‌ها پیش در آشپزخانه هر ایرانی پیدا می‌شد، حالا کیمیا شده‌ و به اسم برنج لوکس، فقط برای یک دهک از جامعه قابل تهیه است. قیمت ۸۰ هزار تومانی هر کیلو از این برنج‌های لوکس در تهران که یک ماه پیش عجیب و باورنکردنی به‌نظر می‌رسید حالا نه‌تنها عجیب نیست بلکه از قلب پایتخت به شمال هم رسیده و امروز آنهایی که می‌خواهند برنج مصرفی‌خود را با واسطه‌های کمتر و به‌طور مستقیم از شمال کشور سفارش بدهند هم با قیمت‌هایی مواجه می‌شوند که به سختی می‌شود آن را باور کرد.

قیمت ۸۰هزار تومانی برنج در شمال

تا همین چند ماه پیش، واسطه و توزیع‌کننده و فروشنده در مراکز استان‌ها و شهرهای مصرف‌کننده، عامل گرانی برنج معرفی می‌شدند. تابستان امسال و زمانی که قیمت برنج در تهران از کیلویی ۶۰هزار تومان گذشت، مسئولان انجمن تولیدکنندگان بارها بر این نکته تأکید کردند که قیمت بهترین و باکیفیت‌ترین برنج در شهرهای شمالی بیش از ۴۰هزار تومان نیست و قیمت‌های نجومی در تهران و دیگر مراکز استان نتیجه سودجویی و نبود نظارت بر بازار است.

امروز اما همان مسئولان در مصاحبه‌های خود از بیان قیمت خودداری می‌کنند چراکه در شمال کشور هم دیگر خبری از برنج ۴۰هزار تومانی نیست. یک شالیکار گیلانی که علاوه بر تولید برنج در زمینه فروش ارقام غیرتولیدی خود نیز فعالیت دارد می‌گوید در یک‌ماه گذشته قیمت انواع برنج در شمال هم بیش از ۱۰هزار تومان در هر کیلو بالا رفته که در ارقام کیفی این افزایش قیمت بیشتر بوده است.

به‌گفته علی جعفرزاده برنج هاشمی که تا آذرماه در شهر رشت کیلویی ۵۷هزار تومان به مصرف‌کننده فروخته می‌شد حالا با ۸هزار تومان افزایش قیمت، کیلویی ۶۵هزار تومان فروخته می‌شود و برنج صدری دم‌سیاه با ۱۵هزار تومان افزایش، از کیلویی ۶۳هزار تومان به ۷۸هزار تومان رسیده است.

قیمت انواع برنج‌های دودی از این هم بیشتر است؛ دم سیاه دودی کیلویی ۸۱هزار تومان و هاشمی دودی ۶۸ تا ۷۰هزار تومان. به‌گفته این تولیدکننده، حتی ارقام پرمحصول هم قیمتشان از ۵۰هزار تومان گذشته، به‌عنوان مثال برنج علی‌کاظمی هم‌اکنون در شمال کشور ۶۰هزار تومان به فروش می‌رسد و قیمت نیم‌دانه همین برنج هم به ۳۵هزار تومان رسیده است.

قیمت ۳۵هزار تومان برنج نیم‌دانه پرمحصول در شمال کشور، وقتی عجیب‌تر به‌نظر می‌رسد که بدانیم قیمت هر کیلو برنج نیم‌دانه در تهران تا همین تیرماه امسال نهایتا ۱۹هزار تومان بود. این تولیدکننده، علت گرانی‌های اخیر را افزایش هزینه‌های تولید و البته کمبود برنج به‌علت کاهش ۴۰درصدی تولید امسال می‌داند؛ کمبودی که باید با واردات جبران می‌شد.

در بازار برنج تهران چه خبر است؟

درحالی‌که قیمت برنج‌های پرمحصول و پرمصرف در خرده‌فروشی‌های تهران از ۶۰هزار تومان گذشته، به‌گفته دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران بالاترین قیمت برنج در بنکداری‌ها فعلا ۶۷هزار تومان است.

قاسم‌علی حسنی قیمت برنج ایرانی را در واحدهای صنفی عمده‌فروشی بین ۳۷ تا ۶۷هزار تومان عنوان می‌کند و می‌افزاید: هم‌اکنون برای انواع برنج در بنکداری‌ها ۵نوع قیمت وجود دارد؛ هر کیلو برنج تایلندی تنظیم بازار ۱۱۹۰۰تومان، هر کیلو برنج هندی تنظیم بازار ۱۸۵۰۰تومان، هر کیلو برنج هندی آزاد بسته به برند آن از ۲۳هزار تا ۲۸۲۰۰تومان و برنج پاکستانی از ۲۳ تا ۲۶هزار تومان به فروش می‌رسد.

به‌گفته او، انواع برنج ایرانی هم بسته به نوع و رقم آن در بنکداری‌ها بین ۳۷ تا ۶۷هزار تومان قیمت دارد که این محصولات با ۱۲درصد سود قانونی خرده فروشی به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد. افزودن حداقل ۱۲درصد سود قانونی خرده‌فروشی به نرخ‌های گفته شده، قیمت برنج را برای مصرف‌کننده به ۴۱ تا ۷۵هزار تومان می‌رساند و این در حالی است که برخی فروشندگان درصد سود بالاتری روی قیمت خرید محصولاتشان می‌کشند.

گرانی برنج از شالیزار

گرانی، بازار بیشتر کالاها را با رکود مواجه کرده و درکنار وضعیت اقتصادی نامناسب که توان خرید را از مردم سلب کرده، انتظار برای ایجاد گشایش‌های اقتصادی با توجه به تحولات سیاسی، توافقات برای رفع تحریم‌ها و کاهش نرخ ارز باعث شده بیشتر بازارها فعلا با ریزش خریدار مواجه باشند. در چنین شرایطی افزایش قیمت در بازار برنج عادی نیست.

دبیر اتحادیه بنکداران در این زمینه می‌گوید: تمام بازارهای ۱۴گانه ما در رکود هستند و در تمامی کالاها مردم برای خرید دست نگه‌ داشته‌اند و منتظر کاهش قیمتند، حال اینکه در بازار برنج شاهد این افزایش هستیم، به هیچ وجه عادی نیست.

حسنی می‌افزاید: افزایش قیمت برنج ایرانی غیرمنطقی و غیرعلمی است و به اعتقاد من در قیمت‌گذاری برنج گرانفروشی و سودجویی صورت می‌گیرد که این اجحاف در حق مردم است، مگر چه اتفاقی افتاده که باید شاهد چنین افزایش قیمتی باشیم؟

او تأکید می‌کند: گرانی‌ برنج از شمال سرچشمه می‌گیرد، ما تعیین‌کننده نرخ نیستیم و فقط خریداریم، برنج را به هر قیمتی که بخریم با سود قانونی خود به فروش می‌رسانیم اما این گرانی‌ها علاوه بر اینکه به مصرف‌کننده آسیب وارد می‌کند به زیان ما هم هست و سرمایه ما را کاهش می‌دهد. به‌گفته این مقام صنفی، توزیع برنج‌ از سوی شرکت بازرگانی دولتی با تامین نیاز بازار عطش ناشی از کمبود را برطرف می‌کند اما این اقدام درکاهش قیمت برنج تأثیر زیادی نداشته است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    همه چیز گرون شده،، شما هر چی بخوای بخری نسبت به سه سال پیش هفت هشت برابر شده، نشده؟ تخم مرغ میخریدیم ۲۰۰ شده ۲۰۰۰، سیب زمینی میخریدیم ۱۵۰۰ شده ۱۳ هزار،، نوشابه میخریدیم ۲ تومن شده ۱۵ تومن، سیگار میخریدیم ۳۵۰۰ تومن شده ۲۵ هزار تومن.. خب اون کشاورز مگه زندگی نداره؟ مگه هزینه نداره؟ مگه نباید پول آب و برق و گاز و اجاره خونه بده؟ مگه بچش گوشی موبایل نمی‌خواد؟

    • احمد

      ربطی به کشاورز نداره
      کشاورژ بیچاره برنجشو با قیمت 30 هزار تومان فروخته چون انقد بدهی داره که باید همون اول صافش کنه !
      همه ی سود برنج واسه تاجرهای عزیز !
      تازه اونم قاطی میکنند تحویل ملت میدن !

    • ناشناس

      کشاورزها هم به همون قیمت بازار می‌فروشند

  • ناشناس

    سلام
    من درشمال کارخانەی تولید برنج دارم
    متاسفانە این رشد برنج زمانی صورت گرفت کە ۹۰درصد کشاورزان برنج خودشان را فروختە بودن .
    الان بازاردر قیمت برنج تصمیم میگیرد.
    با توجە بە اینکە تا محصول جدید شش ماە دیگر زمان میبرد.
    اما متا سفانە مصرف کنندگان.
    عزیز ما باید بدانند کی محصول .
    تازە برداشت وامادە فروش است.
    بلە دقیقا نیمە مرداد شروع میشود..
    در این ماە از سال فراوانی برنج در استان شمالی کشور است.
    ما میبینیم کە مصرف کنندگان کمی مراجعە میکنند برای خرید.

    • ناشناس

      به نکته خیلی مهم اشاره کردید. ممنون ???

  • ناشناس

    خب وارد کنید!!این نتیجه حمایت از کالای ایرانیه

  • ناشناس

    خب وارد کنید

  • ناشناس

    علت نداره،نظارت نداشتن اداره بازرگانی و صمت هست و جولان دلالان هست

  • ناشناس

    این دولت هست که این بدبختی را به سر ملت میاره یک کیلو برنج 80هزار چه خبر لعنتیا باید خجالت بکشید

  • ناشناس

    لطفا دولتی سکوت کنن ونظر ندهن همه جی درست میشه

  • ناشناس

    مسئولان مملکتی که امروز دارای سمت و جایگاه و امکانات هستند.
    سالهای 1360 تا 1368 که یادشان هست. همان روزهایی که جنگ و کودتا و ترور کشور را به مرز نابودی تمام برده بود.این مردم عام بودند که با فرستادن بچه ها و همسران خودشان به جبهه های جنگ از چپاول کشور به دست ظالمان جلوگیری کردن.
    بله مردم عام…………. امروز که هیچ خبری از جنگ نیست و صلح و آرامش و امنیت پابرجاست .مردم سرسفره های خویش نمی توانند غذای خوبی بگذارند. منظورم از غذای خوب کمی نان و کمی برنج است . اگر کسی بخواهد امروز برای چند نفر برنج تهیه کند باید چه هزینه ای پرداخت کند . مسئولان و مدیران حکومتی ایران. چرا با عزت و شرف مردم بازی میکنید.
    تبعات این بازی خیلی خطرناک است . خیلی زیاد.

  • ناشناس

    اونایی که میگفتن “رئیسی بیاد همه چی درست میشه” رو برام پیدا کنید ?????????

  • ناشناس

    گرونی برنج ازموقعی شروع شدکه پاکستان تصمیم گرفت بجای پرداخت پول گازبه ایران برنج بده بهش
    برااین اساس بایدبرنج ایرانی درحدی گرون میشدمردم برن سمت برنج پاکستانی وبرنج ایرانی خریدش راحت نباشه
    جالبه که خوده دولت همون برنج ازپاکستان براش نیم دلارمیوفته واینجا 3برابرمیفروشه برنج پاکستانی رو
    درکل بی خیال ایناهمه ازقبل برنامه ریزی شدس بهش فکرنکنیدبهتره بازی سیاست دقیقا مثل یه بازیه کاریش نمیشه کرد