به گزارش تجارتنیوز، واحدهای سیمانی در شمال کشور در تابستان با قطع برق و در زمستان با قطع گاز مواجهند. این موضوع میزان تولید این کارخانهها و به طبع آن قیمت محصولات را تحت تاثیر قرار میدهد. حال سوال اینجاست که آیا زنگ خطر برای سهامداران سیمانی به صدا درآمده است؟
عباس حسینی، نائب رییس انجمن صنفی کارفرمایان سیمان گفت: از شنبه هفته گذشته، همزمان با کاهش دمای هوا قطع گاز واحدهای سیمانی آغاز شد و همچنان ادامه دارد. در حال حاضر واحدهای سیمانی که در مناطق شمالی و شمال شرقی کشور قرار دارند، با قطعی گاز مواجه هستند و هماکنون تولید سیمان در این مناطق با سوخت مازوت انجام میشود.
زنگ خطر برای سهامداران سیمانی
ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سهام گفت: زمستان هر سال با توجه به برودت هوا و سرما گروههای سیمان، پتروشیمی و فلزات با تهدید کاهش مقدار تولید مواجهاند.
وی ادامه داد: امسال این اتفاق برای سیمانیها زودتر از موعد افتاده است. قطع گاز در زمستان برای شرکتهای سیمانی به معنی عدم استفاده از ظرفیتهای تولید و کاهش آن، کاهش سود و در نهایت به صدا درآمدن زنگ خطر برای سهامداران سیمانی است.
دنیای اقتصاد نوشت:
احیای بورس یا بهبود اقتصاد؟
خودتان را در شهری که در مه غلیظی فرو رفته است تصور کنید. دیدنش از نمای بالا برای خیلیها زیباست. نه؟ منظرهای که خیلیها برای دیدن آن به ارتفاع میروند تا شهر مه گرفته را از بالاترین نقطه بتوانند تماشا کنند، اما زندگی و فعالیت در شهر سراسر مهگرفته چی؟ زیباست؟ قابل تحمل است؟ نه برای یک روز و یک هفته، برای مدتها. مه غلیظی که به سختی میتوانید چشماندازی پیشرویتان داشته باشید و با ترس و لرز در آن قدم بر میدارید. این تصویر، تصویر امروز فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری در اوضاع و احوالی است که کارشناسان آن را ترسیم میکنند. کارشناسانی که معقتدند فضای پیشروی فعالیت اقتصادی، سرمایهگذاری، تحلیل و پیشبینی پر از ابهام است. چشماندازی نیست.
در همین مدتی که از عمر دولت سیزدهم میگذرد، قرار بوده است اتفاقهایی که در دولت قبلی همراه با انتقاد بوده است، دیگر تکرار نشود. اتفاقهایی که حامیان این دولت زمانی به آن دولت این اتهام را میزدند که فسادزاست، عامل بیثباتی است و چیزهایی از این دست اما حالا در قبال ادامهدار بودن آن اتفاقها سکوت کردهاند یا در خوشبینانهترین حالت موضعگیری، طلب صبر و وقت برای دولت از مردم میکنند.
راه دوری هم نیاز نیست برویم. موضوع، موضوع امروز و دیروز است که در کشور اتفاق افتاده است؛ فوریت دادن به بررسی لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با وجود تمام ذکر مصیبتهای نمایندههای مردم درباره فسادزا و رانتزا بودن آن، رای نیاورد. یا حذف قیمتگذاری دستوری که گویا قرار است فعلا سایه آن بر سر اقتصاد و بازارها باشد. از طرف دیگر وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، این مساله مطرح شد که حالا تمام قوا یک دست شدهاند و با صدای واحد میتوانند وعدهها و اقدامات مطرح شده را عملی کنند، اما چه اتفاقی افتاده است که وارد این فضای مهگرفته و نبود همصدایی شدهایم؟
سایه بیاعتمادی بر سر فضای اقتصادی
الناز افشار، کارشناس حوزه بورس در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» از کلیدواژه خلقالساعه برای تایید و رد تصمیمهای اقتصادی دولت و مجلس استفاده میکند. او معتقد است که چنین روندی جز «بیاعتمادی و فرار سرمایه از بورس هیچ نتیجهای نخواهد داشت.» به اعتقاد او «سرمایهگذاران بر مبنای تصمیمات سیاسی که بر روی سودآوری شرکتها اثرگذار است به تحلیل شرکتها میپردازند و وقتی که این تصمیمها لغو میشود، کل تحلیل سهامداران نقض خواهد شد و در نتیجه این مساله باعث بیاعتمادی و عدمتصمیمگیری درست و سردرگمی سرمایهگذاران میشود.» برای همین هم طبق گفته افشار سرمایهگذاران فرار را بر قرار ترجیح میدهند و «منجر به خروج نقدینگی از بازار میشود، چراکه توانایی تحلیل از سرمایهگذاران سلب شده است و سایه بیاعتمادی بر سر بازار سرمایه افتاده است.»
وجود فضای پر از ابهام و عدماطمینان نکتهای است که بهمن فلاح از دیگر کارشناسان حوزه بورس هم در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» به آن میپردازد. طبق صحبتهای او در چنین فضایی «هیچ چشمانداز خاصی را فعالان اقتصادی نمیتوانند در هیچ بازاری برای خودشان ترسیم کنند.» در نتیجه چه اتفاقی میافتد؟ فعالان حوزه بورس، کارشناسان اقتصادی، سرمایهگذاران، سهامداران و همه «دچار بلاتکلیفی و سردرگمی میشوند.» او البته در صحبتهایش در این بخش به این مساله هم اشاره میکند که این اتفاقها «همه سیگنالهایی منفی است که بار روانی زیادی برای سرمایهگذاران در بازارهای مختلف ایجاد میکند که چشمانداز روشنی نمیتوانند برای خودشان ایجاد کنند.»
کجای دنیا بورس رو دولت وبانک مرکزی میچرخونن؟اونم یه دولت ورشکسته؟؟؟؟؟
فردا بورس سبزه سبزه…این خواب هر شب سرمایداران برای طلوع فردا ساعت ۹ ساعت ۱۲/۵ ..همه خوابها خوش تبدیل به نا امیدی میشه…واقعا مردم ایران بسیار نجیبند …مسولین از خواب بیدار شوید..۳۰ میلیون سرمایگذار از پارسال بیش از ۷۰% از اصل پولشان نیست
دولت و تیم اقتصادی ..بورس چی شد..مردم گناه کردن .که سرمایشونو دادن بهتون..پس بدید..نخواسیم…همش ضرر..هر چی زمان بیشتر سرمایه گذاری .زیان بیشتر..
فردا مثبته..اونم قوی…نفروشید..الان واقعا دیگه قیمتا از کف سوارخم شده…دیگه ترسی نمونده..کلا سرمایمون با ۲۰% چه فر قی دارره…مسولین شرم نمیکنن!!!!!!!!
دوستان در مقطع بین مرگ دوباره بورس و متولد شدنش هسیم..فرق بین فروختن و ماندن ـقماره…هیچ چیز تو کشور و اقتصاد مشخص نیست..تصمیمات یک شبه برا بورس مریض بسیار خطرناکه..ولی شوک مثبت نیز بسیار انفجاری صعود خواهد کرد…هر کسی استرادژی خودشو داره.ولی صبر تا پایان سال کم ریسکتره
حالا که سهام سیتا سیمانی بعد دو سال به ۵۰درصد زیر قیمت اولیه رسیده .میگن کمبود تولید گاز برای شرکت سیمانی سهامدار را متضرضر میکند .ریدین با این طرز تفکرتون.حالا که زمستان شده گاز کم دارید.پس میشه بگی قبل زمستان چه گویی میخوردن
اینهمه ذخایر نفت و گاز داریم لااقل یه روزشو بفروشید بریزید تو کارت ملت یعنی ملت هیچ حقی ندارن
بورس مریض
بورس شده دغه دغه چه سرمایه گذاری که روب سرازیری خوب می تازد ولی در زمان مثبت بودن جون میکند با جون کندن دو روز مثبت همه را امیدوار میکنن بعد یک دفعه دل زده و ناامید انگار همه چی مریض است
دوستان عزیز بدانیم قطعا حقوقیها هیچ وقت در بورس ضرر نمیکنند ولی برعکس سودهای بالایی را به جیب میزنند
و در مقابل همیشه حقیقیها سود نمیکنند بلکه متضرر اصلی همین خرئه حقیقیها هستیم
سود حقیقیها از همدیگر است یعنی از جیب کسانی که به امید رشد سرمایه وارد بورس شدند
و نوسانگیری یعنی از جیب همدیگر برداشتن
بیاییم از نوسانگیری دوری و به دید بلند مدت سرمایه گذاری کنیم
با توجه به اینکه سهامها در کف قیمت و بسیار ارزنده اند
بله مخصوصا سهام عدالت که سالی 108 هزار تومان سود میده واقعا ارزنده است. شما این سهام را برای خودت نگه دار.