به گزارش تجارتنیوز، با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، احتمال این که بازارها دستخوش تغییراتی شوند بیشتر میشود.
پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی در تحلیل وضعیت بازارها تا انتخابات به تجارتنیوز گفت: وقتی صحبت از انتخابات یا هر اتفاق دیگری در سطح سیاسی، اقتصادی و… میشود، موضوعی به نام تحلیل بین بازارها نیز به میان میآید. یک بازار به صورت جدا قابل بررسی نیست. حجم نقدینگی به دو هزار و 70 هزار میلیارد تومان رسیده است که اگر اعتمادسازی در بازارها وجود نداشته باشد شاهد حضور این پول در بازارها هستیم.
وی معتقد است: در حال حاضر به علت مباحثی که درباره FATF وجود دارد، دیدگاه نسبت به آن اینگونه است که ایران عضو FATF نمیشود، وارد لیست تحریمها میشود و مشکلات بانکی بسیاری پدید میآید در نتیجه قیمت دلار تمایل به افزایش دارد.
آینده طلا
مولوی در تحلیل عملکرد بازار طلا عنوان کرد: قیمت طلا نیز متاثر از بازار موازی مثل دلار است، گرچه در سطح جهانی این دو بازار در تعارض هستند اما در ایران این دو بازار در یک مسیر قرار دارند، براین اساس تا زمانی که موضوع FATF وجود دارد به مرور شاهد افزایش قیمت طلا هم هستیم اما در انتخابات ممکن است دولت برای اینکه شرایط را مساعدتر نشان دهد ممکن است بخواهد بازارها را کنترل کند و قیمتها را پایینتر بیاورد اما این که دولت تا کجا این روند را ادامه میدهد؛ با تحلیل تکنیکال یا فاندمنتال نمیتوان تحلیل کرد.
وی تاکید کرد: هرگونه تنش و هر بحثی که موجب بحران شود به علت این که از یک سو نقدینگی در اقتصاد بالاست و از سوی دیگر بانک مرکزی نرخ بهره بدون ریسک را روی 15 درصد بسته است امکان دارد رخ دهد و شاهد خروج نقدینگی از بازار باشیم.
از دیگر فاکتورهایی که این اقتصاددان برای تحلیل بازارها استفاده میکند نوع تصمیمگیریها در اقتصاد است، وی در این خصوص بیان کرد: از آنجایی که تصمیمگیریهای اقتصادی ما مبتنی بر فرد است، تجربه و خطا در آن لحاظ نمیشود و خظای قبلی دقیقا تکرار میشود.
براساس اظهارات وی، در بودجه سال 99 مباحثی درباره دلار هشت هزار و 500 و 4200 تومانی وجود دارد؛ بنابراین این لایحه نیز میتواند بر نرخ دلار تاثیرگذار باشد.
آینده سهام و خودرو
به گفته وی، بازار سهام نیز در سالهای 97 و 98 به علت افزایش قیمت دلار رشد کرده است، به عبارتی نرخهای تسعیری که میتوانست انجام دهد و به خورد صورتهای مالی داده شود، باقی مانده و این بازار هم صعودی است.
بازار خودرو نیز از دیگر بازارهایی بود که مولوی در تحلیل آن گفت: چون عرضهای در بازار خودرو وجود ندارد و خودروهای خارجی بازدهی بالایی میدهند، این بازار نیز در حال رشد است؛ بنابراین بعید نیست نقدینگی زیادی وارد این بازار شود.
وی در پایان اینگونه جمعبندی کرد: اقتصاد در حال کوچک شدن است، واردات بسیاری از کالاها محدود شده و بازارهایی وجود دارند که نقدینگی را در خود جای دهند.
پراید بره بالا طلا. بره بالا دیگه تموم
اگر تولید در اقصاد رشد کند و کار برای مردم فراهم شود همه مشکلات حل میشود.و حتما باید با دنیای بیرون روابط برقرار کرد تا به نتیجه برسبم.
