به گزارش تجارت نیوز، رویداد تامین مالی پلتفرمهای آنلاین روز ۶ خردادماه به میزبانی انجمن تجارت الکترونیک در محل کتابخانه ملی برگزار شد. در این رویداد، جمعی از فعالان زیستبوم نوآوری، نمایندگان دولت و مدیران شرکتهای فناور حضور داشتند. در این رویداد گفتوگویی میان حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و نیما قاضی، رئیس هیاتمدیره انجمن تجارت الکترونیک تهران انجام شد.
پیش از این کمیسیونهای مجلس در گزارشی قانون تامین مالی را مترقی توصیف کرده بودند. معاون علمی ریاست جمهوری در این نشست به موضوعات مربوط به قانون تامین مالی پرداخت.
افشین در این نشست اعلام کرد، اصلاحیه این قانون در مجلس رأی آورد و فرصتی به دست داد تا برای بهبود ظرفیتهای توسعه اقتصاد دیجیتال، از آن استفاده کرد. او همچنین توضیح داد که این قانون، ذیل خود شورایی تعریف میکند که معاونت علمی در آن حضور نداشت. همچنین با پیگیریهای معاونت علمی ریاست جمهوری و همکاری وزارت اقتصاد، اصلاحات لازم برای حضور نمایندگانی از معاونت صورت پذیرفت.
با قانون تامین مالی، داراییهای نامشهود استارتاپها میتواند به عنوان وثیقه مورد استفاده قرار گیرد
افشین در این گفتوگو با تاکید بر نقش قانون در توسعه تامین مالی گفت: «ما ظرفیت قانونی مناسبی در کشور داریم. قانون اول، قانون جهش تولید است و قانون دوم نیز که در مرحله تدوین آییننامه قرار دارد، قانون تامین مالی خواهد بود.»
طبق گفته افشین، استارتاپها میتوانند با استفاده از ظرفیت این قانون، از داراییهای نامشهود خود به عنوان وثیقه بهره ببرند.
به علاوه، افشین با اشاره به چالشهای ارزشگذاری داراییهای استارتاپی گفت: «لازم است داراییهای اکوسیستم استارتاپی به رسمیت شناخته شوند و قابلیت ارزیابی پیدا کنند. مسئولیت این ارزیابی به معاونت علمی سپرده شده که گامی مهم در حمایت رسمی از این داراییها به شمار میرود.»
تخصیص اعتبار 20 همتی اوراق توسعه فناوری/ طرح انتشار اوراق از تیرماه برای مردم و بانکها
افشین با اشاره به نتیجه پیگیریهای معاونت علمی در مورد افزایش اعتبار سرمایهگذاری خطرپذیر که با ابلاغیه معاون اول ریاست جمهوری به نتیجه رسید، اعلام کرد: «مبلغ اولیهای که برای طرح اوراق توسعه فناوری در نظر گرفتهایم، 20 هزار میلیارد تومان است. در سال گذشته هنر کردیم و توانستیم 10 هزار میلیارد تومان اعتبار کسب کنیم و پیشبینی میشود در پایان سال به 30 هزار میلیارد تومان برسیم. هدفگذاری ما این است که مجموع اعتبار سرمایهگذاری خطرپذیر به 50 هزار میلیارد تومان برسد. این آییننامه با امضای محمدرضا عارف، معاون اول ریاستجمهوری، بهصورت رسمی ابلاغ شده و طبق برنامه، اوایل تیرماه طرحها برای انتشار اوراق اعلام میشوند. فروش اوراق نیز از ابتدای تیرماه آغاز خواهد شد.»
همچنین به گفته افشین، بر اساس ماده ۱۲ این آییننامه، خرید اوراق برای عموم مردم و بانکها امکانپذیر خواهد بود.
اعتبار مالیاتی به معنای بخشش نیست، دولت در حال سرمایهگذاری است
او با تاکید بر رویکرد دولت در استفاده از ابزار اعتبار مالیاتی توضیح داد: «وقتی از اعتبار مالیاتی صحبت میکنیم، به این معنا نیست که دولت مالیات یک شرکت را میبخشد. در واقع به این معناست که دولت به این نتیجه رسیده که کسبوکارهای یک حوزه به پختگی لازم رسیدهاند. دولت با تخصیص اعتبار مالیاتی در واقع به دنبال سرمایهگذاری است.»
افشین با اشاره به نابرابری سرمایهگذاری و درآمد حوزه نانو، استدلال خود درباره سرمایهگذاری را تکمیل کرد و افزود: «سرمایهگذاری ما در حوزه نانو حدود هزار میلیارد تومان بوده، در حالی که درآمد آن به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان میرسد.»
افشین: ما به مشورت نیاز داریم و وعده پیگیری میدهیم
در بخش دیگری از این نشست، افشین در پاسخ به پرسش نیما قاضی درباره ورود صندوق توسعه ملی به حوزه اقتصاد دیجیتال گفت: «امروز امکان اصلاح قانون تامین مالی فراهم شده و این پتانسیل وجود دارد که بندهایی مرتبط با اقتصاد دیجیتال به آن اضافه شود. همچنین میتوانیم برای عضویت در شورای این صندوق اقدام کنیم.»
او در مورد همکاری و تعامل بیشتر با اجزای اکوسیستم استارتاپی افزود: «ما به مشورت نیاز داریم و وعده پیگیری جدی میدهیم.»
نمیتوان هر چالشی را با تعطیل کردن حل کرد/ فضای کسبوکار در کشور امن است اما نیاز به بلوغ در گفتوگو دارد/ علاقهای نداریم که برخی مسائل رسانهای شوند
افشین در پایان اظهارات خود به چالشهای کلان فضای اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: «در مسیر توسعه متوازن، چند اشکال مهم داریم. یکی از آنها سرپوش گذاشتن بر مشکلات است. باید بدانیم که فضای کسبوکار امن است، اما نیاز به بلوغ در گفتوگو دارد. نمیتوان برای حل چالشها در یک حوزه کسبوکارها، کل آن بخش را بست و تعطیل کرد. در مورد مسائلی که اخیراً در حوزه سلامت دیجیتال پیش آمده، در جریان قرار گرفتیم و جلساتی برگزار کردیم. من شخصاً این مساله را پیگیری کردم. درخواست میکنم دوستان برای حل چالشها به ما کمک کنند و ما را در جریان قرار دهند. ما علاقهای نداریم این مسائل رسانهای شوند.»
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارتنیوز بخوانید.