قیمت دلار در سال ۱۳۹۸ با افزایش ۱۵٫۵ درصدی مواجه شد، اما در سال ۱۳۹۹ چه روندی برای دلار میتوان متصور بود؟
مهدی رئیسزاده، مشاور بانکی اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با تجارتنیوز میگوید: نه تنها وضعیت ارزی بلکه اقتصاد ما دچار سیاستزدگی شده، یعنی به دلیل تحریم و نوع روابط بینالمللی که داریم اقتصاد ما به طور قابل توجهی میتواند تحت تاثیر آن قرار بگیرد که البته گرفته است.
وی ادامه میدهد: بنابراین اگر روند فعلی بخواهد ادامه پیدا کند، دلار هم همانطوری که طی دو سه ماه اخیر رشد داشته، از این پس نیز میتواند این رشد تدریجی را به نوعی ادامه دهد. اما باید بدانیم با توجه به رشد منفی اقتصادی و رکودی که دچار آن هستیم، قدرت خرید مردم در حال کاهش بوده و این ممکن است از یک جایی به بعد با کاهش قیمت دلار همراه شود اما در مجموع روند قیمت دلار افزایشی خواهد بود.
رییسزاده میافزاید: به دلیل کاهش درآمدهای نفتی و تحریمی که در آن قرار داریم، نفت ما به سختی فروش میرود و آنچه که در بودجه پیشبینی شده قطعا محقق نخواهد شد. صنایع وابسته مانند پتروشیمیها هم وضعیت مناسبی ندارند. از سوی دیگر منابع ما در حصر است. در حال حاضر ما منابع قابلتوجهی در خارج از کشور داریم اما بلوکه است.
[imp content=”رییسزاده: کانال ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان برای دلار معقول است. شیوع ویروس کرونا بهترین اقتصادهای دنیا را هم به رکود کشانده که خروج از آن نیز زمانبر است. در حال حاضر دلار در محدوده ۱۶ هزار تومان در حال معامله است که میتوان انتظار داشت تا پایان سال تا ۱۸ هزار تومان نیز افزایش یابد.”]
این کارشناس در ادامه اضافه کند: درخواستهایی که برای رفع تحریم شده، برای آزادسازی این منابع است. اگر منابع ارزی آزاد شود و در اختیار قرار بگیرید ما میتوانیم به راحتی از این بحران نیز عبور کنیم که مشاهده میکنید در حال حاضر تمام تلاشها برای این آزادسازی است.
وی عنوان میکند: به دلیل وابستگی اقتصاد با مسایل سیاسی باید در روابط بینالملل کشور اقدامات اساسی صورت بگیرد. اگر تغییر قابلتوجهی صورت بگیرد و بتوانیم ارتباطات خوبی برقرار کنیم مانند رفع مسدودی برخی منابع ما که آمریکاییها به آن چشم دوخته بودند، کاهش نرخ که چندان مطرح نیست اما اگر این روند ادامه پیدا کند میتوانیم حداقل به ثبات قیمت امیدوار بود. ثبات قیمت در اقتصاد بسیار مهم است.
رییسزاده با اشاره به پیشبینی قیمت دلار در سال ۹۹ میگوید: با توجه به حد نهایی قدرت خرید اقتصادی مردم در شرایط فعلی، کانال ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان برای دلار میتوان متصور بود اما اگر کشور در شرایط رکودی نبود شاید میشد خیلی بهمراتب بیشتر از این کانال، افزایش نرخ برای دلار قائل شد.
وی در پایان تاکید میکند: کانال ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان برای دلار معقول است. شیوع ویروس کرونا بهترین اقتصادهای دنیا را هم به رکود کشانده که خروج از آن نیز زمانبر است. در حال حاضر دلار در محدوده ۱۶ هزار تومان در حال معامله است که میتوان انتظار داشت تا پایان سال تا ۱۸ هزار تومان نیز افزایش یابد.
قیمت دلار تا 200 هزار توامن هم خواهد رفت حالا بشینین نگاه کنین
یادش بخیر
چندسال پیش که هر 1 دلاری 1000 تومان بود عید که می شد 1 دلاری عیدی می گرفتم
بشینید تا دیگه بیاد پایین
دیگه دلار زیر ۱۵تومن نمیاد. با نظر کارشناس هم موافقم با ی شیب ملایم تا ۱۸تومن هم میرسه.
قیمت دلار به ۱۳۶۰۰ خواهد رسید
کرونا اومده…..
یعنی تلنگری از طرف خداست که از خواب غفلت بیدار شوید که بفکر مال اندوزی نباشید و بفکر عاقبت باشید .
یک عده از اقتصاد دان هایی که اتفاقا در مسایل اقتصادی و مدیریتی کشور نقش دارند ؛ فقط دنبال افزایش دلار و پرتر کردن جیب و سرمایه خویش هستند و از فقر وبد بختی مردم غافل . مگر سال کذشته نمی گفتید دلار نیمایی (۸تومانی) راهگشاست و معقول .و نرخ های دیگر فقط در بین دلال هاست و نقشی در واردات و صادرات ندارد .اکنون دلار نیمایی (۱۴ تومان ) شده است .نرخ تورم آن در یک سال چقدر است ؟ بابا کمر ملت شکسته وشما هنوز در پی افزایش هستید؟
دلار کمتر از 17000 تومن نه به نفع مملکت و به نفع دولته.
پس به نفع شما بود اره؟
پس به نفع شماست درسته؟
اقای دلال عزیز
این همه مسکن خالی تو شهر تهران سایر استانها هست!!
رونق مسکن دیگه چیه!
پول و سرمایه بادی وارد ارزش افزوده و تولید واقعی بشود.
چقدر میخواید آب ببندید به سیمان و.. . که مثلا بگید ساخت و ساز شهرسازی در حال بهبود و اشتغال زایی است.
اونهم خانه هایی که با یه نیم زلزله ، نمیتوانند سرپا بمونند!!!
مصرف آب کشور سالهایت بخاطر بساز بفروشها و پتروشیمی مصرف شده! پتروشیمی که در اضفهانی که اصلا آبی نداره ساخته شود. همه چیز غیرمهندسی خیلی بد طراحی شده.
از الان به بعد باید بهتر ساخت و از دانش و تجربه بهره برد.
اون موقع که انس جهانی طلا افزایشی بود مسئولان و کارشناسان می گفتن ایران در تحریم هست قیمت جهانی بر بازار داخلی تاثیر ندارد یه سال بعد این حرف شاهد افزایش زیاد انس جهانی شدیم و همزمان با رشد جهانی بازار طلا هم افزایشی شد و اومدن گفتن بازار طلا متاثر از بازار جهانی است مشکل نه دلار هست نه طلا و نه دلال بلکه مدیریت و چگونگی سازمان دهی ادارات و موسسات هست و استفاده از دانش و مدیریت جوانان نخبه به جای افراد پیر و ذهن زنگ زده هست