کد مطلب: ۴۸۴۸۹۱

نتیجه معکوس شعار ۵G/ ریزش بازار ایرانسل

نتیجه معکوس شعار 5G/ ریزش بازار ایرانسل

برخلاف انتظار بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران حوزه ICT، با وجود اینکه انتظار می‌رفت استفاده تبلیغاتی از ۵G بتواند تحولی در شبکه ایرانسل ایجاد کند اما آمار وزارت ارتباطات نشان می‌دهد سهم بازار ایرانسل ریزشی شده اما در مقابل رایتل توانسته از سال گذشته مانند همراه اول رشد کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این آمار به صورت «اُپن دیتا» دراختیار تمامی کاربران فضای مجازی است و با مرور شاخص‌های گنجانده شده در جداول ارزیابی بنگاه‎های ICT، می‌توان به وضعیت رقابتی آنها در بازار رو به رشد ارتباطات پی برد. منابع استخراجی در قالب چهار زیر شاخه تلفن ثابت، موبایل، پست و فناوری اطلاعات به مردم مخابره می‌شود که اخیرا شاخص‌سنجی مربوط به پایان تابستان را نیز مخابره کرده است. شاخص «سهم بازار» نمایانگر درصد فروش هر کدام از اپراتورها در یک دوره زمانی مشخص در بازار است. محاسبه این شاخص به این شکل است که «میزان فروش یک شرکت تقسیم بر میزان کل فروش محصولات در همان صنعت و در همان بازه زمانی می‌شود»؛ بنابراین باتوجه به این رابطه راحت می‌توان اندازه شرکت نسبت به بازار و رقبا را سنجید.

درک و شناسایی «سهم بازار»، دید و شناخت وسیعی از کسب‌وکار را ارایه می‌کند؛ این عنصر تنها برای مقایسه شرکت‌هایی است که در یک صنعت مشابه فعالیت داشته و با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و به عواملی که موجب شکست یک شرکت در رقابت می‌شود و میزان احتمال رشد کسب‌وکار می‌پردازد. در مجموع افزایش یا کاهش «سهم بازار»، توانایی یک شرکت در رقابت در بازار را تعیین می‌کند. به عنوان مثال انتظار از شرکت «ایرانسل» که مدت‌هاست تبلیغاتی با تکیه بر فناوری ۵G دارد، این است که در راستای حرکت به سمت تکنولوژی جدیدتر (که البته هنوز در هیچ کجای دنیا پیاده‌سازی نشده است)، با رشد تعداد مشترکان و به عبارتی افزایش سهم بازار مواجه شود.

در واقع باتوجه به اینکه ابتدای مرداد ماه سال جاری ایرانسل رسما از راه‌اندازی نخستین سایت ۵G در مرکز تحقیقات مخابرات ایران و برای وزارت ارتباطات خبر داد، انتظار عقلانی این است که مشترکان باتوجه به جدید بودن این فناوری و به دور از واقعیت ماجرا که تا سال ۲۰۲۵ هیچ کاربرد تجاری در دنیا نخواهد داشت، به سمت ایرانسل جذب شده و تعداد مشترکان این اپراتور در مقایسه با شرکت‌های همراه اول و رایتل در همان مقطع زمانی افزایش یابد.

اما گزارش‌های وزارت ارتباطات در قالب همان سامانه رگولاتوری، از اتفاق عجیب و شاید غیرقابل باوری پرده برداشته است تا شاید برای چندمین بار به دنیا ثابت کند که بازار ایران رفتاری متفاوت از دنیا دارد و مختصات حوزه ICT آن کاملا متفاوت و منحصر به فرد است. در واقع همان‌طور که دنیا و البته مسوولان وزارت ارتباطات در بدو اجرای «طرح ملی ترابردپذیری» انتظار داشتند که مشترکان اپراتور قدیمی‌تری همچون همراه اول به سمت اپراتورهای جدیدتر مثل ایرانسل و رایتل سرازیر شوند اما بعد از گذشت چهار سال آب پاکی بر این انتظارات ریخته شد و مشترکان تلفن همراه ایران به شکلی معکوس، از ایرانسل و رایتل به سمت همراه اول سرازیر شدند تا نشان دهند اختیار عمل کاملا در دست مشترکان است و آنان انتخاب می‌کنند که کدام اپراتور را برگزینند.

در نمودارهای اخیر وزارت ارتباطات نیز کاملا مشهود است که مردم ظاهرا بیش از اینکه دغدغه ۵G‌، ۶G یا … xG را داشته باشند، به دنبال کیفیت و سرویس‌دهی بهتر شرکت‌ها هستند و سطح تکنولوژی که آنها در شبکه‌شان به کار می‌گیرند چندان اهمیتی ندارد. بنابراین همواره معیار «مشترک»، راهی برای سنجش واقعیت‌هاست، زیرا در زمان کنونی با طرح‌هایی که دولت به اجرا رسانده هر مشترک در صورت دریافت خدمات ضعیف، سریعا می‌تواند به اپراتور دیگری نقل مکان کند.

گزارش اخیر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان می‌دهد که از سال گذشته (۱۳۹۸) تا ۶ ماهه نخست سال جاری (۱۳۹۹) و شاید برخلاف انتظارات، اپراتور دوم تلفن همراه (ایرانسل) با ریزش مشترکان مواجه شده است درحالی که روند «همراه اول» و «رایتل» صعودی بوده است. براساس این گزارش دولت، سهم بازار همراه اول از ۵۳٫۱۴درصد در سال ۹۸ به ۵۳٫۷۹درصد تا پایان شهریور ماه سال جاری رسیده و رشدی ۰٫۶۵درصدی را به ثبت رسانده است. اما ایرانسل که از عنوان «بزرگ‌ترین اپراتور دیجیتال» در تبلیغات خود استفاده می‌کند از سهم بازار ۴۳٫۴۵درصدی در سال گذشته به ۴۲٫۷۷درصدی تا پایان ۶ ماهه نخست ۹۹ ریزش کرده و افتی ۰٫۶۸درصدی را به ثبت رسانده است.

در طرف مقابل سهم بازار رایتل هم صعودی بوده و از ۳٫۳۹درصد سهم بازار در سال ۹۸ به ۳٫۴۴درصد در ۶ ماهه نخست سال جاری افزایش یافته است. بنابراین با نگاهی به تعداد مشترکان اپراتورهای تلفن همراه، متوجه می‌شویم که تعداد مشترکان همراه اول به بیش از ۶۵ میلیون و مشترکان رایتل به بیش از ۴ میلیون افزایش یافته است. اما از طرف دیگر مشترکان ایرانسل به عنوان اپراتور دوم ارتباطی که البته معتقد است ۵G را به کشور آورده، به کمتر از ۵۲ میلیون ریزش کرده است.

منبع: اعتماد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.