موضوعات داغ: # ارزش معاملات بورس # بندر شهید رجایی # بازار سهام # اجاره بها مسکن # افزایش معاملات مسکن # قیمت سکه # عرضه کالا در بورس کالا # صنایع بورس

بازار سرمایه موتور محرک تأمین مالی تولید و مسکن در برنامه هفتم

 کارشناس بازار سرمایه،، با اشاره به سیاست‌های کلان دولت و مجلس در برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی یکی از اهداف اصلی این برنامه است که در صدر اقدامات اقتصادی کشور قرار گرفته و برای رسیدن به آن، نقش بازار سرمایه بیش از پیش حائز اهمیت است.

به گزارش تجارت نیوز، محمدامین کشاورز، کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر نقش محوری بازار سرمایه در تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد، بر لزوم بهره‌گیری از ابزارهای متنوع مالی برای تأمین منابع بخش مسکن و تولید تأکید کرد و خواستار توجه بیش‌تر به ظرفیت‌های بازار سرمایه در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی شد.

کارشناس بازار سرمایه،، با اشاره به سیاست‌های کلان دولت و مجلس در برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی یکی از اهداف اصلی این برنامه است که در صدر اقدامات اقتصادی کشور قرار گرفته و برای رسیدن به آن، نقش بازار سرمایه بیش از پیش حائز اهمیت است.

محمدامین کشاورز، با اشاره به آیین‌نامه اجرایی بند «الف» ماده ۳ قانون برنامه هفتم توسعه، گفت: شورای‌عالی بورس طبق ماده ۴ این آیین‌نامه، مکلف به ارائه گزارشی از ظرفیت‌های بازار سرمایه در تأمین مالی تولید شده و بازار سرمایه به دلیل تنوع ابزارها، ساختار نظارتی قوی و آشنایی عمومی مردم، بستر مناسبی برای تحقق این هدف دارد.

کشاورز افزود: بازار سرمایه در سال‌های اخیر با توسعه ابزارهایی مانند صندوق پروژه، اوراق صکوک، گواهی‌های سپرده کالایی، پذیرش شرکت‌ها، صندوق املاک و مستغلات و سایر روش‌های تأمین مالی سرمایه‌ای و بدهی، زیرساخت‌های لازم برای حمایت از پروژه‌های تولیدی را فراهم کرده است.

او ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، ارزش کل تأمین مالی در بازار سرمایه فقط ۱۸۱۴ همت بوده، در حالی که برای تحقق رشد ۸ درصدی، برآورد می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۷ به منابعی بین ۸۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ همت نیاز باشد. این آمار نشان می‌دهد هنوز ظرفیت بازار سرمایه در تأمین مالی کشور به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته و بخش عمده بار مالی کشور بر دوش بانک‌ها و بودجه عمومی دولت است.

او در پاسخ به پرسشی درباره ابزارهای دیگر بازار سرمایه برای تأمین مالی حوزه مسکن، تاکید کرد: سهم بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی در ایران بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است، که این نبود توازن، فشار مضاعفی را بر شبکه بانکی وارد کرده و کارایی آن را کاهش داده در حالی که در اقتصادهای توسعه‌یافته، عمده تأمین مالی از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود.

وی ، پیشنهاد کرد؛ برای اصلاح ساختار فعلی، جایگاه بازار سرمایه در تصمیم‌سازی‌ها ارتقا یابد و مدیران بازار سرمایه در تدوین مقررات و بخش‌نامه‌ها مشارکت داده شوند.

او به ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌ها و فرآیندهای طولانی‌مدت مانند افزایش سرمایه یا انتشار اوراق اشاره کرد و گفت: تسریع این فرایندها با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین می‌تواند موجب افزایش استقبال شرکت‌ها از تأمین مالی از طریق بازار سرمایه شود.

او افزود: برای افزایش سهم بازار سرمایه در تأمین مالی، باید آگاهی شرکت‌ها نسبت به‌مزایای این بازار افزایش یابد و از ابزارهایی مانند بولتن‌های آموزشی، رویدادهای تخصصی و مشوق‌های مالیاتی برای فرهنگ‌سازی استفاده شود.

کشاورز با اشاره به شرایط فعلی بازار سرمایه گفت: در ابتدای سال جاری و در پی تحولات سیاسی و بین‌المللی، شاخص کل با شکستن سقف تاریخی خود وارد کانال ۳ میلیون واحدی شده و امید به رشد مجدد این بازار تقویت شده است.

او مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر آینده بازار سرمایه را مذاکرات هسته‌ای، نرخ بهره در بازار بدهی و تأثیر محدودیت‌های انرژی بر عملکرد صنایع دانست و تأکید کرد: در صورت ثبات سیاسی و کنترل نرخ بهره، می‌توان انتظار داشت بازار سرمایه در فصل بهار عملکرد بهتری را تجربه کند و در مسیر جذب منابع مالی برای تولید و بخش مسکن نقش مؤثرتری ایفا کند.

منبع: سنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی