فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۶۳۹۳۷

شرایط بحرانی سیل خوزستان تا اردیبهشت ادامه دارد

شرایط بحرانی سیل خوزستان تا اردیبهشت ادامه دارد

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: برآورد می‌شود که با ادامه همین وضعیت مدیریت که به‌صورت ۲۴ساعته ورودی‌ها و خروجی‌ها مانیتورینگ می‌شود، بتوانیم از بحرانی که ممکن است آسیب جدی به خوزستان وارد کند جلوگیری کنیم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، میثم جعفرزاده مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو اظهار کرد: وضعیت سدهای کشور به‌صورت کامل تحت کنترل و رصد مستمر متخصصان صنعت آب کشور است و مدیران وزارت نیرو در هر بخش، به‌صورت شبانه‌روزی بر حوزه تخصصی تحت مسئولیت خودشان نظارت دارند.

وی افزود: اکنون احتمال وقوع سیلاب‌ها و مدیریت سیلاب به‌روی استان خوزستان متمرکز است چرا که علاوه بر بارش‌های جدیدی که در راه است، تمامی سیلاب‌های بالادست به‌خصوص سیلاب‌های لرستان و ایلام به‌سمت خوزستان آمده و این سیلاب‌ها در سدهای کرخه و دز و گتوند مهار شده‌اند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو تصریح کرد: با تدابیر اتخاذشده از بیش از یک ماه پیش، یک تیم کاملاً تخصصی که زیر نظر وزیر نیرو تشکیل شده تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های سدها را تحت رصد و گزارش‌دهی قرار دادند و مدل‌های بارش، بحث روان‌آب‌ها و… را تحت کنترل دارند تا با ارائه گزارش‌های سریع، هرنوع تصمیم جدید لازم برای مدیریت بهینه شرایط اتخاذ شود.

جعفرزاده با بیان اینکه اکنون تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های سدهای بزرگ خوزستان تحت کنترل است، گفت: مسائلی که در خصوص تخلیه روستاها و شهرها در استان خوزستان مطرح شده تماماً به‌منظور اقدام پیشگیرانه است که کاملاً اقدامی درست و اصولی است که با مدیریت مجموعه استانداری در حال انجام است.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد نیز شاهد تصرف حریم رودخانه و گسترش زمین‌های کشاورزی مردم به‌اندازه‌ای بودیم که نباید به حریم رودخانه وارد می‌شدند و رهاسازی مورد نیاز آب، این زمین‌ها را در حریم رودخانه‌ها به زیر آب برده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو خاطرنشان کرد: تخلیه‌های صورت‌گرفته در جهت ایمن‌سازی شرایط و زیرساخت‌ها بوده و تصمیمی است که به‌نفع مردم خوزستان اتخاذ شده است.

وی اضافه کرد: بیش از یک ماه است که همه مسئولان و متخصصان کشور درگیر موضوع سیلاب‌های بزرگ خوزستان هستند و مرحله به مرحله و گام به گام به‌دقت تمامی موارد لازم پیش رفته و تاکنون شاهد مدیریت شرایط سیلابی خوزستان بودیم و امیدوارم در روزهای آینده نیز که موج‌های جدید بارشی از منطقه عبور می‌کند، این وضعیت، پایدار بماند.

جعفرزاده با ابراز اینکه به تجربه تراز 226 در سد کرخه رسیدیم که ترازی نزدیک به سربه‌سری این سد بزرگ است، گفت: بیش از 6 میلیارد مترمکعب آب در مخزن سد کرخه وجود دارد و با رهاسازی مدیریت‌شده، به‌دنبال ایجاد فضای کافی برای ورود سیلاب‌های احتمالی جدید هستیم.

وی راجع به احتمال ادامه شرایط بحرانی تا اردیبهشت، خاطرنشان کرد: تمرکز بحران فقط تا پایان فروردین نیست بلکه قطعاً ما در اردیبهشت ماه نیز بارش داریم و قطعاً رصد مستمر ما و بررسی مدل‌های بارشی و مدیریت مخازن سدها بعد از پایان فروردین نیز ادامه می‌یابد.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با تأکید بر اینکه پایدار ماندن سدها برای ما بسیار حائز اهمیت است که در این زمینه طبق استانداردها پیش می‌رویم، گفت: بحث این است که وضعیت ورودی و خروجی‌ها کمترین آسیب‌ها را به پایین‌دست بزند.

وی افزود: در حال حاضر از تمامی سدهای دز، کرخه، گتوند و دیگر سدهای روی کارون رهاسازی داریم اما عمده حساسیت روی کرخه و دز است که ورودی مستمری دارند، اما برآورد می‌شود که با ادامه همین وضعیت مدیریت که به‌صورت 24ساعته ورودی‌ها و خروجی‌ها مانیتورینگ می‌شود، بتوانیم از بحرانی که ممکن است آسیب جدی به خوزستان وارد کند جلوگیری کنیم.

جعفرزاده اذعان داشت: تاکنون سد کرخه حجم عظیمی از آب را در مخزن خود مهار و ذخیره کرده و اگر این سد نبود، مهار و ذخیره بیش از 6 میلیارد مترمکعب آب با راهی دیگر غیر از وجود این سد، قابل تصور نیست.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.