موضوعات داغ: # آینده طلا # آینده قیمت دلار # افزایش تقاضا دلار # قیمت دینار عراق # آینده مسکن # مسکن مهر # مسکن مهر پردیس # قیمت نفت
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

آینده طلا چه می‌شود؟ / اصلاح عمیق طلا پس از ثبت سقف تاریخی جدید با اعلام تعرفه‌های ترامپ

قیمت جهانی طلا (XAU/USD) روز چهارشنبه و در واکنش اولیه به اعلام تعرفه‌های جدید از سوی ایالات متحده افزایش یافت و به سقف تاریخی ۳ هزار و ۱۶۷ دلار رسید. اما پیش از پایان هفته وارد یک اصلاح عمیق شد. سرمایه‌گذاران اکنون تمرکز خود را بر اخبار مربوط به تعرفه‌ها و همچنین داده‌های تورمی آمریکا معطوف کرده‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، در حالی که طلا هفته گذشته را با روندی صعودی به پایان رسانده بود، روز دوشنبه نیز به مسیر صعودی ادامه داد؛ زیرا بازارها در آستانه اعلام تعرفه‌ها از سوی آمریکا با احتیاط معامله می‌کردند.

پس از افتی ملایم در روز سه‌شنبه، انس جهانی روز چهارشنبه در یک کانال محدود نوسان داشت. اما در ساعات پایانی بازار آمریکا، بار دیگر با موج صعودی همراه شد و در نهایت سقف تاریخی جدیدی با قیمت سه هزار و ۱۳۵ دلار را ثبت کرد.

تعرفه‌های جدید ترامپ؛ آغاز موج نوسانات

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، در روز موسوم به «روز آزادی» اعلام کرد از پنجم آوریل تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر تمامی واردات به آمریکا اعمال خواهد شد. تنها کشورهای بریتانیا، استرالیا و عربستان سعودی شامل این تعرفه پایه می‌شوند.

کانادا و مکزیک از این تعرفه معاف هستند، زیرا پیش‌تر و در ماه مارس مشمول تعرفه ۲۵ درصدی شده بودند. ترامپ همچنین اعلام کرد تعرفه‌های متقابل بالاتری نیز از نهم آوریل بر ۶۰ کشور که «بزرگ‌ترین متخلفان» خوانده شده‌اند، اجرا خواهد شد.

بر اساس این طرح، اتحادیه اروپا با تعرفه ۲۰ درصدی، چین با ۵۴ درصد و ژاپن با ۲۴ درصد مواجه خواهند شد. علاوه بر این، ترامپ تایید کرد که تمامی خودروهای خارجی مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهند شد.

در پی این اخبار و ورود سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن، طلا در ساعات معاملاتی آسیا روز پنجشنبه تا رکورد ۳ هزار و ۱۶۷ دلار رشد کرد.

اصلاح قیمت با افزایش نگرانی‌ها از رشد اقتصادی جهان

اما ترس فزاینده از تاثیر منفی سیاست‌های تجاری آمریکا بر اقتصاد جهانی و افت چشم‌انداز تقاضا برای طلا باعث شد روند معکوسی در بازار شکل گیرد.

همچنین برخی معامله‌گران فرصت را برای ذخیره سود مناسب دیدند. قیمت طلا تا سطح سه هزار و ۵۴ دلار کاهش یافت اما بخشی از افت را جبران کرد و در نهایت روز پنجشنبه با کاهش ۰.۶۵ درصدی بسته شد.

در همان روز، کریستالینا جورجیوا مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد تعرفه‌های گسترده دولت آمریکا تهدیدی جدی برای اقتصاد جهانی است، آن‌هم در شرایطی که رشد اقتصادی همچنان ضعیف است.

موسسه فیچ نیز اعلام کرد رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۵ به احتمال زیاد از پیش‌بینی قبلی ۱.۷ درصد کمتر خواهد بود. این نهاد هشدار داد که افزایش تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت مصرف‌کننده و کاهش سودآوری شرکت‌ها خواهد شد.

