موضوعات داغ: # حمله اسرائیل # پیش بینی بازارها # بازار سهام # بانک مرکزی # اربعین # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # پیش بینی بورس

بی اعتنایی بانک‌ها به افزایش تسهیلات ساخت مسکن

ساخت مسکن
روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن به دلیل عدم تامین منابع مالی کند شده است که در این زمینه باید همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت و افزایش آن در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش تجارت نیوز، نهضت ملی مسکن یکی از مهم‌ترین اقدامات و گام‌ها در جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار می‌رود که طبق آخرین آمار‌های اعلام شده بخشی از این واحد‌ها به اتمام رسیده، اما هنوز تعداد زیادی از این واحد‌ها باقی مانده که باید تکمیل و به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن خود برسد.

در شرایط کنونی برای تکمیل این واحد‌ها باید منابع مالی لازم تزریق شود، اما این منابع هم خود هنوز به میزان کافی تامین نشده و همین امر خود مشکل ساز شده است.

پشت پا زدن بانک ها به قانون جهش تولید مسکن

طبق قانون جهش تولید مسکن باید تمامی بانک‌ها اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کنند، اما متاسفانه بسیاری از بانک‌ها به این قانون پشت پا زده‌اند و انگیزه‌ای برای اجرای این طرح ندارند در صورتی که اگر این منابع مالی لازم به پروژه‌ها تزریق میشد ما شاهد تکمیل و اجرای بهتر پروژه‌های نهضت ملی مسکن و حتی تکمیل و بهره برداری از این پروژه‌ها بودیم، اما طبق آمارها و بررسی‌ها تا به امروز تنها یک بانک اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کرده است که این امر هم به دلیل تخصصی بودن آن است بنابراین باید در این شرایط همکاری بانک‌های دیگر در پرداخت تسهیلات ساخت افزایش یابد چراکه قانون در این بخش ورود کرده که باید دستگاه‌ها پای کار بیایند تا روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن تسریع شود.

طبق آخرین آمار‌های  اعلام شده در راستای اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در جهت تامین مسکن برای اقشار مختلف مردم، با تکیه بر رسالت خود در توسعه بخش مسکن کشور، نقش برجسته‌ای در تامین مالی و پیشبرد این طرح ایفا کرده است.

قرارداد ساخت ۳۸۰ هزار و ۹۵۵ واحد مسکونی منعقد شد

بر این اساس، از ابتدای اجرای طرح تا تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴ قرارداد ساخت ۳۸۰ هزار و ۹۵۵ واحد مسکونی در قالب ۵۷ هزار و ۳۸۴ پروژه به ارزش حدود ۱۷۸ همت در بانک مسکن منعقد شده است. تا تاریخ ذکر شده، مبلغی حدود ۱۳۰ همت به عنوان سهم‌الشرکه برای ساخت ۳۷۴ هزار و ۹۲۷ واحد مسکونی پرداخت شده است.

این پرداخت‌ها متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها صورت گرفته است. همچنین تاکنون ۱۱۰ هزار و ۳۰۱ واحد مسکونی در بانک مسکن به فروش اقساطی رسیده است؛ بنابراین تمرکز این بانک بر فروش اقساطی واحد‌هایی با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد است و در این راستا و به مرور این آمار در حال افزایش است.

گفتنی است با توجه به آنکه منابع مالی لازم به این پروژه‌ها تزریق نمی‌شود بسیاری از متقاضیان نگران اجرای پروژه‌های مسکونی خود هستند چراکه در این زمینه روند اجرای پروژه‌ها کند شده و همین موضوع هم باعث افزایش هزینه‌ها برای آنها و هم باعث کند شدن روند اجرا شده بنابراین در این زمینه باید همکاری‌های لازم صورت گیرد چراکه شاهد آن هستیم  تعدادی از پیمانکاران در حال حاضر تمایلی برای  ادامه اجرای پروژه‌ها ندارند و همین امر خود باعث شده که روند تکمیل پروژه‌ها کند شود.

سازندگان انگیزه ای برای اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن ندارند

در همین زمینه حسینی یکی از متقاضیان با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن خوابیده و همین موضوع باعث نگرانی ما شده است چراکه سازندگان انگیزه‌ای برای ادامه اجرای پروژه ندارند و اعلام میکنند پولی نداریم که بخواهیم پروژه را تکمیل کنیم و اگر بخواهید پروژه‌ها را تکمیل کنیم باید خود متقاضیان آورده لازم را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه بانک‌ها تسهیلات را پرداخت نمی‌کنند در صورتی که تسهیلات لازم به این بخش تزریق شود پروژه‌ها هم زودتر به مرحله اجرایی و نهایی شدن می‌رسد.

براساس این گزارش در همین راستا علی نبیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن   اظهار داشت:: تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان رسیده است.

تسهیلات نهضت ملی مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافت

نبیان با اشاره به اینکه رفع مشکل مسکن مردم مهمترین دغدغه این وزارتخانه است، گفت: تسهیلات نهضت ملی مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافته تا روند ساخت مسکن سرعت گیرد.

در همین راستا  فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن یکی از بزرگترین مشکلات و معضلات در حوزه مسکن به شمار می‌رود گفت: دولت و بانک مرکزی باید اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کنند و هرتاخیر در پرداخت این تسهیلات زمینه ساز کند شدن روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن می‌شود.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت را مصوب کرده بود، اما بانک مرکزی متاسفانه به این موضوع واکنشی نشان نداده و حتی میزان آن را هم کاهش داده است.

این کارشناس سیاست گذاری مسکن اظهار کرد: تسریع در روند پرداخت تسهیلات ساخت باعث می‌شود که سازندگان و پیمانکاران انگیزه ادامه کار داشته باشند وازسوی دیگر متقاضیان هم آورده‌های خود را به موقع پرداخت کنند.

گفتنی است حال با افزایش میزان هزینه‌های ساخت از جمله فولاد و سیمان میزان تامین منابع مالی  برای واحد‌های مسکونی بسیار بیشتر از گذشته شده است که در همین راستا باید اقدامات لازم در جهت  افزایش میزان تسهیلات ساخت مسکن در دستور کار قرار گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی