کد مطلب: ۵۰۲۷۸۶

دو روایت متفاوت از واردات مواد اولیه دارویی از چین:

قطع همکاری کونلون بانک چین با ایران / ۲۲۰ میلیون دلار ارز دارو بلاتکلیف ماند

قطع همکاری کونلون بانک چین با ایران / 220 میلیون دلار ارز دارو بلاتکلیف ماند

رییس کمیسیون اقتصادسلامت اتاق بازرگانی تهران از بلاتکلیفی 220 میلیون دلار ارز ترجیحی تخصیص یافته به شرکت‌های دارویی در چین خبر می‌دهد و می‌گوید: « کونلون بانک دیگر با ایران همکاری نمی‌کند، اگر بانک مرکزی راهی برای انتقال ارز پیدا نکند با کمبود دارو مواجه می‌شویم»

به گزارش تجارت‌نیوز ، چند روز پیش محمود نجفی عرب، رییس کمیسیون اقتصادسلامت اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد که واردات انواع دارو و مواد اولیه دچار مشکل شده است.

او خبر داد که بیش از دوماه است ارز لازم برای خرید داروی شرکت‌های تولیدی دارو به طرف چینی تحویل داده شده است. شرکت های داخلی هم ریال را به بانک های کارگزار داخلی تحویل دادند اما به دلیل مشکلاتی که در کونلون بانک چین ایجاد شده، هنوز مواد اولیه به کشور وارد نشده است.

حالا او در تکمیل این گفته‌ها به تجارت‌نیوز می‌گوید: 220 ملیون دلار از ارز ترجیحی اختصاصی به شرکت‌های دارویی به صورت یوان بوده تا بتوانند مواد اولیه را از منابع چینی تامین کنند اکنون نزدیک سه ماه است که این ارز نتوانسته از طریق واسطه چینی به تامین کنندگان مواد اولیه برسد بنابراین اجناس هم به ما نرسیده است. نجفی عرب به این سوال که چه مشکلی برای کونلون بانک پیش آمده، پاسخ می‌دهد: قبلا کونلون‌بانک برای ایران نقل و انتقال پول انجام می‌داد اما این بانک اکنون به علت تهدید و تحریم‌های آمریکا با ما همکاری نمی‌کند. بانک مرکزی هم هنوز موفق به پیدا کردن واسطه دیگری نشده است.

او با بیان این که این مسئله روی موجودی مواد اولیه شرکت‌های دارویی تاثیر دارد، می‌افزاید: احتمالا ما برای تولید برخی داروها در کشور با مشکل مواجه شده و به کمبود می‌خوریم. پس اگر راه جایگزین به رودی پیدا نشود کمبود دارو در راه است. اگر کمبود هم ادامه یابد برای تامین اضطراری، مجبور به خرید فوریتی دارو هستیم که چندین برابر قیمت تولید داخل است.

اتاق چین گزارشی دریافت نکرده!

با این حال مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، نسبت به مشکلی که نجفی عرب از آن حرف می‌زند، اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید: هیچ گزارشی از اعضای ما به عنوان تجاری که با چین کار می‌کنند، مبنی بر مشکلات نقل و انتقالات پول دریافت نشده. درحالی که حتی اگر تشکلی هم با چین همکاری می‌کرده اخبار آن باید حتما به اتاق چین منعکس می‌شده اما تا امروز هیچ گزارش موثقی مبنی بر این که واردکننده‌ای ارزش تخصیص داده شده ولی به مشکلی در چین خورده باشد، نگرفته‌ایم.

به گفته او در شرایط فعلی که واردات برای ما تقریبا کاری غیرممکن است، بهترین جایی که با ما همکاری می‌کند چین است. نشانه آن هم این است که بیش از25 درصد از کل تجارت ما با چین است. این کار را هم با سیستم‌های مختلف مبادلات پولی انجام می‌دهیم.

او با تاکید بر این که افرادی که به آنان ارز تخصیص داده شده تاکنون به مشکل حادی در واردات از چین برخورد نکرده‌اند، عنوان می‌کند: ممکن است چند مورد اتفاق بیفتد که به صورت موردی پیگیری و حل می‌شود ولی از ماجرای شرکت‌های دارویی نه از دولت گزارشی دریافت کرده‌ایم نه از تشکل‌های بخش خصوصی.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • Armin

    ببخشید به علت تحریم یا fatf???

  • ناشناس

    این مواد چینی بدرد نمیخورند .
    کاملا کیفیت فیک دارند .
    سرمایه گذاری روی نیروهای داخلی کنید تا بیشتر از این لطمه نخوردیم .

    • ناشناس

      توجه نکردی گفت مواد اولیه نمیشه اورد پس کدوم تولید داخلی

  • ناشناس

    کشور دوست و برادر چین.ههههههههههههه

  • ناشناس

    گفتن مثل اینکه آب خوردنمون هم داره از چین وارد میشه فعلا که شب ها داره برق قطع میشه چند روز دیگه هم دارو قطع میشه بعد از اون هم نوبت قطع آب هستش فقط گفتن دارو قرص خواب ورودش قطع نمیشه و به میزان کافی موجوده

  • امید

    چه اشکال داره
    بذار بدتر سر مسولین این
    کشور بیاد تا دوست و دشمن
    تشخیص بده

    • ناشناس

      برسر مسولین هیچی نمیاد کهاگر اینجوری بود همه مشکلات حل میشد اونها سوارهاند وما پیاده

  • ناشناس

    عب نداره دارو میخوایم چیکار حق مسلم ما انرژی هسته ایی هست ن دارو پس نیازی به دارو پول نون سقف بالا سر ما نیاز نداریم

    • متین

      چرا همه چیزرو به انرژی هسته ای ربط میدین،اول برو تحقیق کن ببین انرژی هسته ای چه کاربردهایی داره بعدا نظر بده

  • ناشناس

    هدفی جزنابودی مردم دارید؟،سیاست کثیف

  • ناشناس

    چین انگار یادش رفته سفارتش داخل ایران هست ??