خبر مهم:

کد مطلب: ۴۹۱۵۸۸

۵ دلیل برای سرمایه‌گذاری جدید در بورس

5 دلیل برای سرمایه‌گذاری جدید در بورس

عبور از ریسک انتخابات آمریکا، کاهش نرخ سود بین بانکی، تصمیمات کوچک سیاستگذار با آثار ماندگار، کاهش ترس از ریزش بیشتر دلار و آشتی حقیقی‌ها پس از غیبت ۱۷ روزه هرکدام می‌توانند عامل محرکی برای سرمایه‌گذاری جدید در بورس باشند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، با وجود افت شدید شاخص بورس در چهار ماه اخیر همچنان این بازار پیشتار بازدهی در بین بازارهای سرمایه‌گذاری در هفت و نیم ماه اخیر است. آیا در روزهای جدید می‌توان مجددا به بورس اعتماد کرد؟ به پنج دلیل می‌توان بارقه‌های امید را در بازار سهام مشاهده کرد.

در این مورد دنیای اقتصاد عبور از ریسک انتخابات آمریکا، کاهش نرخ سود بین بانکی، تصمیمات کوچک سیاستگذار با آثار ماندگار، کاهش ترس از ریزش بیشتر دلار و آشتی حقیقی‌ها پس از غیبت ۱۷ روزه هرکدام می‌توانند عامل محرکی برای سرمایه‌گذاری جدید در بورس باشند.

1 - عبور از ریسک انتخابات آمریکا

نخست آنکه با مشخص شدن برنده نهایی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده حالا آن بلاتکلیفی که در ماه‎‌های اخیر بازارهای جهانی را در بر گرفته بود، بنا بر انتظارات پیشین از بازارهای جهانی رخت بر بسته و خریداران حالا با اعتماد به نفس بیشتری اقدام به خرید می‌کنند. با توجه به آنکه دردیدگاه جهانیان بایدن نسبت به رقیب جمهوری‌خواه خود یعنی دونالد ترامپ از مواضع معقول‌تری برخوردار است همین امر سبب شده تا در روزهای اخیر با روشن‌تر شدن افق پیش روی بازارها شاهد رونق بیشتری در قیمت کالاهای اساسی باشیم. دقیقا به همین دلیل بود که در روزهای اخیر قیمت کالاهایی نظیر مس افزایش یافت و به حدود ۷هزار دلار در هر متریک تن رسید.

با این حال داستان به اینجا نیز محدود نمانده است. قیمت بیلت و میلگرد نیز در روزهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است. همین امر سبب شده تا در شرایط فعلی وضعیت برای بسیاری از شرکت‌های بزرگ بازار سرمایه که ارزش فروش محصولات آنها ارتباط تنگاتنگی با قیمت‌های موجود در بازارهای جهانی دارد، در چارچوب تحلیل‌های فعلی از وضعیت بهتری نسبت به گذشته برخوردار باشند. دقیقا به همین دلیل بود که روز گذشته اغلب نمادهای فعال در گروه‌های فلزات اساسی و استخراج کانه‌های فلزی صف خرید بودند و تاثیر قابل توجهی بر نماگر اصلی بورس داشتند.

2 - بازی سود بانکی در حیاط بورس

روز گذشته یکی از مقامات بانک مرکزی با اعلام این نکته که نرخ وام‌دهی در بازار بین بانکی بالا است، ضمن اظهار نظر درخصوص وضعیت فعلی در این بازار از کاهش آن به حدود ۲۰ درصد سخن گفت. این خبر اگرچه به‌طور مستقیم ارتباط خاصی با بازار سرمایه نداشت اما از آنجا که می‌تواند حکایت از کاهش نرخ سود بانکی داشته باشد در کل خبر خوبی برای بازار سهام است. چرا که ارائه چنین سیگنالی به بازار سهام از سوی تصمیم‌ساز پولی نشانگر آن است که حداقل در میان‌مدت از این جانب تهدید چندانی متوجه بازار سرمایه نیست.

ثبات قیمت پول که همان نرخ سود بانکی است در شرایط فعلی که احتمالاتی مبنی بر اثرگذاری افزایش نرخ سود و زیان آن برای بانک‌ها به میان آمده است، می‌تواند زمینه را برای بهبود اوضاع در بورس فراهم کند. همان‌طور که در ابتدای سال جاری نیز شاهد بودیم افت سود بین بانکی که همسو با کاهش نرخ سود به ۱۵ درصد همراه بود توانست تاثیر شگرفی بر افزایش تقاضا در بازار سهام داشته باشد.

از آنجا که رابطه نرخ سود با قیمت دارایی همواره معکوس از همین امر سبب شده تا حالا گمانه‌زنی درخصوص افت قیمت پول در میان بانک‌ها بر قیمت سهام اثرگذار باشد.

3 - تصمیمات کوچک با آثار ماندگار

به جز تمامی آنچه که گفته شد، توجه به دو نکته کوچک که می‌تواند در بلندمدت بر سمت و سوی بازار اثر بگذارد از اهمیت زیادی برخوردار است. در حالی که چشم فعالان بازار سرمایه عادت کرده بود تا برای سال‌های متمادی شاهد تغییر سریع نمادهای پربیننده در بازار باشیم حالا چند وقتی است که این نمادها جای خود را به نمادهای پرتراکنش داده‌اند. همین امر اگرچه چندان به چشم نمی‌آید می‌تواند در روزهایی که فشار فروش در بازار زیاد و طبیعتا سرمایه‌گذاران متضرر با حساسیت بیشتری نام نماد مورد نظر را در سایت TSETMC جست و جو می‌کنند، فضای روانی بازار از این اتفاق کمتر اثر بگیرد و توجه‌ها به سمت نمادهایی معطوف شود که یا دارند حمایت می‌شوند یا رونق همچنان در آنها باقی مانده است.

این مساله در کنار کاهش ساعات پیش گشایش می‌تواند تنش را در روزهایی که بازار با هیجان خرید یا فروش مواجه است کاهش دهد و در بلند‌مدت سمت‌و سویی عقلانی‌تر و تحلیلی‌تر به بازار سرمایه بدهد.

4 - کاهش ترس از ریزش بیشتر دلار

در حالی که فعالان بورسی انتظار داشتند با انتخاب بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا نرخ دلار تا سطوح ۲۰ تا ۲۲ هزار تومانی ریزش کند، اما ثبات دلار در محدوده ۲۷هزار تومان سبب شد تا تردیدها در این خصوص نیز کاهش یابد. قیمت دلار همچنان از عدم اطمینان‌های اصلی بازار سهام است و همواره رابطه مستقیمی میان نرخ دلار با شاخص کل برقرار بوده است. از این رو فعالان تالار شیشه‌ای همواره نیم‌نگاهی نیز به تحولات چهارراه استانبول دوخته‌اند.

5 - آشتی حقیقی‌ها پس از غیبت ۱۷ روزه

همزمان با رشد ۲/ ۲ درصدی شاخص کل بورس تهران، سهامداران خرد نیز به گردونه معاملات سهام بازگشتند. این مهم در حالی رقم خورد که برای ۱۷ روز پیاپی حقیقی‌ها فروشنده بودند اما روز شنبه خالص خریدی بالغ بر ۶۳۴ میلیارد تومان را رقم زدند. در میان صنایع ۳۸گانه بورسی نیز حقیقی‌ها در ۲۸ گروه در نقش خریدار ظاهر شدند و در مقابل هفت صنعت با خروج سرمایه خرد مواجه شد. در این روز گروه‌های کامودیتی‌محور با بیشترین اقبال حقیقی مواجه شدند که از یکسو به جذابیت قیمتی این سهام پس از افت سه ماهه و از سوی دیگر به روند رو به بهبود قیمت‌ها در بازارهای جهانی بازمی‌گشت. ضمن آنکه تثبیت نسبی دلار در سطوح ۲۶ تا ۲۷ هزار تومانی در افزایش جذابیت نمادهای دلاری بورس تهران بی‌تاثیر نبوده است.

آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه اختصاصی بورس دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    هیچ بهبودی تگ کار نیست کلا این مقامات سوگند یاد کردن که مردم ایران رو به بیچارگی بکشونن!! حقوقیها کل صفهای فروش رو به هم ریختن و اخرین اعتماد مردم رو به نابودی کشوندن!!

  • فرامرز

    پایان ریزش بورس تنها دلیل بر سرمایه گذاری در بورس است.

  • ناشناس

    همانطور که گفتم دولت و وابسته ها سهامشون و فروختن و در خارج مانند بیت کوین سرمایه گذاری کردن و بورس سقوط کرد. اما شانسی که شاید ما رعایا داشته باشیم که ضررهایمان جبران بشود: اگر دقت کرده باشین اخیرا امریکا حدود سه هزار میلیارد دلار به مردمش و شرکتهاش بابت کرونا داد. به نظر من همین مقدار هم غیر رسمی پرداخت نمود. که اینها همه با چاپ دلار و اعتبار و تخفیف مالیاتی و غیره بدون پشتوانه تامین گردید. حدود یک هزار میلیارد دلار هم اروپا داد که به همان دلیل بالا دو هزار میلیارد دلار در نظر میگیریم.فرض کنیم دیگر کشورهای صنعتی به جز چین هم روی هم دو هزار میلیارد دلار دیگر بدون پشتوانه خرج کرده باشن. میشود ده هزار میلیارد دلار. که این پولها گرانی و نهایتا نارضایتی برای مردم غرب میاورد. غربیها طبق معمول این گرانی را به کشورهای دیگر صادر میکنند. اما چگونه. در شرایط کرونایی موجود که همه این کشورها با هم به رکود رفتن به نظر من . تنها راه نجات گران کردن محصولات و خدماتشان میباشدکه اکثرا انحصاری هم است. این گرانی به دلار است و قیمت خدمات یا قطعه یدکی یا کارخانه یا …….. افزایش میابد . با توجه به این حجم بالای پول بدون پشتوانه قیمتها دیگر درصدی بالا نمیرود بلکه مشابه ایران برابری بالا میرود مثلا دو برابر یا سه برابر. در نتیجه بورس ما هم که نتیجه کارخانه ها و شرکتها و هلدینگها وخلاصه تولیدیها است از ان اثر میگیرد و ان هم چه اثری ی ی ی . زمان این افزایش بزودی میرسد زیرا توان غربیها یه شدت کاهش یافته و به محض افزایش تقاضا و ورود داروی کرونا شروع میشود. پس همگی امیدوار باشیم که خدا با ما رعایاست. و این دولتیها دیگر نمیتوانند جلوی این موج رو بگیرن.

  • ناشناس

    لطفا از این اخبار کذب ندین مردم رو گمراه نکنین چرا با دولت دستتون تو یکاست و مردمو فریب میدین امروز بورس دوباره منفی شد هیچ حمایتی از سرمایهای مردم انجام نمیدین

  • مهدی

    پولتو اگه از سر راع اوردی بزار

  • ارسلان

    چرا باز دارن زووووور میزنن منفی کنن بازارا ….
    از جلوی سازمان بورس نباید تکون بخوریم حداقل یک ماه

  • ناشناس

    بورس حکم همون اناری رو داره که دولت اومد آبشو کشید و نوش جون کرد حالا ما موندیم و یک انار پوکیده که باید خوب فشارش بدی بلکه یکم ازش آب بتونی بگیری

  • ناشناس

    چیکار به سود سپرده بانکی دارید همش ضرر سپرده گذار عمل میکنید.هردو ا بورس چه سود بانکی باید زیاد باشد بااین تورم حق نداریددرصد سود را کم کنید.

  • ناشناس

    تو را بخدا دیگه کلاه برداریتان بسه بسه ، چقدر می خواهید جیب این ملت به روشهای مختلف بزنید.

  • ناشناس

    سلام
    اصلا صف فروش تشکیل ندین که ضرر میکنید
    بورس قطعا روزای سخت رو پشت سرگذاشته
    صبور باشین نه فروشنده