سلام شما را به هرچیزی که اعتقاد دارین قسم میدم سوآل خنده دار نپرسین .چون رمقی برای خندیدن نمونده .هموطن !!!!!آشتی با کشورهای صنعتی پیشرفته =رفاه مردم
دوستان یه تحلیل ساده در مورد تغییرات ارز و طلا این هست که سال گذشته دولت بخاطر جبران کسری بودجه خود ، جو روانی ایجاد کرد و دلار ۴۲۰۰ تومانی را وارد بازار آزاد کرد و به قیمت ۱۹۵۰۰ تومان و سکه ی ۳ میلیونی را به قیمت ۶میلیون تومان به مردم بیچاره فروخت و کسری بودجه خود را جبران کرد.بعد رئیس کل بانک مرکزی را تغییر داد و جناب همتی هم برای اینکه دلارها و سکه هایی را که دولت با قیمت بالا فروخته بود را به بازار برگرداند و آنها را از مردم مُفت بخرد و جایگزین دلارهای خزانه کند، دلار را روز به روز پایین آورد تا مردم مجبور شوند دلارهای خانگی خود را بفروشند ولی خوشبختانه کسی دلار ۱۹۵۰۰ تومان خود را به بازار نیاورد و نفروخت .در این میان یه سری سرمایه دار هم تا توانستند دلارهای دولت را مُفت به قیمت ۱۱هزار تومان خریدن .حالا دولت مانده با خزانه ی خالی از ارز .بنابر این دلار تا مرز ۲۵هزار تومان افزایش خواهد یافت.
فقط حمایت از
” تولید داخل”
لیست واردات و قاچاق بیش از ۷۰میلیارد دلاری از کالاهایی که توان تولیدش در داخل هست.هم از خروج ارز جلوگیری میکنه هم وضعیت اشتغال و اقتصادی رو درست میکنه اما چرا نمیشه چون واردات توسط افرادی از وابستگان مقامات انجام میشه و بجای رقابت در خدمت و تعصب ملی رقابت در رانت واردات دارند …لیست اسامی واردکنندگان اجناس و فروشندگان “کالاهای قاچاق” همه چیز رو روشن میکنه.
مساله اینست که اقتصاد ایران نفتی رانتی و همینکه هستم و تنهایی که در قدرت هستن نمی خواهند مساله را حل کنند وکار ایجاد کنند
بهترین کار سازش با دنیاست ی کار عملی انجام بدیم .دلار رفت بالا دلار اومد پایین هم شد نظر
چیزی تو دست و بالمون باید داشته باشیم وگرنه میشیم یه واردکننده ، مهم ترین تولید داخلی با کیفیت و اقتصاد بدون نفت است که بتونیم صادرات کنیم
متاسفانه در ایران هیچ چیز قابل پیش بینی نیست چه بسا یک توافق در یک شب همه چیز را تغییر دهد که قابل تصور هم نباشد
واقعا خنده داره ما مردم وکارشناسان ودولت بجای اینکه موانع تولید داخلی رابرداریم همه اش بفکر این هستیم که دلار گران میشود یا ارزان دولت با خلق نقدینگی پدر اقتصاد ومردم رادرآورده تحریم بهانه ای شده برای بی کفایتی بعضی ها!نتیجه راحت طلبی ما ایرانی ها که پول مفت نفت عادت کردیم میشود وضع فعلی .لطفا راه کارهای عملی بدهید هیچ تءوری دیگر پاسخگو نیست
پول مفت نفت اگر توجیب مردم میرفت که سفره مردم روزبه روز کوچکتر نمیشد اکثر کشورها سوبسید به مردمشان میدهند
تو ایران سوبسید کم نیست. ولی غیر هدفمند اونی که واردکننده است بیشتر سهم می بره ولی اونیکه تولید کننده است باید چیزی هم از جبیش بده
ما ایرانی ها کجا وپول مفت نفتی کجا؟ مگرپول نفت به جیب ما میرودکه چنین مینویسید؟
مامردم ایران ملتی ذجرکشیده، باتحمل بالاییم.
موافقم
ظاهرا از پول مفت نفت خیلی بهت رسیده پس چرا ما از این پولها چیزی نمیبینیم