واکنش چین؛ رشد مجدد طلا و فشار از سوی داده‌های اشتغال آمریکا

روز جمعه، وزارت دارایی چین اعلام کرد که در واکنش به اقدامات آمریکا، از دهم آوریل تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام واردات از آمریکا اعمال خواهد کرد. پس از این خبر، طلا مجددا به بالای سه هزار و ۱۰۰ دلار بازگشت. اما در ادامه روز، دلار آمریکا با انتشار داده‌های قوی اشتغال قدرت گرفت و بار دیگر فشار نزولی بر طلا وارد شد.

اداره آمار کار آمریکا اعلام کرد در ماه مارس اشتغال‌زایی در بخش غیرکشاورزی (NFP) به ۲۲۸ هزار نفر رسیده که بسیار بالاتر از انتظار ۱۳۵ هزار نفری بازار بود. نرخ بیکاری در این دوره به ۴.۲ درصد افزایش یافت و نرخ مشارکت نیروی کار از ۶۲.۴ به ۶۲.۵ درصد رسید.

سخنان پاول و تداوم اصلاح قیمت

در آستانه پایان هفته، جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا گفت که تعرفه‌های اعلام‌شده فراتر از انتظار بوده‌اند و خطر افزایش تورم و کند شدن رشد را به همراه دارند. او تاکید کرد که هنوز نمی‌توان مسیر مناسب سیاست پولی را مشخص کرد و هدف اصلی این است که افزایش یک‌باره سطح قیمت‌ها به یک مشکل تورمی پایدار تبدیل نشود. پس از این اظهارات، روند اصلاحی قیمت طلا ادامه یافت.

بازار در انتظار داده‌های تورمی و سرنخ‌های جدید از جنگ تجاری

تقویم اقتصادی در نیمه نخست هفته پیش‌رو داده مهمی ندارد که تاثیر قابل‌توجهی بر طلا بگذارد. بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) چهارشنبه صورت‌جلسه نشست ماه مارس را منتشر خواهد کرد. اگر از این گزارش چنین برداشت شود که تمرکز سیاست‌گذاران بیشتر روی اثرات تورمی تعرفه‌هاست تا رشد اقتصادی، ممکن است طلا وارد فاز اصلاحی جدیدی شود.

روز پنجشنبه، داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) آمریکا برای ماه مارس منتشر خواهد شد. یکی از اعضای هیات‌مدیره فدرال رزرو، لیزا کوک، گفت در حال بررسی شواهدی است که نشان دهد تعرفه‌ها باعث افزایش پایدار فشارهای تورمی شده‌اند. او همچنین تاکید کرد که نگرانی درباره افزایش تورم بیشتر شده است.

اگر نرخ تورم ماهانه هسته به ۰.۴ درصد یا بالاتر برسد، دلار آمریکا احتمالا تقویت شده و فشار بیشتری بر قیمت طلا وارد خواهد شد. اما اگر این عدد پایین‌تر از انتظار باشد، یافتن تقاضا برای دلار دشوار خواهد شد.

ابزار FedWatch گروه CME نشان می‌دهد که بازار احتمال کاهش نرخ بهره ۲۵ واحد پایه‌ای در ماه مه را حدود ۴۰ درصد ارزیابی می‌کند، در حالی‌ که پیش از اعلام تعرفه‌ها این احتمال تنها ۱۵ درصد بود. بنابراین، بازار همچنان در وضعیت دوگانه‌ای نسبت به آینده دلار قرار دارد.

طلا در میان تنش‌های تجاری و ریسک‌های ژئوپلیتیکی

سرمایه‌گذاران همچنان تحولات جدید درباره سیاست تجاری آمریکا را دنبال می‌کنند. اگر دولت ترامپ از تصمیمات خود عقب‌نشینی کرده و وارد مذاکرات برای لغو تعرفه‌ها شود، سرمایه‌گذاران از موضع‌گیری برای رکود اقتصادی احتمالی عقب خواهند نشست و این موضوع می‌تواند موجب تقویت دلار شود.

اما اگر تنش‌ها پابرجا بماند و کشورهای مختلف با تعرفه‌های تلافی‌جویانه پاسخ دهند، طلا همچنان به عنوان پناهگاه امن مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین می‌توان انتظار داشت که نوسانات قیمت طلا در کوتاه‌مدت بالا باقی بماند.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی