موضوعات داغ: # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت خودرو # ترامپ # پیش بینی بازارها # بانک مرکزی # بحران آب # مذاکره
سیدکریم معصومی خسروآبادی، عضو ناظر مجلس در ستاد قاچاق کالا و سوخت، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

آمار جدیدی از میزان قاچاق سوخت بعد از گذشت یک سال ارائه نشده است

قاچاق سوخت
عضو ناظر مجلس در ستاد قاچاق کالا و سوخت درباره آمار جدید میزان قاچاق سوخت در کشور گفت: من آمار دقیقی ندارم. یعنی اگر آمار جدیدی هم وجود داشته باشد هنوز به ما ارائه نشده است.

به گزارش تجارت نیوز، حدود یک سال از زمانی که رئیس‌جمهور پزشکیان اعلام کرد که بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون بشکه سوخت در کشور قاچاق می‌شود، می‌گذرد. با وجود وعده‌های دولت برای مقابله با قاچاق سوخت، بعد از آن زمان پر تب و تاب که رئيس‌جمهوری برای اولین بار چنین آماری را در کشور منتشر کرد، هنوز آمار جدیدی از میزان قاچاق منتشر نشده است.

همچنین به گفته کارشناسان بخش مهمی از برنامه‌های قانونی در حوزه ساماندهی انرژی، از جمله راه‌اندازی سامانه‌های کنترل و پایش، اجرایی نشده‌اند.

با این وجود سیدکریم معصومی خسروآبادی، عضو ناظر مجلس در ستاد قاچاق کالا و سوخت، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز از جدیت و پیگیری در دولت و مجلس در این خصوص خبر می‌دهد. البته او تاکید دارد که حل ریشه‌ای مشکل همچنان در گرو اجرای کامل مصوبات و یکپارچه‌سازی داده‌های دستگاه‌های مختلف است.

سامانه‌ها و آیین‌نامه‌های اجرایی برای مقابله با قاچاق سوخت هنوز اجرا نشده است

معصومی خسروآبادی با بیان مطالب بالا، درباره ساماندهی حوزه انرژی توضیح داد: یکی از موضوعات مهمی که صراحتا در بند «ب» ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم توسعه ذکر شده، بحث ساماندهی انرژی به‌ویژه در حوزه سوخت است.

او افزود: براساس این بند قانون هفتم مقرر شده وزارت نفت با همکاری بسیاری از سازمان‌های دیگر از جمله سازمان محیط زیست سامانه‌هایی را تعریف کنند و در این قسمت ساماندهی صورت گیرد. یعنی در عمل باید سامانه‌هایی برای این کار تعریف می‌شد و آیین‌نامه‌های اجرایی صورت می‌گرفت که متأسفانه تا به امروز علی‌رغم پیگیری‌ها، اجرا نشده است.

اگر بخواهیم واقعاً با قاچاق مبارزه کنیم یکی از ملزومات آن تاسیس سامانه‌هایی است که در برنامه هفتم به آنها تاکید شده است

عضو ناظر مجلس در ستاد قاچاق کالا و ارز درباره پیگیری‌هایی که درخصوص قاچاق سوخت در مجلس انجام شده است، گفت: جلسات متعددی درباره قاچاق سوخت برگزار شده است. معتقدیم اگر بخواهیم واقعاً با قاچاق مبارزه کنیم یکی از ملزومات آن تاسیس سامانه‌هایی است که در برنامه هفتم به آنها تاکید شده است.

راه‌اندازی سامانه‌ها اطلاعات به‌روز و یکپارچه‌سازی را در پی خواهد داشت

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی تاکید کرد: با راه‌اندازی این سامانه‌ها اطلاعات و داده‌های دقیق در اختیار مجموعه‌های مربوطه قرار می‌گیرد و از سوی دیگر یکپارچه‌سازی انجام می‌شود.

معصومی ادامه داد: در واقع همه سازمان‌های دخیل در اجرای این پروژه در یک فرایند داده‌های خود را در سامانه‌ها بارگذاری می‌کنند تا بتوان از این طریق، جلوی راه‌های فرار و مبادی که قاچاق از طریق آنها انجام می‌شود را کشف کرد.

رئیس‌جمهور به وزارت ارتباطات ماموریت داد که در طراحی این سامانه‌ها کمک کند

عضو ناظر مجلس در ستاد قاچاق کالا و ارز در واکنش به این سوال که رئیس‌جمهور در ابتدای روی کار آمدن دولتش در سال گذشته صحبت‌های زیادی درباره جلوگیری از قاچاق سوخت انجام داد. همچنین اعلام کرد بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون بشکه در روز قاچاق سوخت در کشور انجام می‌شود. بعد آن پیگیری‌ها و اطلاعات در یک سال گذشته دولت چقدر توانسته جلوی قاچاق را بگیرد، توضیح داد: همان‌طور که گفتید، آقای رئیس‌جمهور خیلی روی این موضوع پافشاری داشت و اصرار داشتند که جلوی قاچاق را باید گرفت. حتی در جلسات ستاد قاچاق کالا و سوخت خود شخصا حضور داشتند و به بسیاری از دستگاه‌ها در آن زمان ماموریت دادند تا این موضوع به صورت ویژه پیگیری شود. از جمله به وزارت ارتباطات ماموریت دادند که در طراحی این سامانه‌ها کمک کند تا یکپارچه‌سازی‌ها انجام شود.

آمار جدیدی درباره میزان قاچاق سوخت ارائه نشده است

این نماینده مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که آیا آمار جدیدی درباره میزان قاچاق سوخت بعد از یک سال به دست شما رسیده است. آیا شما به‌عنوان ناظر مجلس در ستاد سوخت، به نظرتان ارگان‌های ذی‌صلاح تونسته‌اند تا حدودی جلوی قاچاق را بگیرند، گفت: من آمار دقیقی ندارم. یعنی اگر آمار جدیدی هم وجود داشته باشد هنوز به ما ارائه نشده است.

مجلس و دولت با جدیت به‌دنبال برنامه‌ای مدون برای جلوگیری از قاچاق سوخت هستند

او در ادامه تاکید کرد: چیزی که می‌توانم بگویم این است که جدیت و پشتکار هم در دولت و هم در مجلس وجود دارد که جلوی قاچاق را با یک برنامه مدون بگیرند. منتها همان‌طور که گفتم ما به‌دنبال این هستیم که آن مواردی که در قانون به آنها تاکید شده است، اجرایی شود. به نظر من اگر این موضوعات اجرا شود در ادامه بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی