به گزارش تجارتنیوز، هشدار گمرک درباره کاهش میزان ذخایر برنج و احتمال بالاتر رفتن قیمت این ماده غذایی پرمصرف، بار دیگر توجه رسانهها و مصرفکنندهها را به این بازار جلب کرده است.
گفته میشود درحالیکه برداشت برنج آغاز شده و واردات امسال هم آمار خوبی نداشته، بازار مصرف ممکن است بهویژه در فصل ممنوعیت واردات با کمبود و گرانی مجدد مواجه شود.
در طول یک سال اخیر جهش قیمت برنج خارجی، رقابت را از بین برد و مصرفکنندهای که حالا گزینه بهصرفهای برای انتخاب ندارد، ناگزیر کاهش مصرف را برگزیده است.
میانگین بالای قیمت برنج ایرانی، سالهاست بخشی از اقشار را به سمت مصرف برنجهای وارداتی سوق داده است. فراتر از آمارهای دولتی، قیمت بعضی از ارقام برنج ایرانی در بازار خردهفروشی به ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان رسیده و متوسط قیمت این برنج ۳۵ هزار تومان است (دنیایاقتصاد).
امکان تغییر سازوکار واردات برنج
از سوی دیگر با توجه به پیشبینی کاهش تولید برنج بهخاطر خشکسالی و کاهش واردات با قطع ارز ۴۲۰۰ تومانی، مسئولان تأمین بازار، خواستار تغییر قوانین مربوط به ممنوعیت واردات در زمان برداشت برنج شدهاند.
در سال زراعی ۹۹-۹۸ بارشهای مناسب، باعث شد سطح زیرکشت برنج بویژه در استانهای دیگر(غیر از استانهای شمالی) افزایش یابد و سال گذشته بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج تولید شد. اما خشکسالی سال زراعی۱۴۰۰-۹۹ سطح زیر کشت برنج در استانهای دیگر را کاهش داده و کاهش تولید برنج پیشبینی شده است.
از سوی دیگر قطع ارز دولتی واردات برنج از سال ۹۸ کاهش واردات را بهدنبال داشته است. این دو موضوع نگرانیهایی در مورد افزایش قیمت برنج در ماههای پیش رو را ایجاد کرده است.
درخواست بازنگری در قانون
در تازهترین موضعگیری برای تأمین برنج مورد نیاز، گمرک در مکاتبه با وزارت صمت، خواستار تجدید نظر در قوانین موبوط به واردات برنج شده است. براساس قانون و با هدف حمایت از تولید داخل، ممنوعیت فصلی واردات برنج از ابتدای مردادماه تا پایان آبانماه اعمال میشود و تنها برنجهایی که قبل از ۳۱ تیرماه دارای قبض انبار و اعلامیه ورود و همچنین ثبت سفارش باشند امکان اظهار و ترخیص دارند و خارج از آن واردات به بعد از ممنوعیت موکول می شود. اما امسال با توجه به وضعیت تولید و میزان ذخایر گمرک از وزارت صمت تقاضا کرده تا در قوانین مربوط به محدودیت واردات برنج تجدید نظر شود.
در نامه گمرک آمده است: با توجه به شرایط موجود و خشکسالی سالجاری به نظر میرسد که برای جلوگیری از هرگونه تبعات کمبود برنج یا افزایش قیمت آن در ماههای آتی، تصمیم ابلاغ شده نیاز به بررسی مجدد و بازنگری فوری خواهد داشت. (روزنامه ایران)
مهمترین اخبار حوزه کشاورزی را در صفحه کشاورزی تجارتنیوز بخوانید.
بذرشالی شهریار از کجابایدگرفت
باعرض تبریک به ریس جمهور جدید .واقعا باشروع بکارکرنش تورم۵۰۰درصد رانیامده داریم لمس میکنیم آفرین داعش با اسلحه میکشه مسولین ما گرانی .تأسف تأسف مسولین تجربه قیامتی اعتقاد دارند حتما حتما باید جوابگوی خون شهدای ما باشند این چه مملکت داربست خجالت آور است باید ازوضعیت موجود مسعولیتش خودکشی کنند نه عیش نوش.
ولی این رو هم باید توجه داشت که برنج ایرانی افزایش قیمتش اصن تناسبی با تورم بقیه محصولات نداشته این چند ساله ؛ کشاورزی ک برنج میکاره باید هوا بخوره؟
هر سال قدرت خریدش کمتر میشه
اخر این سرکوب قیمتا از یه وری میزنه بیرون
یا کشاورز زمیناشو میفروشه و میشه ویلا یا بایر انداخته
یا مجبور میشه چندین بار کشت کنه کع باعث نابودی ذخایر زیرزمینی میشه همه چیزو باید چند جانبه دید چار روز دیگه شمال نشه مثل خوززستان الان و با کم ابی مواجه بشن
بساط انتقال اب شمالم ک ماشاالله راه افتاده….
به نظرم برنج از سبد غذایی مردم باید حذف شود چون مصرف این برنج ها به دلیل تراریخته بودن و نیز سفید شدن برای سلامتی به ویژه نسل آینده مضر است.در این جنگ اقتصادی نیز باعث عدم خروج ارز از کشور می شود.
تا غرب بداند ما نیازی به آنها نداریم.
نظر شما چیه جهت جلوگیری از خروج ارز هوا بخوریم؟