به گزارش تجارتنیوز، در پایان بیست و یکمین نشست سران سازمان شانگهای که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، سران ۸ کشور عضو اصلی سازمان، نظر موافق خود را با تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران از عضو ناظر به عضو اصلی اعلام و اسناد مربوط به آن را امضا کردند.
بر این اساس فرآیند فنی تبدیل عضویت ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان آغاز شده و کشورمان از این پس به عنوان عضو اصلی این سازمان مهم منطقه ای با کشورهای عضو همکاری و تعامل خواهد داشت.
ایران به عنوان عضو کامل سازمان شانگهای پذیرفته میشود
شی جین پینگ رئیس جمهور چین که امروز جمعه به صورت مجازی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان شرکت داشت، اعلام کرد که ایران به عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای پذیرفته میشود.
رئیس جمهوری چین طی سخنرانی آنلاین خود در این اجلاس از تحریمهای اعمال شده بر مبادلات اقتصادی جهان انتقاد کرد.
وی از هیچ کشوری نامی نبرد اما گفت هرگونه موانع در تجارت، تجارت و فناوری باید برداشته شود و این فرصتها در اختیار همه قرار گیرد.
رئیس جمهوری چین از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست «در کنار یکدیگر بایستند» و اجازه ندهند کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مورد حمله کشورهای دیگر قرار گیرند.
تمرکز شی جین پینگ نیز بر افغانستان بود و گفت که جامعه بینالمللی باید برای مقابله با چالشهای پیش روی افغانستان با یکدیگر همکاری کند.
وی افزود: «ما باید افغانستان را به داشتن یک دولت فراگیر تشویق کنیم.. ما باید با همه انواع تروریسم مبارزه کنیم. بیایید سعی کنیم افغانستان را به راه صلح و ثبات تبدیل کنیم.»
شی جین پینگ همچنین به طور مفصل در مورد بیماری همهگیر و پیامدهای آن صحبت کرد و گفت که پکن طی پنج سال آینده میلیونها دلار در توسعه تجارت در حوزه شانگهای سرمایه گذاری میکند. شی جین پینگ همچنین از ایجاد هزاران موسسه آموزشی برای شهروندان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) توسط چین خبر داد.
بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امروز جمعه با حضور سران ۱۲ کشور عضو و ناظر از جمله آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز شد.
براساس گزارش ایرنا در این اجلاس منطقهای که با میزبانی تاجیکستان برگزار می شود، علاوه بر رئیس جمهوری تاجیکستان، سران قرقیزستان، قزاقستان، بلاروس، پاکستان، ترکمنستان و ازبکستان نیز حضور دارند و روسای جمهوری روسیه، چین، هند و مغولستان نیز به صورت آنلاین در این نشست شرکت کرده اند.
وزارت خارجه تاجیکستان که کشورش میزبان این اجلاس است دو روز پیش اعلام کرده بود که روند پذیرش جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای (SCO) در پایان این نشست آغاز می شود.
مهمترین اخبار حوزه اجتماعی و سیاسی را در صفحه جامعه تجارتنیوز بخوانید.
روحانی و رئیسی فقط یک رئیس جمهورن
کاری که روحانی و ظریف در هشت سال نتوانستند ریسی در یک ماه انجام داد
به خاطر اینکه هنوز چشمش به پشت سرش بود و منت کشی آمریکا و اروپا میکرد وقتی بی محلشون کنی خودشون بر میگردن منافعشون تو ایران زیاد هست و شرکتهای اروپایی درآمد خوبی از بازار ایران داشتند که دو دستی تقدیم چین کردند…
همیشه بعد از دو سال نتیجه کارهای رئیس جمهور منتخب معلوم میشود و هر چه در این دو سال اتفاق می افتد از دولت قبل است!
نه رئیسی پول واکسن داد نه توافق شانگهای را انجام داد همه اش را قبلی ها با دوندگی پول واکسن و قانع کردن اعضا را انجام دادند!
باید در بررسی ها منصف بود!
بعد از ادعای آمریکا و بلوف ترامپ برای جنگ با ایران و پاسخ ایران و عقب نشینی آمریکا، در اولین جلسه داخلی بعد از این وقایع رئیس وقت این پیمان شانگهای تلویحا ایران را عضو اصلی خطاب کرد. وقتی که ایران توان دفاع از خود را جلوی آمریکا هم دارد و آمریکا حاضر به درگیری همه جانبه با ایران نیست. پس عضویت ایران در این سازمان هم هیچ هزینه ای برای اعضای این سازمان ندارد چه بسا منافع دسترسی و منابع هم برای این سازمان دارد. پس لطفا الکی این مسائل رو به رئیسی و روحانی نسبت ندهید. در همه دنیا (متاسفانه به جز ایران) دولت ها به منافع خودشان فکر می کنند و فقط منافع بیشتر هست که چارچوب سیاست خارجی شون رو تعریف می کنه.