کد مطلب: ۵۶۶۷۱۳

گزارش تجارت‌نیوز از روند مهاجرت ایرانیان:

افزایش ۳ برابری مهاجرت ایرانیان به ترکیه / ترکیه جای آلمان و کانادا را گرفت؟

افزایش ۳ برابری مهاجرت ایرانیان به ترکیه / ترکیه جای آلمان و کانادا را گرفت؟

مهاجرت ایرانیان به ترکیه از سال ۲۰۱۶ تا کنون سه برابر شده است. پیش از این آمریکا و کانادا و آلمان اولین مقاصد مهاجرتی ایرانیان بود اما حالا ترکیه جای آلمان و کانادا را گرفته و دومین مقصد مهاجرتی ایرانیان است. دلیل آن احتمالا هزینه کمتر مهاجرت به ترکیه است. اما آیا ایرانیان در ترکیه می‌مانند؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، رصدخانه مهاجرت ایران گزارش مهاجرت ۱۴۰۰ را منتشر کرده است. گزارشی که نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۰ جمعیت مهاجران ایرانی در ترکیه نسبت به سال ۱۹۹۰ حدود چهار برابر شده و میزان مهاجرت در چهار سال گذشته هم سه برابر رشد داشته است.

تعداد جمعیت مهاجران با تابعیت ایرانی در ترکیه براساس سال اخذ اقامت در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ دو برابر بوده و در سال ۲۰۱۸ نیز نسبت به سال ۲۰۱۷ دو برابر رشد داشته. به عبارتی یعنی افزایش استقبال ایرانیان برای مهاجرت به ترکیه!

براساس این گزارش در سال ۲۰۱۹ حدود ۴۲ هزار مهاجر با تابعیت ایرانی وارد ترکیه شده است. این در حالی است که این تعداد در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است.

اما نکته جالب توجه این است که گویا ترکیه برای ایرانیان پایگاه اول مهاجرت است و نه مقصد نهایی. چون در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۸ هزار نفر از شهروندان ایرانی از ترکیه خارج شده‌اند.

احتمالا روند سخت مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا، ایرانیان را واداشته که ابتدا به ترکیه بروند و چند سال بعد، برای مهاجرت به کشور دیگری اقدام کنند.

از سوی دیگر براساس آمارهای رصدخانه مهاجرت ایران، در پایان سال ۲۰۲۰ تعداد کل ایرانیان در وضعیت پناهجویی (کسانی که تقاضای پناهندگی دارند) در جهان ۷۷ هزار و ۲۱۷ نفر بوده. اما نکته اینجاست که ترکیه یکی از کشورهای اصلی پناهجویان ایرانی است! بر این اساس بیشترین تعداد ایرانیان در وضعیت پناهجویی در کشورهای ترکیه، آلمان، بریتانیا، عراق و استرالیا حضور دارند.

2

چرا ایرانیان برای تحصیل به ترکیه می‌روند؟

اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود. آمارهای دانشجویان ایرانی در ترکیه هم نشان از استقبال ایرانیان برای رفتن به ترکیه می‌دهد. نام ایران در پنج کشور اول که بیشترین سهم از بازار دانشجویان بین‌المللی در ترکیه را دارند، هم دیده می‌شود. سوریه، آذربایجان، ترکمستان، ایران و افغانستان به ترتیب کشورهایی هستند که ۵۰ درصد سهم از این بازار را دارند.

آمریکا، ترکیه، آلمان، ایتالیا و کانادا به عنوان پنج مقصد اصلی دانشجویان ایرانی در دنیا هستند. تعداد دانشجویان ایرانی در سال ۲۰۱۸ در ترکیه نسبت به سال ۲۰۱۷ افزایش ۵ درصدی داشت.

اما چرا دانشجویان ترکیه را انتخاب کردند؟ آنطور که رصدخانه مهاجرت ایران نوشته پایین‌تر بودن هزینه تحصیل در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورها یکی از دلایل اصلی افزایش جمعیت دانشجویان ایرانی در ترکیه است.

افزایش مهاجرت و دیوار جدید ترکیه

مهاجرت به ترکیه فقط برای مردم ایران جذاب نیست. ترکیه مدتی است به یکی از اصلی‌ترین مقاصد پناهجویان جهان تبدیل شده است. اما این کشور مدتی است که در تلاش است تا مانع ورود مهاجران غیرقانونی به کشور خود شود.

راهکار ترکیه برای این کار ساخت دیواری در مرز ایران است. دیواری با سه متر ارتفاع و دو متر طول با بلوک‌های بتنی ۷ تنی و یک متر سیم خاردار بالای آن. هر ۳۰۰ متر هم برجک‌های دیدبانی دارد و سایر تدابیر دیگر که ورود مهاجران را سخت‌تر می‌کند. مقامات ترکیه گفته‌اند دیوارکشی به منظور جلوگیری از انواع قاچاق، مهاجرت غیرقانونی و تامین امنیت مرزی است.

ترکیه و یونان، مانع سخت برای مهاجران

پیش از این هم یونان تلاش کرده بود که با ساخت یک دیوار بتنی مانع ورود مهاجران و پناهجویان غیرقانونی به کشور خود شود. حالا شرایط برای مهاجران غیرقانونی سخت‌تر از قبل شده است. بسیاری از مهاجران غیرقانونی از راه یونان به کشورهای اروپایی می‌روند. حالا علاوه بر خطرات دیگر که بر سر راهشان وجود دارد باید فکری هم به حال دیوارهای سیمانی طویل و عریضی کنند که برایشان کشیده شده.

به گزارش دویچه وله، پیش‌تر معاون پیشین وزیر مهاجرت یونان گفته بود: «ما با تلاش‌های زیاد موفق شدیم که سرازیر شدن مهاجران را مهار کنیم.» در سال ۲۰۱۹ حدود ۵۹ هزار و ۷۰۰ نفر به جزایر لیسبوس، ساموس، خیوس، کاس و لیروس رسیدند، اما در سال ۲۰۲۰ شمار مهاجران تازه رسیده به کم‌تر از ۹۷۰۰ نفر کاهش یافت!

حالا با دیوارکشی ترکیه با ایران احتمالا این آمارها کمتر می‌شود. به عبارتی این کشورها با گرفتن تصمیم‌های سخت‌گیرانه رسیدن به رویای زندگی بهتر که در سر بسیاری می‌گذرد را سخت‌تر می‌کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    چه بلایی به سر مردم درآورید که مهاجرت به ترکیه زیاد شده چهل سال پیش مردم حاضر نبودن مجانی برن ترکیه اما حالا اینقدر بدبخت شدیم که مردم پناه آوردن به ترکیه واقعا خجالت آور برای مسئولین مملکت ما

    • ناشناس

      کی این حرفا براش مهمه؟

    • ناشناس

      دقیقا، اگه فیلمهای قدیم ترکیه رو نگاه کنین متوجه میشین که چقدر فقیرن، البته الان فقیرتر هم هستن، الان این ترکیه برا ما شده اروپا، درحالی که زمانی ایران خودش اروپا بود، خیلی متاسفم

    • ناشناس

      برای مسئولین مهم نیست

    • هادی خان

      آفرین.دقیقاً درست گفتی . وقتی مردم می خوان از ایران برن مسئولین نه تنها جلوشون رو نمی گیرند بلکه میگن به جهنم.پس هر چی جمعیت کمتر کار دولت هم راحت تر

    • ناشناس

      اره داداش خدا بیامرزه اعلاحضرتو یمدت بعد ترکیه هم رامون نمیدن من خودم رفتم تو مرز دیدم چطور پلیس ترک پاسپورت ایرانو پرت میکنه جلو م

  • ناشناس

    جادّه؛ یک دســــت نَشیب اسـت… بیا برگـردیم!!بــویِ این خاک، غریب اسـت… بیا برگـــردیم!!بیـخود از گوشـــه یِ این بام؛ به آن بام مَپَرمیرسد؛ آنچه نصیب اسـت… بیـا برگردیم!!بر قُرقخانه معشـــوق؛ عَلَم کَـــس نزندپشتِ عیسی به صَلیـــب است؛ بیـا برگردیم!!جادّه؛ یک دسـت نَشیب است… بیـــا برگردیم!!

    • ناشناس

      برو بابا

  • ناشناس

    هر جایی به غیر از اینجا.

  • ناشناس

    اگه زندگی خوب حداقل برای بچه هامون میخایم چاره ای جز رفتن نداریم حالا هرجا که باشه چون نه پول نداریم نه پارتی نه امیدی به بهتر سدن اوضاع ما دهه۶۰ اینجا تباه شدیم بچگی همش توصف نفت روغن پنیر منظورم کوپن الانم تو کوچه خیابون دنبال یک لقمه نون خالی هیچی از زندگی نفهمیدیم

  • ناشناس

    انقدر عرصه مردم در واقع دانش اموزان و دانسجویان رو تنگ کردن که والدین چاره ای ندارن. رتبه های9000 ،11000 با سهمیه میرن پزشکی. بچه های ما باید پشت کنکور بمونن. محبوریم بفرستیم اون طرف

    • ناشناس

      با سهمیه میرون کشورهایی نظیر گرجستان ترکیه که مدرکشونو نه ایران نه هیچ کشور دیگه قبول نداره. عملا چند میلیارد خرج و هیچی

  • ناشناس

    ترکیه که هیچ. مردم دارن به کشورهای آمریکای لاتین میرن!

  • ناشناس

    صرف نظر از عملکرد غلط دولتها، باعث و بانی هشتاد درصد این مهاجرتها افزایش جمعیت خارج از حد استاندارد در هر کشوره.دیگه قانون (حداکثر تا سقف سه فرزندی) باید سراسر دنیا برای همیشه نهادینه بشه.هنوز در خیلی از کشورها خانواده هایی هستند که بالای سه فرزند بچه میارن و همین امر موجب هجوم جمعیت بیمصرف در این عصر تکنولوژی میشود،مضاف براینکه منابع طبیعی بر اثر ازدیاد جمعیت جای خود را به مصنوعات بشری میدهند که سلامتی بشر با بیماری و مهاجرت به خطر میافتد.

  • رنج کشیده

    این راز اعصار کهن برای حصول توانگری است:
    خدا منشاء رزق و روزی توست. مادامی که با منشاء در ارتباط باشید توانگر خواهید بود. هرگاه از خدا به عنوان تنها منشاء برکت رو بتابید و برای توانگری خود به مردمان و اوضاع و شرایط چشم بدوزید دچار مشکلات مالی می شوید. کاترین پاندر