به گزارش تجارتنیوز، افزایش حقوق کارگران برای سال ۹۹ با حاشیههای بسیاری همراه بود و هنوز ادامه دارد؛ به نحوی که نمیتوان گفت پرونده افزایش دستمزد برای سال جاری بسته شده است.
هر ساله افزایش حقوق پیش از آغاز سال نو تعیین میشد، اما در اسفند ۹۸ جلسات افزایش حقوق دیر آغاز شد و با شیوع ویروس کرونا این جلسات به سال بعد موکول شد.
وزیر کار نیز گفت که در نیمه اول فروردین ماه میزان افزایش حقوق کارگران تعیین شود، اما این وعده نیز عملی نشد.
نهایتا در پایان هفته سوم فروردین ماه میزان افزایش مزد کارگران ۲۱ درصد اعلام شد و دریافتی یک کارگر مجرد (بدون احتساب بیمه) برای سال ۹۹ معادل دو میلیون و ۶۰۵ هزار تومان تعیین شد.
اما اعتراض نمایندگان کارگران به میزان افزایش حقوق همچنان ادامه دارد و در روز دهم اردیبهشت ماه رئیس قوه قضائیه به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داد تا در ظرف مدت ۱۰ روز به مشکلات حوزه کارگری رسیدگی شود که این جلسه در هفته گذشته تشکیل شد.
به تازگی نیز وزیر کار اعلام کرد که قرار است پیشنهاد افزایش حق مسکن دستمزد کارگران پس از تصویب در شورای عالی کار برای بررسی و تایید نهایی به هیات وزیران تقدیم میشود.
براساس اعلام روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت کار قرار است نشست شورای عالی در روز چهارشنبه هفته جاری تشکیل شود تا در یک بررسی سه جانبه در این باره تصمیمگیری و نتیجه به هیات وزیران منعکس شود.
مساله حق مسکن نیست
فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار به تجارتنیوز گفت: طبق اظهارات مقام معظم رهبری باید نظرات کارگران نیز لحاظ شود و به سمت عدالت برویم. برای اجرای عدالت نیز باید ماده ۴۱ قانون کار به صورت کامل اجرا شود چون حق مسکن نیز مانند حق بن و نرخ پایه سنوات در همه بنگاهها اجرا نمیشود و مشمولیت همهگیر ندارد.
وی افزود: وقتی مشمولیت همهگیر ندارد معنای عدالت نیز حاکم نیست بنابراین بحث ما حق مسکن نیست، موضوع اجرایی نشدن ماده ۴۱ قانون کار در افزایش حقوق امسال است.
کمک هزینه مسکن کارگران در حال حاضر ۱۰۰ هزار تومان است.
با توجه به اظهارات نمایندگان کارگران و پیگیریهایی که برای لغو مصوبه میزان افرایش حقوق از سوی آنها در حال انجام است و همچنین پیشنهاد افزایش حق مسکن که از سمت وزیر کار مطرح شده است، باید دید آیا در آینده تغییری در میزان افزایش حقوق کارگران ایجاد میشود؟
بابادوملیون تومان پول یه شیشه ادکلن هم نمیشه تو این گرونی ووضع اقتصاد بعدشما جناب وزیر کاراین رو به عنوان حقوق به کارگر زحمتکش میدین.
همه اش حرف خیلی نا امیدیم انشاالله که درست بشه…
خداوکیلی کدام وعده هاشون عملی شد که این دومی باشد
اگر حرف گوش کنید این عمل به راحتی حل میشود کلیه دریافتی های یک کارگر را فقط به نام حقوق به ثبت برسانید واگر افزایشی هم بخواهد انجام بگیرد به نام افزایش حقوق میباشد که هم شامل کارگران شاغل میشود وهم بازنشسته وهم اشخاصی که بیمه بیکاری میگیرن این راه بهترین راه است
چطور شده حقوق کارمندها بالا بردید به تورم نگاه نکردید که شاید کار مفیدشان یک ساعت در روز نباشد حالا رسیدین به کا رگر صحبت تورم است در
مشکل اصلی تمام کارگران ایران خود وزیر کار است که زد کارگر میباشد باید کلیه ارگانهای کارگری تلاش کنند تا این زد بشر را حذف کنند چون واقعا لیاقت ندارد ..
سلام
من یه مقایسه میکنم خودتون قضاوت کنید،
من یه کارگر شرکتی در قسمت فنی یکی از ادارات دولتی با مدرک فوق دیپلم هستم ۱۵ سال سابقه کار در همین اداره رو دارم ،حقوقم امسال با همه مزایام و کسر بیمه شده ۲میلیون و ۶۰۰هزار هر روز ساعت۷ تا ۳/۵میرم سر کار پنجشنبه ها رو هم میرم
یه نگهبان ساده تو همون اداره با مدرک دیپلم ولی چون پارتی داشت اول قراردادی شد الان دوسه ساله رسمی شده فیش حقوقیشو امسال دیدم ۵میلیون و ۸۰۰ هزار تومن،ساعت کاریش بصورت۲۴کار ۴۸استراحت یعنی تو اون دوروز هم میتونه واسه خودش درآمدی داشته باشه
حق کارگر رو خوردن جواب سختی داره .انشاالله به حق ابوالفضل کسی که حق کارگران را ضایع میکنه خیر نبینه به همین درد ما گرفتار شده .ما از حقمون نمیگذاریم خدا هم از سرتون نگذره……
بخدا کارگرا گناه دارن..اوناهم زنو بچهاشون حق زندگی دارن.واقعاخودشون نمیدونن بااین حقوق میخان چجوری زندگیشونو بچرخونن
اگر حقوقها اضافه بشه که تورم میره بالاتر همه چیز گرون میشه همون حق مسکن و بدید کافیه ما که راضی هستیم و من الله توفیق
تو کارگر نیستی اینکه گفتی، نظر کارگر نیست