کد مطلب: ۳۱۷۴۱۴

افزایش نرخ ارز موجب رونق صادرات معدنی شد

افزایش نرخ ارز موجب رونق صادرات معدنی شد

رییس خانه معدن گفت: هم‌اکنون نرخ ارز در حال شکل‌گیری است و اگر به 10 هزار تومان برسد، نگرانی بابت خروج ارز از کشور و تولید نداریم.

رییس خانه معدن گفت: هم‌اکنون نرخ ارز در حال شکل‌گیری است و اگر به 10 هزار تومان برسد، نگرانی بابت خروج ارز از کشور و تولید نداریم. محمدرضا بهرامن گفت: بخشنامه‌های متعدد ارزی در شش ماه گذشته و تغییرات شدید نرخ ارز، مشکلاتی را برای تولید ایجاد کرد به نحوی که نتوانستیم در بخش معدن و صنایع معدنی، ماشین آلات مورد نیاز خود را وارد کنیم.

به گزارش تجارت‌نیوز، او با اشاره به دغدغه دولت برای خروج ارز، افزود: به همین دلیل دولت محدودیت‌هایی را اعمال کرد؛ اما از سوی دیگر افزایش نرخ ارز منجر به رونق صادرات سیمان و فولاد و برخی دیگر از محصولات معدنی شد. رییس خانه معدن با بیان اینکه در یک بازه زمانی شش ماهه کسب و کار در ایران دچار مشکل شد، گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از مسائل حل شده است.

به این معنا که ٤٥ روز است اوضاع ارزی بهتر شده و نرخ ارز به رقم واقعی خود نزدیک می‌شود. او ادامه داد: هم‌اکنون نرخ ارز در حال شکل‌گیری است و اگر به 10 هزار تومان برسد، نگرانی بابت خروج ارز از کشور و تولید نداریم.

اما باید حفظ کیفیت را هم در دستور کار قرار دهیم. اکنون شاهد رشد صادرات هستیم. چراکه اگر مس و فولاد را کنار بگذاریم، محصولاتی مثل گچ و سیمان روی دست ما باقی می‌ماند. بهرامن گفت: تولید این محصولات تا پیش از افزایش نرخ ارز توجیه اقتصادی نداشت در حالی که نرخ ارز فرمایشی کنترل می‌شد؛ اما اکنون که نرخ منطقی شده وضعیت بهتر است و صادرات رونق گرفته است.

از آن سو، رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد که سهم واقعی محصولات معدنی در تولید ناخالص ملی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. نشست خبری هیات‌مدیره خانه معدن ایران با محوریت چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن و صنایع معدنی با حضور رییس خانه معدن ایران، رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران و یکی از اعضای هیات‌مدیره خانه معدن برگزار شد.

در این نشست بهرام شکوری، رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران، از آمارهای رسمی مبنی بر سهم کمتر از یک درصدی معدن در تولید ناخالص ملی خبر داد و علت آن را محاسبه نشدن سهم محصولات معدنی در صنایع پایین دستی عنوان کرد. این در حالی است که به گفته وی سهم واقعی معدن در تولید ناخالص ملی ۲۰ تا ۳۰ درصد است. اوادامه داد: منابع معدنی به کار رفته در خودرو و ساختمان‌سازی به ترتیب ۵۰ و ۹۰ درصد است که باید در محاسبه تولید ناخالص ملی در نظر گرفته شود.

شکوری با بیان اینکه واقعی شدن سهم معدن در تولید ناخالص ملی باعث حمایت بیشتر از این بخش می‌شود، اظهار کرد: بانک مرکزی در محاسبه تولید ناخالص ملی فقط فولاد را در نظر می‌گیرد، اما اخیرا از سوی خانه معدن درخواست شده که سهم هر ماده معدنی جداگانه در نظر گرفته شود. او همچنین تاکید کرد که بخش معدن و به ویژه صنایع کوچک در این بخش می‌تواند برای جذب نقدیندگی و سرمایه‌های سرگردان در کشور مورد استفاده قرار گرفته و اشتغال ایجاد کند.

رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه میزان کل سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی تاکنون حدود ۵۰ میلیارد دلار است، تصریح کرد: باید فعالیت‌های اقتصادی را سودآور کنیم تا مردم مجاب شوند به جای خرید ارز و سکه در بخش تولید سرمایه‌گذاری کنند.

منبع: روزنامه تعادل

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.