موضوعات داغ: # نفت # ماهواره # چین # ایران و اروپا # پیش بینی بازارها # قیمت طلا # پزشکیان # تحریم
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

بهبود وضعیت تجارت جهانی منجر به افزایش قیمت نفت شد؟ / بازار نفت همچنان نگران اقدامات ایالات متحده!

قیمت نفت
بازار جهانی نفت در هفته‌ای که گذشت، با نوساناتی کم‌دامنه همراه بود؛ روند قیمت نفت که تا روز سه‌شنبه نزولی بود، در آخر هفته تحت تاثیر سیگنال‌هایی از بهبود تجارت جهانی، اندکی افزایش را تجربه کرد.

به گزارش تجارت نیوز، در حالی که بازار نفت در هفته‌ای که گذشت تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل ژئوپلیتیکی، اقتصادی و تجاری قرار داشت، عامل تاثیرگذاری برای ایجاد روندی پایدار در قیمت‌ها مشاهده نشد و تنها سیگنال‌هایی مثبت در زمینه کاهش تعرفه‌ها و بهبود روند تجارت با آمریکا، توانست قیمت نفت را در آخر هفته افزایش دهد.

رویدادهایی نظیر تشدید تنش‌های تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا، تحریم‌های تازه علیه صنعت انرژی روسیه، نوسانات عرضه از سوی کشورهای خاورمیانه و داده‌های متضاد اقتصادی از آمریکا، فضای بازار را در وضعیتی مبهم و ناپایدار نگه داشتند.

وضعیت کاهشی قیمت نفت در روزهای شنبه و یک‌شنبه

در آغاز هفته، قیمت نفت خام کاهش خفیفی را تجربه کرد. نفت برنت با ۲۴ سنت و نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۲۰ سنت کاهش به ترتیب در محدوده ۶۹.۲۸ دلار و ۶۷.۳۴ دلار در هر بشکه معامله شدند.

این افت در شرایطی رقم خورد که اطلاعات اقتصادی جدید از آمریکا از کاهش سرمایه‌گذاری در بخش مسکن برای دومین فصل متوالی حکایت داشت، اما هم‌زمان تورم در مسیر نزولی قرار گرفت. کاهش تورم، با افزایش احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، سیگنالی مثبت برای رشد تقاضا در آینده به شمار می‌رفت و می‌توانست عاملی برای افزایش قیمت نفت باشد، اما در کوتاه‌مدت نتوانست جهت بازار را تغییر دهد.

ثبات قیمت نفت در روز دوشنبه

روز دوشنبه، قیمت نفت به طور تقریبی بدون تغییر باقی ماند. نفت برنت تنها دو سنت افزایش یافت و نفت خام آمریکا ۱۱ سنت رشد کرد.

در این میان، تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه وضع شد و این موضوع به دلیل نقش روسیه در تامین نفت بسیاری از کشورها، توجه بازار نفت را به خود جلب کرد. بسته تحریمی اتحادیه اروپا، شرکت هندی نایارا انرژی را نیز هدف قرار داده بود که یکی از بازیگران کلیدی در پالایش و صادرات محصولات نفتی روسیه به‌شمار می‌رود.

این تحریم‌ها می‌توانستند قیمت نفت را افزایش دهند. با این حال، تحلیل‌گران معتقد بودند تحریم‌های اروپا، به‌دلیل پشتیبانی‌نشدن توسط آمریکا و وجود مسیرهای جایگزین برای صادرات روسیه، تاثیر تعیین‌کننده‌ای در توازن بازار ندارند و به همین دلیل قیمت نفت نیز تغییر چندانی پیدا نکرد.

تاثیر منفی تنش‌های تجاری قیمت نفت را کاهشی کرد

روز سه‌شنبه، بازار بار دیگر با کاهش قیمت روبه‌رو شد. نفت برنت با ۵۲ سنت و نفت خام آمریکا با ۵۱ سنت افت، به ترتیب در قیمت‌های ۶۸.۶۹ و ۶۶.۶۹ دلار معامله شدند.

دلیل اصلی این افت، تشدید نگرانی‌ها درخصوص تاثیر منفی تنش‌های تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا بر رشد اقتصاد جهانی و در نتیجه کاهش تقاضا برای سوخت بود. تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر واردات از اروپا، در صورت حاصل‌نشدن توافق تا اول اوت، فضای بازار را به شدت تحت فشار قرار داد.

لازم به ذکر است که عامل مهم دیگری که بر کاهش قیمت نفت اثر گذاشت، پایان سیاست کاهش عرضه نفت اوپک و زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش عرضه نفت توسط اوپک پلاس بود. این اقدام به انتظارات ناشی از افزایش عرضه و کاهش قیمت نفت دامن زد.

افزایش قیمت نفت در روز چهارشنبه

در روز چهارشنبه، بازار تا حدی به ثبات رسید و اندکی بهبود یافت. قیمت نفت برنت با ۱۵ سنت افزایش به ۶۸.۷۴ دلار و نفت خام آمریکا با ۱۳ سنت افزایش به ۶۶.۴۴ دلار رسید.

بازگشت به روند صعودی تحت تاثیر دو عامل صورت گرفت. ذخایر نفت خام آمریکا کاهش یافت و این موضوع نشان‌دهنده تقاضای بالا در این کشور بود. موضوعی که منجر به افزایش قیمت نفت شد.

اتفاق دیگری که تاثیر بیشتری بر بازار نفت داشت، امضای قرارداد تجاری میان آمریکا و ژاپن بود که نشانه‌هایی از پیشرفت در کاهش تعرفه‌ها را ارائه می‌داد. با این حال، نگرانی‌ها درباره آینده روابط تجاری آمریکا با دیگر کشورها همچنان باقی است، اما به نظر می‌رسد که بازار نفت از برقراری روابط تجاری و کاهش تعرفه‌ها استقبال می‌کند.

درنهایت بازار نفت در هفته جاری در وضعیتی از بلاتکلیفی به سر برد. عوامل حمایتی نظیر کاهش ذخایر آمریکا و برقراری روابط تجاری توانستند بر فشار ناشی از ریسک‌های تجاری و افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ غلبه کنند و در نهایت روند صعودی را برای قیمت نفت رقم بزنند.

اما اگر وضعیت فعلی تنش‌های تجاری ادامه یابد و نشانه‌ای از محدودشدن عرضه نفت ظاهر نشود، می‌توان انتظار داشت که قیمت نفت با نوسانات خفیف شیب نزولی به خود بگیرد.

برای مطالعه بیشتر گزارش بازار نفت با کمبود عرضه دست‌وپنجه نرم می‌کند را در تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی