کد مطلب: ۶۲۴۶۸۱

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

ال‌جی و سامسونگ به ایران بر می‌گردند؟/ شرط برندهای خارجی برای حضور در ایران

ال‌جی و سامسونگ به ایران بر می‌گردند؟/ شرط برندهای خارجی برای حضور در ایران

بازگشت ال‌جی و سامسونگ به ایران؛ این شاید مهم‌ترین انتظار متقاضیان بازار لوازم خانگی از نتایج مذاکرات وین باشد. پس از لغو تحریم‌های هسته‌ای غیرنظامی ایران که روز گذشته اتفاق افتاد، بار دیگر امید به احیای برجام افزایش یافت. چنان‌که از روز گذشته شاهد واکنش بازارها به این توافق هستیم. آیا بازگشت برندهای خارجی به ایران می‌تواند اولین واکنش بازار لوازم خانگی به لغو تحریم‌ها باشد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، پس از نزدیک‌شدن به لغو تحریم‌ها ، پرسش بسیاری از متقاضیان لوازم خانگی این است که آیا برندهای خارجی مانند ال‌جی و سامسونگ که به دلیل تحریم‌ها از بازار ایران رفته‌اند، به ایران بازمی‌گردند؟

مدیرعامل سابق سام‌الکترونیک، نماینده وقت سامسونگ در ایران در پاسخ به این سوال گفت: امروز بازگشت برندهای خارجی لوازم خانگی بیش از هر چیزی، به قدرت خرید مردم بستگی دارد. اگر خارجی‌ها احساس کنند که ایرانی‌ها توان خرید محصولاتشان را دارند، این برندها حتما به ایران بازمی‌گردند.

محمدحسین برخوردار در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره نحوه سنجش قدرت خرید مردم از سوی خارجی‌ها توضیح داد: قیمت دلا ر مبنایی برای این سنجش است. اگر بازارها آرام بگیرند، طبیعتا ارزش ریال هم تا حدودی افزایش می‌یابد و قدرت خرید مردم هم بالا می‌رود. آنگاه می‌توان منتظر بازگشت برندهای خارجی لوازم خانگی بود.

او در رابطه با تمایل ایران برای ورود برندهای خارجی به بازار پس از احیای احتمالی برجام اظهار کرد: این امر نیز به بستگی به نحوه همکاری دارد. اگر تولیدکنندگان لوازم خانگی کره، ژاپن، ترکیه، آلمان، ایتالیا و … حاضر به انتقال دانش و تکنولوژی باشند این همکاری شدنی است. با این حال هنوز دولت و وزارت صمت به حمایت از تولید داخلی تاکید دارند.

گفتنی است بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی اصلی‌ترین مشکل این صنعت را گسترش قاچاق می‌دانند. چنان‌که به اعتقاد آنان ۴۰ درصد بازار را محصولات قاچاق پر کرده‌اند. بنابراین، علاوه بر متقاضیان که خواستار حق انتخاب هستند، تولیدکنندگان نیز از سرمایه‌گذاری برندهای خارجی استقبال می‌کنند. چراکه ترجیح می‌دهند در فضای قانونی به رقابت با خارجی‌ها بپردازند.

ورود و خروج برندهای خارجی

صنعت لوازم خانگی همواره یکی از صنایع رقابت‌‌پذیر در بازار ایران بوده است. طی دهه‌ ۷۰ و اوایل ۸۰ این رقابت به اوج خود رسیده بود.

در آن مقطع که ال‌جی و سامسونگ فعالیت خود را در ایران گسترش می‌دادند، برندهای متعدد داخلی نیز هر روز جای جدیدی از خانه ایرانی‎‌ها را برای جا خوش‌کردن انتخاب می‌کردند. ارج، آزمایش، آبسال، پارس الکتریک، پارس خزر، امرسان، الکترواستیل و … ازجمله برندهای خوش‌نام ایرانی بودند. این تولیدکنندگان داخلی به‌خوبی توانستند در برابر غول‌های جهانی لوازم خانگی که در ایران فعالیت داشتند، قد علم کنند.

تمایل دولت‌های وقت به تعامل با جهان باعث شد تا پیش از آغاز دور اول تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بازار لوازم خانگی ایران محدود به کره نماند. پاناسونیک، بوش، توشیبا، آریستون، تکنوگاز و … ازجمله برندهای غیرکره‌ای بودند که پای آن‌ها به این بازار باز شد. شرکت‌هایی که فعالیت آن‌ها پس از برجام به اوج خود رسید.

اما با لغو یک‌طرفه برجام از سوی آمریکا، این شرکت‌ها دیگر چاره‌ای جز ترک ایران نداشتند. پس از این اتفاق و ممنوع‌شدن واردات تولیدکنندگان ایرانی توانستند رکورد تولید سالانه را به ثب برسانند. اما اخیرا سرعت رشد قیمت‌ها و کیفیت پایین محصولات مورد انتقاد مسئولان ارشد کشور هم قرار گرفت.

اما حالا امکان دارد که در صورت لغو تحریم‌ها این برندها دوباره به بازار ایران برگردند.

برای مطالعه بیشتر خبر فروش لوازم خانگی قاچاق با گارانتی تقلبی را بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خوب پس همینه که از الان مادیران قالب تهی کرده

  • یک بنده خدا

    از نظر من کار بیهوده ای هست که لوازم خانگی وارد کنیم الان شما برو چند مدل از لوازم خانگی ایران را نگاه کن از لوازم خانگی کره شاید بهتر نباشه ولی بدتر نیست پس با این حساب وارد کردن لوازم خانگی کره مثل حرام کردن ارز کشور هست ایران می تواند این پولی که به واردات صنعت لوازم خانگی می دهد را در یک جای دیگر مصرف کند با وارد کردن این اجناس هم تولید کننده آسیب می بیند هم مردم(به دلیل کم آمدن ارز در اوضاع تحریم)

    • آدم ابوالبشر

      بنده خدا از کدام تولید صحبت میکنید ؟؟ در نبود غولهای تکنولوژی متاسفانه شرکتهایی مثل اسنوا بازار ایران را تبدیل به زباله دانی چین کردند

    • حسین سعیدی

      عزیزم بنده خدا نوشته با لغو تحریم ها میتوانند وارد بازار ایران شوند

  • ناشناس

    برای بندهای خارجی لوزم خارجی وارد ایران می شود مالیات گرفته شود کالاهای در داخل تولید می شود مواداولیه ارزان تسهیلا ت ارزان قیمت صادرات باتشویقی اسان ومالیات وتامین اجتماعی بیمه کمتر می شد قیمت تمام شده کالا پایین می اومد توزیع نظارت می شد

  • دختر پارسی

    بازار ایران هشتاد میلیون مشتری مستقیم و صد میلیون مشتری غیر مستقیم در همسایگی داره و اگر بشه تکنولوژی این برندهارو وارد کشور کرد، که بعیده ژاپن و کره به رقیبشون چنین فناوری بدن، خوبه. اما میگم ژاپن و کره پیش از انقلاب رقیب مستقیم ایران بودند برای چی بیان به ایران فناوری به این ارزشمندی را بدن؟!

  • ناشناس

    وقتی توی دوران تحریم اعلام شد بعد از تحریم ها هم نمیتونید بیاید بخاطر نامردیتون پس قطعا برای اومدنش ما شرط میزاریم نه اونابعدشم تکنولوژی لوازم خانگی جز قسمت موتورش چیز پیچیده ای نداره و تمام موتور های سامسونگ و ال جی و … رو چین تولید میکنه و محصولات ایرانی هم از چین وارد میکننو میزارن روی دستگاه ها فقط بحث ظاهر و امکانات نرم افزاری هست که خیلی ها براشون مهم نیست

  • امید

    با این سیستم، عاقبت صنعت لوازم خانگی مثل خودروسازی میشه.
    سیستم الان تنها واسه صاحبان صنایع خوبه که یه سری آدم پولدارن که قراره پولدارتر بشن. وگرنه واسه کارگر، مهندس و مصرف کننده هیچ سودی نداره. چون حاضر نیستن یه ریال از سودشون کم بشه و خرج تحقیق و توسعه بکنن تا سطح تکنولوژی و کیفی تولیداتشون بره بالا.
    قبل از این یه سری برندهای خارجی اینجا با کیفیت بهتر مونتاژ میکردن و از پرسنل ایرانی هم استفاده میکردن.

  • ممد

    دولت باید با هر شرکت خارجی که خواهان رابطه هست قرارداد انتقال فنی داشته باشد و هر کالای کد داشته باشد که بتوانند با قاچاق با همکاری هم جلو گیری کنند

  • ناشناس

    هرچی رو که وارداتش رو ممنوع کنن اشتباهه،رقابت بی معنی میشه،انحصاری میشه،مافیایی میشه،کیفیت میاد پایین و قیمت میره بالا،مثل انحصار خودروهای داخلی،چرا ما از گذشته درس نمیگیریم؟

  • آدم ابوالبشر

    در نبود برندهای مطرح دنیا مثل ال جی و سامسونگ شرکتهای داخلی مثل اسنوا هر آشغالی را از چین وارد بازار کردند و تا تونستند سر مردم بدبخت کلاه گذاشتند
    انشاالله هر چه زودتر غولهای تکنولوژی به ایران برگردند تا شاهد ضرر و زیان مردم و سواستفاده از آنها توسط شرکتهای بیخودی مثل انتخاب سرویس ( اسنوا) نباشیم