موضوعات داغ: # قیمت سکه بهار آزادی # صادرات گاز # عراق # باشگاه ذوب آهن # باشگاه سپاهان # خلاصه بازی # لیگ برتر فوتبال ایران # بازار سهام
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

بازدهی بازارها هفته پایانی بهمن 1403 / طلا در بازدهی هفتگی درخشید

ریزش بازارها در روز 23 بهمن

بازدهی بازارها در هفته پایانی بهمن و دو روز ابتدایی اسفند در حالی در بازارهای مالی رشد داشت که بورس تحت تاثیر اخبار منفی سیاسی داخلی و خارجی قرار گرفت و در نهایت، منفی شد. در هفته پایانی بهمن اخبار مربوط به موضوع توافق میان ایران و آمریکا بر سر موضوع هسته‌ای ایران مهمترین مساله در میان معامله‌گران بازارهای مالی بود.

به گزارش تجارت نیوز، بازدهی بازارها در هفته اخیر روند متوازنی نداشت. بازارهای مالی با رشد قابل توجه قیمت همراه شدند و بورس ریزشی شد.

رشد ریسک‌های سیاسی، افزایش انتظارات تورمی را به همراه داشت و همین مساله قیمت دلار را در کریدور نهم تثبیت کرد. معامله‌گران بازارهای مالی اخبار سیاسی را در بلاتکلیفی می‌دانند و معتقدند در صورتی که توافقی در خصوص مساله هسته‌ای ایران رخ دهد روند قیمت در بازارهای مالی نزولی می‌شود.

Screenshot 2025 02 20 at 4.43.50 PM

دلار ۴۰۰۰ تومان گران شد

بررسی بازدهی قیمت دلار از ۲۵ بهمن تا دوم اسفند حکایت از رشد چهار هزار و ۵۰ تومانی و افزایش ۴.۵۲ درصدی قیمت این اسکناس دارد. قیمت دلار در آخرین معامله روز پنجشنبه در نیمه بالایی کانال سوم از کریدور نهم بسته شد.

اونس جهانی طلا ۲۳ دلار بالا رفت

روز پنجشنبه دوم اسفند هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۶ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان رسید و رشد قیمت ۳۶۶ هزار و ۷۰۰ تومانی نسبت به هفته گذشته ثبت کرد. این هفته طلا با افزایش ۵.۶۱ درصدی به کار خود پایان داد.

در هفته اخیر هر مثقال طلای ۱۸ عیار افزایش یک میلیون و ۵۹۲ هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم ۲۹ میلیون و ۸۹۲ هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در پنج روز معاملاتی هفته اخیر افزایش ۵.۶۳ درصدی داشت.

گفتنی است از ۲۵ بهمن تا دوم اسفند طلای جهانی افزایش قیمت ۲۳ دلاری داشت. بازدهی اونس جهانی طلا در هفته اخیر ۰.۷۹ درصد بود و در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۹۴۳ دلاری در حال معامله است.

قیمت سکه امامی ۳ میلیون تومان رشد کرد

در هفته اخیر بازدهی قیمت سکه امامی ۴.۶۵ درصد شد و افزایش قیمت سه میلیون و ۴۷۵ هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه دوم اسفند با قیمت ۷۸ میلیون و ۱۹۵ هزار تومان به کار خود پایان داد.

روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۷۳ میلیون و ۹۰ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیم‌سکه با با قیمت ۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی، ربع سکه با رقم ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی قرار گرفت.

کوچ 4 همتی حقیقی‌ها به سوی بازار سکه

بازدهی بورس در هفته پایانی بهمن تحت تاثیر خبرهای سیاسی منفی از مذاکرات ایران و آمریکا، داغ شدن بازار ارز و حراج سکه از سوی بانک مرکزی قرار گرفت و منفی شد.

طی این هفته بانک مرکزی سه جلسه حراج سکه زیر قیمت بازار برگزار کرد که همین امر موجب فشار فروش در سهام و کوچ نقدینگی به سمت بازار سکه شد.

گفتنی است بازار سهام این هفته تحت تاثیر اخبار استیضاح وزیر اقتصاد نیز قرار گرفت و بیم و امید را تجربه کرد. به این ترتیب اگرچه بازار در آخرین روز معاملاتی هفته مثبت بسته شد اما برآیند هفتگی معاملات منفی بود و حجم و ارزش معاملات خرد در سطوح پایین نوسان داشت.

شاخص هم‌وزن در مسیر نزولی از شاخص کل پیشی گرفت

شاخص کل بورس در هفته پایانی بهمن 52 هزار و 115 واحد کاهش یافت و از منطقه دو میلیون و 784 هزار و 343 واحدی به سطح دو میلیون و 732 هزار و 228 واحد رسید تا بازدهی منفی 1.87 درصدی را ثبت کند.

شاخص هم‌وزن اما با شتاب بیشتری در مسیر نزولی حرکت کرد و با کاهش 26 هزار و 264 واحدی از سطح 859 هزار و 923 واحد به سطح 833 هزار و 659 واحد رسید تا بازدهی منفی 3 درصدی را ثبت کرده باشد.

حجم و ارزش معاملات خرد در کف ماند

میانگین روزانه ارزش معاملات خرد در آخرین هفته بهمن‌ماه، همچنان ناامید کننده بود و به 6 هزار و 790 میلیارد تومان رسید.

میانگین حجم معاملات خرد نیز روزانه 11.74 میلیارد برگه سهم بود که با روزهای رونق بازار فاصله دارد.

در همین حال، بازار سهام طی چهار روز از پنج روز معاملاتی هفته پایانی بهمن، شاهد خروج سنگین پول حقیقی بود و در نهایت فرار چهار هزار و 306 میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی منجر شد.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.

نظرات